Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
vmware got borked [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Saundersx
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 224

PostPosted: Sun Mar 01, 2009 6:11 am    Post subject: vmware got borked [SOLVED] Reply with quote

Vmware suddenly stopped working and I can't for the life of me tell why. I have been reading and trying everything but nothing works. I am pretty positive it's not a module/permissions error but I cannot find the solution.

here's a snippit from the log.

Code:

Mar 01 01:34:07.901: vmui| VMHSVMCbPower: Setting state of VM /vm/#42246aa468fd1ac9/ to powerOn with option hard
Mar 01 01:34:07.902: vmui| VMHS: Exec()'ing /opt/vmware/workstation/lib/vmware/bin/vmware-vmx-debug, /home/XXXXX/vmware/WinXPPro/Windows XP Professional.vmx
Mar 01 01:34:07.961: vmui| vmdbPipe_Streams: Couldn't read
Mar 01 01:34:07.962: vmui| Internal VMDB error: Pipe: Read failed
Mar 01 01:34:11.136: vmui| GLib: g_source_unref: assertion `source != NULL' failed
Mar 01 01:34:11.136: vmui| VixVM_FinalRelease: Close VM socket.
Mar 01 01:34:11.157: vmui| GLib: g_source_unref: assertion `source != NULL' failed
Mar 01 01:34:11.157: vmui| VixVM_FinalRelease: Close VM socket.
Mar 01 01:34:11.173: vmui| GLib: g_source_unref: assertion `source != NULL' failed
Mar 01 01:34:11.173: vmui| VixVM_FinalRelease: Close VM socket.
Mar 01 01:34:11.512: vmui| AIOMGR-S : stat o=67 r=0 w=0 i=0 br=0 bw=0


and the ui errors out with this

Code:
Unable to change virtual machine power state: Internal error.


what's extra annoying is this little part right here

Code:
Internal VMDB error: Pipe: Read failed


is not in any search engine/vmware forums. I have completely uninstalled/reinstalled everything to no avail. Nothing has changed vmware-wise it suddenly stopped working. If I had to guess, it may be related to either the new kernel I have updated to (2.6.28-zen11) or nvidia drivers (180.35) as these are the only real changes to the system. I have updated everything since the issue started (emerge -auvDN world) and nothing helped.


Last edited by Saundersx on Sun Mar 01, 2009 6:38 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Saundersx
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 224

PostPosted: Sun Mar 01, 2009 6:38 am    Post subject: Reply with quote

My guess was right, downgrading nvidia-drivers to 180.29 fixed the problem completely...
Back to top
View user's profile Send private message
nsahoo
l33t
l33t


Joined: 17 Jul 2003
Posts: 618

PostPosted: Mon Mar 02, 2009 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks. I was having the same trouble. Downgrading the nvidia-drivers fixed it.
Back to top
View user's profile Send private message
sharmay
n00b
n00b


Joined: 01 Apr 2004
Posts: 27

PostPosted: Mon Mar 02, 2009 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Also if you get following message in a popup dialog box:

vmware workstation unable to change virtual machine power state: internal error


downgrading nvidia fixes this issue

From x11-drivers/nvidia-drivers-180.35 downgraded to x11-drivers/nvidia-drivers-177.82
Back to top
View user's profile Send private message
SHINODATT
n00b
n00b


Joined: 07 Jan 2006
Posts: 70
Location: Ontario, Canada

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 5:47 am    Post subject: Reply with quote

sharmay wrote:
Also if you get following message in a popup dialog box:

vmware workstation unable to change virtual machine power state: internal error


downgrading nvidia fixes this issue

From x11-drivers/nvidia-drivers-180.35 downgraded to x11-drivers/nvidia-drivers-177.82


Indeed it does. How goofy.
_________________
Board: Maximus Formula, Rampage conversion, BIOS 308
CPU: Q6600 G0 @ 3.47Ghz (385x9), CM Hyper 212 Cooler
RAM: 4x 2GB Kingston 667 @ 771Mhz, 2V
Video: ASUS GeForce 8800GTS 512MB
OS: Gentoo 2.6.29 x86_64
Back to top
View user's profile Send private message
86me
n00b
n00b


Joined: 20 Jul 2009
Posts: 20

PostPosted: Sun Jun 20, 2010 4:37 am    Post subject: Reply with quote

That would fine if by downgrading nvidia-drivers (195.36.24 -> 180.60) portage didn't want me to also downgrade xorg-server from 1.7 -> 1.6.

This includes mesa and libvdpau blocks also :cry:

Anyone know how to manually reset a virtual machine's power state to "off"?

This is what I can gather from /tmp/vmware-user/ui-pid.log:
Quote:

Jun 19 23:39:05.402: vmui| Reloading config state: /mnt/ext3_500/VMWare Virtual Machines/Windows_XP_Professional/Windows XP Professional.vmx
Jun 19 23:39:05.436: vmui| VMHS: Transitioned vmx/execState/val to suspended
Jun 19 23:39:05.441: vmui| connect to /var/run/vmware/egon_1000/1276989874742424_10744/testAutomation-fd: Connection refused
Jun 19 23:39:05.471: vmui| Setting power state suspended (reported)
Jun 19 23:39:05.479: vmui| IPC Manager: Error while connecting socket client: No such file or directory
Jun 19 23:39:05.481: vmui| ReplayMgr::OnFoundryEventNotify --- got event 12
Jun 19 23:39:05.568: vmui| Reloading config state: /mnt/ext3_500/VMWare Virtual Machines/Windows_XP_Professional/Windows XP Professional.vmx
Jun 19 23:39:05.595: vmui| VMHS: Transitioned vmx/execState/val to suspended
Jun 19 23:39:05.599: vmui| DUMPER: restoring checkpoint version 8
Jun 19 23:39:05.712: vmui| Setting power state suspended (reported)
Jun 19 23:39:09.599: vmui| VMHSVMCbPower: Setting state of VM /vm/#b57fa2028e6f9735/ to resume with option hard
Jun 19 23:39:09.599: vmui| VMHS: Exec()'ing /opt/vmware/workstation/lib/vmware/bin/vmware-vmx, /mnt/ext3_500/VMWare Virtual Machines/Windows_XP_Professional/Windows XP Professional.vmx
Jun 19 23:39:09.640: vmui| vmdbPipe_Streams: Couldn't read
Jun 19 23:39:09.641: vmui| Internal VMDB error: Pipe: Read failed
Jun 19 23:39:17.764: vmui| Caught signal 20 -- pid 13224 (eip 0x7ff8bd1854b3)


Hoping for an alternate solution to downgrading nvidia-drivers.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum