Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ati-driver 9.5 and hd4770
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rogerdv
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Apr 2006
Posts: 185
Location: Santiago, Cuba

PostPosted: Fri Jun 19, 2009 3:00 pm    Post subject: ati-driver 9.5 and hd4770 Reply with quote

I asked in Desktop forum, but so,mebody said this is the right forum to ask. I installed ati-drivers 9.5 to get support for my HD4770, but it says it is not recognized. This is the log:
Code:

X.Org X Server 1.5.3
Release Date: 5 November 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.25-gentoo-r7 x86_64
Current Operating System: Linux serenity 2.6.25-gentoo-r7 #1 PREEMPT Sat Oct 4 05:02:49 CDT 2008 x86_64
Build Date: 29 March 2009  08:26:34PM
 
   Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Jun 19 09:16:26 2009
(WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
(II) No APM support in BIOS or kernel
(II) Loader magic: 0x3200
(II) Module ABI versions:
   X.Org ANSI C Emulation: 0.4
   X.Org Video Driver: 4.1
   X.Org XInput driver : 2.1
   X.Org Server Extension : 1.1
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 7

(--) PCI:*(0@4:0:0) ATI Technologies Inc unknown chipset (0x94b3) rev 0, Mem @ 0xd0000000/268435456, 0xcffe0000/65536, I/O @ 0x0000e000/256, BIOS @ 0x????????/131072
List of video drivers:
   fglrx
   radeon
   ati
(II) LoadModule: "fglrx"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers//fglrx_drv.so
(II) Module fglrx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
   compiled for 1.4.99.906, module version = 8.61.2
   Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "radeon"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers//radeon_drv.so
(II) Module radeon: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.5.3, module version = 6.12.1
   Module class: X.Org Video Driver
   ABI class: X.Org Video Driver, version 4.1
(II) LoadModule: "ati"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers//ati_drv.so
(II) Module ati: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 1.5.3, module version = 6.12.1
   Module class: X.Org Video Driver
   ABI class: X.Org Video Driver, version 4.1
(II) System resource ranges:
   [0] -1   0   0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
   [1] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
   [2] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
   [3] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
   [4] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
   [5] -1   0   0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) Primary Device is: PCI 04@00:00:0
(WW) Falling back to old probe method for fglrx
(II) ATI Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.61.2
(II) ATI Proprietary Linux Driver Release Identifier: 8.612                               
(II) ATI Proprietary Linux Driver Build Date: Apr 28 2009 21:45:06
(II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb
(WW) This ATI Proprietary Linux Driver does not guarantee support of video driver ABI higher than 2.0
(WW) Video driver ABI version of the X server is 4.1
(II) AMD ASIC control file status: R312 S1 B129 N128 T128
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@4:0:1) found
(**) ChipID override: 0x94B3
(**) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x94B3) found

Backtrace:
0: Xorg(xorg_backtrace+0x26) [0x4d7f9e]
1: Xorg(xf86SigHandler+0x39) [0x470171]
2: /lib/libc.so.6 [0x7f1f867ce430]
3: /usr/lib64/xorg/modules/drivers//fglrx_drv.so(atiddxProbeMain+0x34b) [0x7f1f8622f26b]
4: Xorg(xf86CallDriverProbe+0x1cc) [0x4606a3]
5: Xorg(DoConfigure+0x1bd) [0x46ba0f]
6: Xorg(InitOutput+0x652) [0x460ef5]
7: Xorg(main+0x24e) [0x4304ca]
8: /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xf4) [0x7f1f867bbb74]
9: Xorg [0x42fb09]

Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting


Do I have to try the 9.6?
_________________
Game programming news for newbies | The Ark, making an RPG the right way!
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4838
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sun Jun 21, 2009 7:57 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Unsupported Software to Duplicate Threads.

Please don't post multiple threads about the same topic. Ask for your original thread to be moved instead of creating a new one.

Just adding a link to the one left in the wild. -- desultory
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum