Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Network Manager won't connect to wireless
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SnackMasterX
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jan 2006
Posts: 231

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 1:56 am    Post subject: [SOLVED] Network Manager won't connect to wireless Reply with quote

When I click on the icon for network manager it shows the wireless networks as being there but when I click one nothing happens. I tried adding it manually and entering the encryption key but the continue of nothingness occurs... does anyone have a suggestion?

Last edited by SnackMasterX on Thu Jul 29, 2010 4:54 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lxg
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 1019
Location: Aachen, Germany

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

Do you have other services running that control the wireless NIC?
_________________
lxg.de – codebits and tech talk
Back to top
View user's profile Send private message
SnackMasterX
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jan 2006
Posts: 231

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

I don't think so, what else could possibly be trying to handle wlan0 or how could I check to see if something else is trying to manage it?
Back to top
View user's profile Send private message
patrikas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2009
Posts: 106

PostPosted: Thu Jul 29, 2010 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

Take a look at dmesg. When you click 'connect' switch to logging console using CTRL+ALT+F12, it will give you an idea.. And make sure you have net.wlan0 disabled as suggested above.
Back to top
View user's profile Send private message
SnackMasterX
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jan 2006
Posts: 231

PostPosted: Thu Jul 29, 2010 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

Actually I booted up the computer last night and it connected automatically with no problems, not sure why the system needed a reboot but thats all it took.

Thanks for the help though!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum