Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] apache-2.2.15 amd64 mod_rewrite does not work
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lucas_knake
n00b
n00b


Joined: 24 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Mon Jul 19, 2010 8:22 am    Post subject: [SOLVED] apache-2.2.15 amd64 mod_rewrite does not work Reply with quote

Hello

My current box
Code:
Linux eldor 2.6.34-gentoo-r1 #3 SMP Tue Jul 13 19:51:06 CEST 2010 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ AuthenticAMD GNU/Linux
KDE Development Platform: 4.4.4 (KDE 4.4.4)
amd64


Code:
# emerge --info =www-servers/apache-2.2.15
Portage 2.1.8.3 (default/linux/amd64/10.0, gcc-4.4.3, glibc-2.11.2-r0, 2.6.34-gentoo-r1 x86_64)
=================================================================
                        System Settings
=================================================================
System uname: Linux-2.6.34-gentoo-r1-x86_64-AMD_Athlon-tm-_64_X2_Dual_Core_Processor_3800+-with-gentoo-1.12.13
Timestamp of tree: Tue, 13 Jul 2010 06:15:02 +0000
ccache version 2.4 [enabled]
app-shells/bash:     4.0_p37
dev-java/java-config: 2.1.11
dev-lang/python:     2.6.5-r2, 3.1.2-r3
dev-util/ccache:     2.4-r7
dev-util/cmake:      2.8.1-r2
sys-apps/baselayout: 1.12.13
sys-apps/sandbox:    1.6-r2
sys-devel/autoconf:  2.65
sys-devel/automake:  1.8.5-r4, 1.9.6-r3, 1.10.3, 1.11.1
sys-devel/binutils:  2.20.1-r1
sys-devel/gcc:       4.4.3-r2
sys-devel/gcc-config: 1.4.1
sys-devel/libtool:   2.2.6b
virtual/os-headers:  2.6.30-r1
ACCEPT_KEYWORDS="amd64"
ACCEPT_LICENSE="* -@EULA dlj-1.1 AdobeFlash-10.1"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -march=native -pipe -msse3 -ggdb"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/share/X11/xkb /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/php/apache2-php5/ext-active/ /etc/php/cgi-php5/ext-active/ /etc/php/cli-php5/ext-active/ /etc/revdep-rebuild /etc/sandbox.d /etc/terminfo /etc/texmf/language.dat.d /etc/texmf/language.def.d /etc/texmf/updmap.d /etc/texmf/web2c"
CXXFLAGS="-O2 -march=native -pipe -msse3 -ggdb"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="assume-digests ccache distlocks fixpackages news parallel-fetch protect-owned sandbox sfperms splitdebug strict unmerge-logs unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS="http://ftp.vectranet.pl/gentoo http://ftp.spline.inf.fu-berlin.de/mirrors/gentoo"
LDFLAGS="-Wl,-O1"
LINGUAS="pl en"
MAKEOPTS="-j3"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_CONFIGROOT="/"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
SYNC="rsync://rsync.europe.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="3dnow 3dnowext 7zip X acl acpi aiglx alsa amd64 asf branding bzip2 cairo cli consolekit cracklib crypt css cups curl cxx dbus divix dri exif ffmpeg flac fortran gdbm gmp gnuplot gnutls gpm iconv imagemagick imap imlib jpeg jpeg2k kde lame latex logrotate mmx mmxext mng modules mp3 mudflap multilib mysql ncurses new-login nls nptl nptlonly nsplugin opengl openmp pam pcre perl png pppd python qt3support qt4 rar rdesktop readline reflection samba session smp spl sql sse sse2 sse3 ssl svg symlink sysfs tcpd theora threads tiff truetype unicode vim vim-syntax webkit x264 xcomposite xinerama xml xorg xscreensaver xv xvid zeroconf zlib" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mmap_emul mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LINGUAS="pl en" RUBY_TARGETS="ruby18" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="nvidia" XTABLES_ADDONS="quota2 psd pknock lscan length2 ipv4options ipset ipp2p iface geoip fuzzy condition tee tarpit sysrq steal rawnat logmark ipmark dhcpmac delude chaos account"
Unset:  CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, FFLAGS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS, PORTDIR_OVERLAY

=================================================================
                        Package Settings
=================================================================

www-servers/apache-2.2.15 was built with the following:
USE="(multilib) ssl suexec threads -debug -doc -ldap (-selinux) -static" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias -asis -auth_digest -authn_dbd -cern_meta -cgi -cgid -charset_lite -dbd -dumpio -ident -imagemap -log_forensic -proxy -proxy_ajp -proxy_balancer -proxy_connect -proxy_ftp -proxy_http -substitute -version" APACHE2_MPMS="-event -itk -peruser -prefork -worker"                                 
LDFLAGS="-Wl,-O1 -Wl,--no-as-needed"


New hard disk, new installation. I did emerge apache 2.2.15 php 5.2.13, add APACHE_OPTS -D PHP5 -D USERDIR, set AllowOverride and Options and...
mod_rewrite does not work at all...

My earlier box was 2.6.30r5, kde 4.3.5, amd64 ~amd64, same apache, only php 5.2.12... Same configuration and everything was working ok.

Example:

.htaccess
Code:
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ index.php


address [url]http://localhost/~luk/WhereDoYouGo/indexk.php[/url]

error_log
Code:
[Mon Jul 19 10:14:16 2010] [error] [client 127.0.0.1] script '/home/luk/public_html/WhereDoYouGo/indexk.php' not found or unable to stat


access_log
Code:
127.0.0.1 - - [19/Jul/2010:10:14:16 +0200] "GET /~luk/WhereDoYouGo/indexk.php HTTP/1.1" 404 285


Correctly apache should open index.php. Am I right?

Is anyone who have same problem, or is it just me?


Last edited by lucas_knake on Tue Jul 20, 2010 9:16 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lxg
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 1019
Location: Aachen, Germany

PostPosted: Mon Jul 19, 2010 9:13 pm    Post subject: Reply with quote

I don't see too many details about your actual Apache configuration, so it's hard to check.

But there's always one common pitfall: For mod_rewrite to work, You must have FollowSymLinks in the Options line of your vHost configuration.
_________________
lxg.de – codebits and tech talk
Back to top
View user's profile Send private message
lucas_knake
n00b
n00b


Joined: 24 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Tue Jul 20, 2010 9:14 pm    Post subject: [SOLVED] apache-2.2.15 amd64 mod_rewrite does not work Reply with quote

Hi

I found problem. Line
Code:
RewriteBase /~luk/WhereDoYouGo
was missing.
But imo main problem was that the changes I made in .htaccess did not change anything. I need to delete .htaccess file and create new one. For me it looks like this file was magically cached :P Or maybe I just need to rest...

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
lxg
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 1019
Location: Aachen, Germany

PostPosted: Tue Jul 20, 2010 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

Glad it works now. However, if that code is really in your .htaccess, you should get nothing but a HTTP 500 error. You misspelled RewriteBase, and I doubt that there is a directory /~luk. ;)

Usually the problem is that people don't set the correct Options in the vHost config. Or they have the correct options, but they forget to restart the server.

By the way, .htaccess files are not cached anywhere.
_________________
lxg.de – codebits and tech talk
Back to top
View user's profile Send private message
lucas_knake
n00b
n00b


Joined: 24 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Wed Jul 21, 2010 8:14 am    Post subject: Reply with quote

Yes it works now.

Thanks for support :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum