Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Flac + Amarok 1.4* seems to be broken [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
epsilon72
Guru
Guru


Joined: 20 Sep 2007
Posts: 558

PostPosted: Wed Jun 10, 2009 6:25 am    Post subject: Flac + Amarok 1.4* seems to be broken [SOLVED] Reply with quote

...and possibly for Amarok 2 as well, if users in this thread are correct: http://amarok.kde.org/forum/index.php?topic=15135.0

For me, it skips the first 49 seconds of subsequent tracks almost all the time; for some of them, I can't even go back to the beginning of the track without the audio stopping and Amarok semi-crashing (this seems to happen with songs longer than 5 minutes)

My whole music collection is in flac, so it looks like I'll be using Aqualung for the time being :?:

I've tried all of the 1.4* versions, and they all have this problem. This is with no crossfade, gaplass playback. In the thread mentioned above they were guessing that it might be a xine-lib problem.

What do you think?

My machine:
x86_64
Alsa kernel modules, from the 2.6.29 kernel (snd_oxygen, snd_seq, snd_pcm_oss)
1.0.18 alsa-utils
latest stable versions of flac and xine-lib


Last edited by epsilon72 on Thu Jun 11, 2009 5:06 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Martux
Veteran
Veteran


Joined: 04 Feb 2005
Posts: 1710
Location: Mannheim, Germany

PostPosted: Thu Jun 11, 2009 12:07 am    Post subject: Reply with quote

Dupe of this thread, even a (temporarely) fix is available:
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-741008-highlight-flac+amarok.html
_________________
"Coincidence is God's way of remaining anonymous."
Albert Einstein
"The road to success is always under construction"
Back to top
View user's profile Send private message
epsilon72
Guru
Guru


Joined: 20 Sep 2007
Posts: 558

PostPosted: Thu Jun 11, 2009 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, that's exactly what I needed.
Back to top
View user's profile Send private message
desultory
Administrator
Administrator


Joined: 04 Nov 2005
Posts: 7820

PostPosted: Fri Jun 12, 2009 8:25 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Multimedia to Duplicate Threads, as directed by Martux, refer to "xine/amarok problem with flac [SOLVED]".
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum