Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ALSA broke compatibility with wireless headset
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Silent-Hunter
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2013
Posts: 97

PostPosted: Fri May 16, 2014 7:02 pm    Post subject: ALSA broke compatibility with wireless headset Reply with quote

It was working yesterday, and I updated just this morning, and now it doesn't work.

Here's my .asoundrc file:

Code:
pcm.!default {
   type plug
   slave.pcm "dmixed"
}

ctl.!default {
   type hw           
   card 3
}

pcm.dmixed  {
    type dmix
    ipc_key 1024
    slave {
      pcm "hw:3,0"
      period_time 0
      period_size 1024
      buffer_size 4096
      rate 44100
   }
   bindings {
      0 0
      1 1
   }
}


And here's the error in question:

Code:
mplayer "01 -  project pitchfork - timekiller (and one remix).mp3"
MPlayer 1.1-4.7.3 (C) 2000-2012 MPlayer Team

Playing 01 -  project pitchfork - timekiller (and one remix).mp3.
libavformat version 54.29.104 (external)
Audio only file format detected.
Clip info:
 Title: Timekiller (And One Remix)   
 Artist: Project Pitchfork             
 Album: The Synthetic Music Collection
 Year: 2004
 Comment: Track 1                     
 Track: 1
 Genre: Synthpop
Load subtitles in ./
==========================================================================
Opening audio decoder: [mpg123] MPEG 1.0/2.0/2.5 layers I, II, III
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/13.61% (ratio: 24000->176400)
Selected audio codec: [mpg123] afm: mpg123 (MPEG 1.0/2.0/2.5 layers I, II, III)
==========================================================================
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: No such file or directory
[AO_ALSA] alsa-lib: /var/tmp/portage/media-libs/alsa-lib-1.0.27.2/work/alsa-lib-1.0.27.2/src/pcm/pcm_direct.c:998:(snd1_pcm_direct_initialize_slave) unable to install hw params
[AO_ALSA] alsa-lib: /var/tmp/portage/media-libs/alsa-lib-1.0.27.2/work/alsa-lib-1.0.27.2/src/pcm/pcm_dmix.c:1034:(snd_pcm_dmix_open) unable to initialize slave
[AO_ALSA] Playback open error: Broken pipe
[AO SDL] Samplerate: 44100Hz Channels: Stereo Format s16le
[AO_ALSA] alsa-lib: /var/tmp/portage/media-libs/alsa-lib-1.0.27.2/work/alsa-lib-1.0.27.2/src/pcm/pcm_direct.c:998:(snd1_pcm_direct_initialize_slave) unable to install hw params
[AO_ALSA] alsa-lib: /var/tmp/portage/media-libs/alsa-lib-1.0.27.2/work/alsa-lib-1.0.27.2/src/pcm/pcm_dmix.c:1034:(snd_pcm_dmix_open) unable to initialize slave
[AO SDL] Unable to open audio: No available audio device
DVB card number must be between 1 and 4
AO: [null] 44100Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Video: no video
Starting playback...
A:   1.9 (01.9) of 319.0 (05:19.0)  0.6%


MPlayer interrupted by signal 2 in module: play_audio
A:   1.9 (01.9) of 319.0 (05:19.0)  0.6%

Exiting... (Quit)
Back to top
View user's profile Send private message
Silent-Hunter
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2013
Posts: 97

PostPosted: Fri May 16, 2014 7:54 pm    Post subject: Reply with quote

Nevermind. I tried plugging it into different USB ports, and it started working. Now it works on all of them.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum