Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[risolto]configurare pulseaudio
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
polslinux
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Apr 2010
Posts: 253
Location: Veneto

PostPosted: Mon May 03, 2010 1:46 pm    Post subject: [risolto]configurare pulseaudio Reply with quote

Code:
echo "media-sound/pulseaudio X alsa avahi dbus hal tcpd -gnome" >> /etc/portage/package.use

Code:
emerge pulseaudio paprefs pavucontrol padevchooser pavumeter

Code:
emerge gst-plugins-pulse

Code:
rc-update add pulseaudio default

e qui mi dice:
Code:
 * rc-update: '/etc/init.d/pulseaudio' not found; aborting

perchè?
_________________
PC-Desktop: Ubuntu 14.04 amd64
Notebook Sony Vaio VPCEH: Gentoo ~amd64


Last edited by polslinux on Mon May 03, 2010 7:52 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
k01
Arch/Herd Tester
Arch/Herd Tester


Joined: 13 Feb 2008
Posts: 617
Location: Milano

PostPosted: Mon May 03, 2010 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

magari ha un nome diverso, o forse devi abilitare altre use flags, non so di preciso. controlla in /etc/init.d se c'è uno script con un nome simile
Back to top
View user's profile Send private message
ercoppa
Guru
Guru


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 371
Location: roma

PostPosted: Mon May 03, 2010 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Pulseaudio non richiede nessun servizio a livello di sistema, ma se proprio lo vuoi:
Code:

ercoppa@gentoo ~ $ euse -i system-wide
global use flags (searching: system-wide)
************************************************************
no matching entries found

local use flags (searching: system-wide)
************************************************************
[-    ] system-wide (media-sound/pulseaudio):
Allow preparation and installation of the system-wide init script for PulseAudio. Since this support is only supported for embedded situations, do not enable without reading the upstream instructions at http://pulseaudio.org/wiki/WhatIsWrongWithSystemMode .


Saluti
Back to top
View user's profile Send private message
polslinux
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Apr 2010
Posts: 253
Location: Veneto

PostPosted: Mon May 03, 2010 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

infatti dopo aver riavviato gentoo è partito xD
Grazie comunque :D
_________________
PC-Desktop: Ubuntu 14.04 amd64
Notebook Sony Vaio VPCEH: Gentoo ~amd64
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum