Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
PCI/PCMCIA hotplug net agent
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Joined: 17 Apr 2002
Posts: 9
Location: Vilvoorde, Belgium

PostPosted: Mon Apr 22, 2002 10:54 am    Post subject: PCI/PCMCIA hotplug net agent Reply with quote

If one wants to use the hotplug utils with gentoo the agent scripts in
/etc/hotplug need to be patched as the originals are intended for RedHat

Basicly one needs a patch like the following for /etc/hotplug/net.agent:
--- net.agent.orig   2002-04-22 10:45:16.000000000 +0200
+++ net.agent   2002-04-22 12:43:54.000000000 +0200
@@ -40,10 +40,10 @@
        # we can't do much here without distro-specific knowledge
        # such as whether/how to invoke DHCP, set up bridging, etc.
-       # RedHat and similar
-       if [ -x /sbin/ifup ]; then
-      debug_mesg invoke ifup $INTERFACE
-      exec /sbin/ifup $INTERFACE
+       # Gentoo
+       if [ -x /etc/init.d/net.$INTERFACE ]; then
+      debug_mesg invoke /etc/init.d/net.$INTERFACE start
+      exec /etc/init.d/net.$INTERFACE start
       mesg "how do I bring interfaces up on this distro?"
@@ -51,6 +51,18 @@
     mesg $1 $ACTION event not handled
+    # Gentoo
+    if [ -x /etc/init.d/net.$INTERFACE ]; then
+   debug_mesg invoke /etc/init.d/net.$INTERFACE stop
+   exec /etc/init.d/net.$INTERFACE stop
+    else
+   mesg "how do I bring interfaces down on this distro?"
+    fi
+    mesg $1 $ACTION event not handled
+    ;;
     debug_mesg NET $ACTION event not supported

The problem is that the unregister stuff doesn't work. I'm looking in to
it but it seems to be a problem with the /mnt/.init.d/started/net.eth? not
being deleted so that if one reinserts the PCMCIA card the interface won't
start because the system thinks net.eth? is already started.
Back to top
View user's profile Send private message

PostPosted: Sun May 05, 2002 2:51 am    Post subject: hotplug and pcmcia-cs system freeze Reply with quote

I've been having problems when using hotplug and pcmcia-cs. When any USB device is connected and hotplug is started my notebook freezes. If no usb devices are attached hotplug starts ok. if i then connect a usb device everything works fine.

ive hacked a fix, which was to rename /etc/hotplug/pci.rc to zzpci.rc. which stops the pci hotplug services from being started

my setup...
pcmcia network card (started via pcmcia)
ov511 oem webcam (via hotplug)
sandisk CF reader (sddr-31) (via hotplug)

I wouldnt be suprised if this is due to my bios being a bit buggy (my notebook wont boot from hard disk unless a vfat/ntfs partition exists!!!)

I tried to use hotplug as a replacement for pcmcia but i couldnt get this to work. Can hotplug be used to manage pcmcia cards instead of cardmgr via pcmcia-cs??? if so how??

Thanks, Al
Back to top
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum