Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ERROR: access denied to gentoo-portage from [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
larand54
l33t
l33t


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 688
Location: Sweden

PostPosted: Tue Aug 18, 2009 10:20 am    Post subject: ERROR: access denied to gentoo-portage from [SOLVED] Reply with quote

I have a local rsync mirror since many year ago. It has allways worked well but now, all of a sudden it refuse any system to access it.
I get this message:
Code:
@ERROR: access denied to gentoo-portage from jupiter.hemma (172.16.68.110)
rsync error: error starting client-server protocol (code 5) at main.c(1504) [receiver=3.0.5]


I have not changed any configuration and I have also checked "/etc/rsyncd.conf" whitch looks ok.

Filewrights on /usr/portage is:
Code:
drwxr-xr-x 162 root root    4848 18 aug 11.51 portage


Running emerge --sync locally on the server works ok, but then ofcourse I don't use my local mirror.

Can anyone tell me whatelse can I do?


Last edited by larand54 on Tue Aug 18, 2009 11:37 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Veldrin
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 1942
Location: Zurich, Switzerland

PostPosted: Tue Aug 18, 2009 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Probably a stupid suggestion: is the daemon running?

Have you done any kind of upgrade lately (on the client)? I am thinking of broken libs...
Did you run revdep-rebuild, or emerge @preserved-rebuild?

just a few suggestions
V.
Back to top
View user's profile Send private message
larand54
l33t
l33t


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 688
Location: Sweden

PostPosted: Tue Aug 18, 2009 10:36 am    Post subject: Reply with quote

Yes the daemon is running. If you try when it stopped you get this message:
Code:
jupiter / # emerge --sync
>>> Starting rsync with rsync://172.16.68.110/gentoo-portage...
>>> Checking server timestamp ...
rsync: failed to connect to 172.16.68.110: Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(124) [receiver=3.0.5]
>>> Retrying...


No changes has been done on the clients but the server is updated at least once in a week.
I don't remember if any change of rsync has been done recently but I think it must have.
Back to top
View user's profile Send private message
larand54
l33t
l33t


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 688
Location: Sweden

PostPosted: Tue Aug 18, 2009 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Hmm, I outcommented the following lines in /etc/rsyncd.conf:
Code:
# hosts allow=172.16.68.0/255.255.255.0
# hosts allow=192.168.2.0/255.255.255.0
# hosts deny=*


After I restarted rsyncd it worked!
Maybe the format of those lines don't work anymore?
Back to top
View user's profile Send private message
Killerchronic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Apr 2007
Posts: 80
Location: UK

PostPosted: Fri Apr 05, 2013 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
hosts allow = 10.0.0.0/24


That works, maybe the full subnet system no longer works.

Edit: Gah shud check date. Only read the first bits and went and looked in there, corrected what was wrong for me (typo) and it worked, noticed the other person still having issue and added what i was using without thinking.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum