Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[emerge] probleme installation portage [Resolu]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French
View previous topic :: View next topic  
Author Message
floc_12
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 191

PostPosted: Mon Jul 05, 2010 5:42 pm    Post subject: [emerge] probleme installation portage [Resolu] Reply with quote

Bonjour,

Je viens d'installer ma gentoo. Lors de l'install, la commande eselect etait indisponible en chroot. J'ai qd même continué, et ai compilé.

Ma gentoo demarrre a présent, mais j'ai eut un message me demandant de selectionner le profil. J'ai donc fait

Quote:
ln -s ../usr/portage/profiles/default/linux/amd64/10.0/desktop/ /etc/make.profile


puis un

Quote:
emerge --sync


Un message me demande ensuite de remettre a jour portage, mais quand je le fais :
Quote:

emerge --oneshot portage
Calculating dependencies /
!!! All ebuilds that could satisfy "dev-perl/Locale-gettext" have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
- dev-perl/Locale-gettext-1.05-r1 (masked by: EAPI 2)

The current version of portage supports EAPI '1'. You must upgrade to a
newer version of portage before EAPI masked packages can be installed.

For more information, see MASKED PACKAGES section in the emerge man page or
refer to the Gentoo Handbook.
(dependency required by "sys-apps/help2man-1.37.1" [ebuild])


J'ai essaye de mettre gettext dans package. unmask et package.keywords, mais ca ne marche pas.

1ier question : que dois je faire pour resoudre ceci ?

2ieme question : mon proc est un intel dual core (pentium d). Le profil amd64 convient il, et pourrais je mettre des librairies en 86 ?

Merci

ced


Last edited by floc_12 on Tue Jul 06, 2010 4:39 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
floc_12
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 191

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

Le probleme est résolu. Le stage utilisé était trop vieux. J'ai reinstallé....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum