Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[RISOLTO]emerge gnome errore
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KinG-InFeT
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2009
Posts: 269
Location: Napoli

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 4:13 pm    Post subject: [RISOLTO]emerge gnome errore Reply with quote

ecco l'errore che mi stampa dopo avviato l'emerge
Code:
!!! Multiple package instances withina single package slot have been pulled
!!! into the dependecy graph, resulting in a slot conflict:

sys-auth/pambase:0

   ('ebuild', '/' 'sys-auth/pambase-20090620.1-r1' , 'emerge') pulled in by
, '/','gnome-base/gdm-2.20.10-r2', 'emerge')
(and i more )

 ('installed','/','sys-auth/pambase-2090620.1-r1','noemerge') pulled in by
sys-auth/pambase required by ('build','/', 'app-admin/sudo-1.7.2_p1','merge')

Explanation:
    New USE are correctoly set, but --newuse wasn't requested, so an
installed package with incorrect USE happened to get pulled into the dependency graph. In other to solve this, eiher specify the --newuse option or explicity reinstall 'sys-auth/pambase:0'.


cosa comporta?
_________________
My Site => http://www.kinginfet.net/


Last edited by KinG-InFeT on Tue Nov 03, 2009 4:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
noice
Guru
Guru


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 473
Location: italia, Ischia

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

hai provato
Code:
emerge -1 pambase
?
vedi anche qui
_________________
Noice

when you post remove comments
Code:
grep -vh '^[[:space:]]*\(#\|$\)' "$@"
Back to top
View user's profile Send private message
KinG-InFeT
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2009
Posts: 269
Location: Napoli

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

sisi ho provato a fare
Code:
 emerge -1 pambase

ma non mi và :S

EDIT: mi correggo ho risolto il problema bastava fare (come mi hai suggerito tu quel topic) di fare esattamente
Code:

# mkdir -p /etc/portage
# echo "sys-auth/pambase consolekit -gnome-keyring" >> /etc/portage/package.keywords
# emerge -a1 pambase

e poi emergere gnome ^_^ ok ora sta compilando il tutto speriamo vada a buon fine ^_^ e sai che ti dico sei il mio salvatore :D:D grazie ^_^
_________________
My Site => http://www.kinginfet.net/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum