Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
X.Org X Server 1.5.3 upgrade problems
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
starrbuck
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Apr 2005
Posts: 135
Location: North Texas

PostPosted: Thu May 07, 2009 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, I'll try an emerge --sync and see if it picks up the latest suncg6 driver.

Guys, I know this has been a pain and I thank you all for your help.
_________________
Gentoo Linux is groovy, baby! Yeah!
Back to top
View user's profile Send private message
starrbuck
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Apr 2005
Posts: 135
Location: North Texas

PostPosted: Thu May 07, 2009 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, version 1.1.1 of suncg6 is not in Portage yet. Also I had to add "x11-drivers/xf86-video-vesa ~*" to my package.keywords to get the vesa driver to install because it is not approved for sparc yet, so there are no guarantees it will even run.

I will do some experimenting and get back to ya. :wink:
_________________
Gentoo Linux is groovy, baby! Yeah!
Back to top
View user's profile Send private message
starrbuck
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Apr 2005
Posts: 135
Location: North Texas

PostPosted: Thu May 21, 2009 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

I got it running today, using 1.1.0 of the suncg6 driver.

I think what finally did it was a recompile of the xorg server with HAL enabled and properly telling it to use the suncg6 video driver.

Here is the xorg.conf I ended up running with successfully:

Code:
Section "ServerLayout"
        Identifier     "X.org Configured"
        Screen         0 "Screen0"
        Option         "BlankTime" "0"
EndSection

Section "Files"
        FontPath     "/usr/share/fonts/misc/"
        FontPath     "/usr/share/fonts/Type1/"
        FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/"
        FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
        Load  "extmod"
        Load  "dbe"
        Load  "record"
        Load  "xtrap"
        #Load  "freetype"
        #Load  "type1"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "Sun Microsystems"
        #Option       "dpms" "on"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "Card0"
        Driver      "suncg6"
        BusID       "SBUS:/sbus@1f,0/cgsix@0,0"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth 8
        SubSection "Display"
                Modes     "1024x768"
                Depth     8
        EndSubSection
EndSection


I had to add the DefaultDepth back to the Screen section because it tries unsuccessfully to come up in 24-bit mode without it.

Thank you all again for your help.
_________________
Gentoo Linux is groovy, baby! Yeah!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum