Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] eth0 is RUNNING at home but not at office
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3809
Location: Hamburg

PostPosted: Wed Jun 09, 2010 5:47 pm    Post subject: [solved] eth0 is RUNNING at home but not at office Reply with quote

Initially I wondered why knemo showed the icon for eth0 only at home but not when I'm in the office. Then I realized that at work (wlan0) eth0 doesn't have the state RUNNING :
Code:
tfoerste@n22 ~ $ /sbin/ifconfig  | grep -e Link -e UP > home
tfoerste@n22 ~ $ cat home
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:24:7e:11:75:c4 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
lo        Link encap:Local Loopback 
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
ppp0      Link encap:Point-to-Point Protocol 
          UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:1492  Metric:1


I configures eth0 always to have a static ip 192.168.0.254. At work I use wlan0 to connect to the company intranet, at home I've DSL (ppp0).

What makes the difference that eth0 is not in RUNNING state at work ?


Last edited by toralf on Thu Jun 10, 2010 8:56 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jimini
Guru
Guru


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 595
Location: Germany

PostPosted: Wed Jun 09, 2010 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

I assume that "RUNNING" only indicates, that a cable is plugged into the device. I reproduced your scenario with my notebook and my workstation and this is the only solution I could find.

Best regards,
Jimini
_________________
"The most merciful thing in the world, I think, is the inability of the human mind to correlate all its contents." (H.P. Lovecraft: The Call of Cthulhu)
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3809
Location: Hamburg

PostPosted: Thu Jun 10, 2010 8:10 am    Post subject: Reply with quote

yep - that was it.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum