Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
net-snmp-5.4.2.1* segfault?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Truzzone
Guru
Guru


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 492
Location: Italy

PostPosted: Mon Mar 01, 2010 8:22 pm    Post subject: net-snmp-5.4.2.1* segfault? Reply with quote

Hi,
I have a strange problem with net-snmp-5.4.2.1, after a lot of running, from 10minutes to few hours the process disappears and in dmesg I see one of these line:
Code:
[607636.859780] snmpd[10537] trap divide error ip:7fee5a9a1b74 sp:7fff1ce8ad30 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2[7fee5a96c000+117000]
[747429.517264] snmpd[14554] trap divide error ip:7f51dc876b74 sp:7fffa6ce76c0 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2[7f51dc841000+117000]
[766328.351708] snmpd[15160] trap divide error ip:7f40400bbb74 sp:7fffc971cbc0 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2[7f4040086000+117000]
[767238.779141] snmpd[15289] trap divide error ip:7ffab533cb74 sp:7fff71290f20 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2 (deleted)[7ffab5307000+117000]
[768429.010620] snmpd[30688] trap divide error ip:7f8cc8ea5b74 sp:7fffb20c3a70 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2[7f8cc8e70000+118000]
[778028.297670] snmpd[31517] trap divide error ip:7f6d816e2b74 sp:7fffafe43f00 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2[7f6d816ad000+118000]


I try all the three revisions available in the portage and all have the same problems :?
It is necessary to open a bug? Any suggestions? :?:

Best regards,

Truzzone :)
Back to top
View user's profile Send private message
lsg
n00b
n00b


Joined: 30 May 2008
Posts: 4

PostPosted: Tue May 04, 2010 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

I have the same issue, did you file a bug in the end?


Cheers
Back to top
View user's profile Send private message
Truzzone
Guru
Guru


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 492
Location: Italy

PostPosted: Tue May 04, 2010 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

No, after a reboot I haven't see any errors in the log about net-snmp :roll:

Truzzone :)
Back to top
View user's profile Send private message
lsg
n00b
n00b


Joined: 30 May 2008
Posts: 4

PostPosted: Fri May 28, 2010 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

hmm interesting, Im yet to find a solution :)

Will update when I do...

cheers
Back to top
View user's profile Send private message
Truzzone
Guru
Guru


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 492
Location: Italy

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 8:22 am    Post subject: Reply with quote

Hi,
I reply to this old thread because I have the same problem in the same system after an update and a double emerge -e world.
It works for a while 5-10-20minutes and the process die with this message:
Code:
snmpd[16318] trap divide error ip:7f0b1c988b74 sp:7ffff541eee0 error:0 in libnetsnmpmibs.so.15.1.2[7f0b1c953000+118000]

I already emerge -e world and reboot but there is always the problem.

Quote:
emerge -pv net-snmp

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild R ] net-analyzer/net-snmp-5.4.2.1-r4 USE="bzip2 diskio ipv6 lm_sensors perl python ssl tcpd zlib -X -doc -elf -extensible -mfd-rewrites -minimal -rpm (-selinux) -sendmail -smux" 0 kB


Any suggestions? :?:

Best regards,

Truzzone
Back to top
View user's profile Send private message
lsg
n00b
n00b


Joined: 30 May 2008
Posts: 4

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 10:00 am    Post subject: Reply with quote

I recompiled/upgraded the kernel and it went away for a few weeks, but then it came back :(

Ive not had a chance to look into it further since then, unfortunately
Back to top
View user's profile Send private message
llw
n00b
n00b


Joined: 15 Feb 2012
Posts: 2

PostPosted: Wed Feb 15, 2012 7:07 pm    Post subject: Reply with quote

I'm having the same problem here. And I've tried both 5.4.Xx.x and 5.6.1.1. My snmpd process disappears after about 20-30 minutes. Has anyone find out what's the cause of this problem?


Thanks a lot!
Back to top
View user's profile Send private message
Truzzone
Guru
Guru


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 492
Location: Italy

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 8:17 am    Post subject: Reply with quote

llw wrote:
I'm having the same problem here. And I've tried both 5.4.Xx.x and 5.6.1.1. My snmpd process disappears after about 20-30 minutes. Has anyone find out what's the cause of this problem?


Thanks a lot!

I have the same segfault with all snmp versions yet only in one of my servers.
After the first segfault I do a snmpd restart and it never do a second time the segfault (my last uptime was 210 days).
I notice this problem only on one of my servers, it have 32GB of RAM on the others servers with less ram I haven't notice with problem.

Best regards,

Truzzone :?
Back to top
View user's profile Send private message
llw
n00b
n00b


Joined: 15 Feb 2012
Posts: 2

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

I found the problem. I opened a log file but didn't close it. When it's opened too many times, system ran out of resources.


Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum