Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[wifi] hostname change tout seul [Résolu]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jerep6
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 Aug 2006
Posts: 215
Location: Landes

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 3:07 pm    Post subject: [wifi] hostname change tout seul [Résolu] Reply with quote

Bonjour,
Depuis la mise à jour du firmware de ma livebox, quand je me connecte en wifi, le hostname de mon ordi change et je ne peux lancer aucune application graphique.

1-Je me logue sous kde (hostname = OBook3)
2-Je me connecte au wifi en dhcp via knetworkmanager (hostname = new-host)
3-Je veux lancer une application et j'obtiens une erreur de X
Code:
kcalc
No protocol specified
kcalc: cannot connect to X server :0

Il faut que je kill (ctrl + alt + backspace) le serveur X et que je le relancer pour que je puisse lancer des applications.

Sous openSuse 11 je n'ai pas ce problème (kde3.5 + knetworkmanager en dhcp). De plus, quand je me connecte en dhcp avec un câble réseau je n'ai aucun problème.

Avez vous une idée ?


Last edited by jerep6 on Fri Jun 20, 2008 5:33 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Mickael
Advocate
Advocate


Joined: 05 Sep 2005
Posts: 2383
Location: ~Belfort! - France - EU

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Salut, sur le wiki gentoo networkmanager, on apprend ceci :
WikiGentoo wrote:
Hostname

NetworkManager reads the /etc/dhcp/dhclient.conf to determine the hostname. If no value is assigned then an IP address is set as a hostname which can cause problems opening new windows in Gnome. To prevent this, add the following to /etc/dhcp/dhclient.conf:
File: /etc/dhcp/dhclient.conf

send host-name "YOUR_HOSTNAME";
supersede host-name "YOUR_HOSTNAME";


_________________
À LIRE : COMMENT POSTER ET OBTENIR DE L'AIDE ?
Qui suis-je ? Bon j'ai relu, comme d'habitude, je suis bon a rien le vendredi
Qui suis-je ? Je ne serai jamais modo
Back to top
View user's profile Send private message
VisualStation
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Sep 2006
Posts: 106
Location: Un coin perdu ...

PostPosted: Fri Jun 20, 2008 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Mickael wrote:
Salut, sur le wiki gentoo networkmanager, on apprend ceci :
WikiGentoo wrote:
Hostname

NetworkManager reads the /etc/dhcp/dhclient.conf to determine the hostname. If no value is assigned then an IP address is set as a hostname which can cause problems opening new windows in Gnome. To prevent this, add the following to /etc/dhcp/dhclient.conf:
File: /etc/dhcp/dhclient.conf

send host-name "YOUR_HOSTNAME";
supersede host-name "YOUR_HOSTNAME";



Merci Mick, ca résout mon problème avec le réseau de mon entreprise :p
_________________
- Own Website -
Gentoo ~x86 on Amilo M3438G, P4 2ghz and x86-64 on Dell Xps 1330
Back to top
View user's profile Send private message
jerep6
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 Aug 2006
Posts: 215
Location: Landes

PostPosted: Fri Jun 20, 2008 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

Merci, ça fonctionne parfaitement maintenant.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum