Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problemi emerge xorg-x11
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
miksanta
n00b
n00b


Joined: 25 Dec 2006
Posts: 31
Location: Padova

PostPosted: Sun May 04, 2008 6:08 pm    Post subject: Problemi emerge xorg-x11 Reply with quote

Come da titolo ho dei problemi con xorg-x11 precisamente con il pacchetto freeglut.


Code:


freeglut_menu.lo libglut_la-freeglut_misc.lo libglut_la-freeglut_overlay.lo libglut_la-freeglut_state.lo libglut_la-freeglut_structure.lo libglut_la-freeglut_teapot.lo libglut_la-freeglut_videoresize.lo libglut_la-freeglut_window.lo  -Wl,--rpath -Wl,/usr/lib -Wl,--rpath -Wl,/usr/lib  -L/usr/lib -lm -L/usr/lib64 /usr/lib64/libGL.so /usr/lib/libGLU.so /usr/lib64/libXext.so /usr/lib64/libX11.so /usr/lib64/libXxf86vm.so  -Wl,-soname -Wl,libglut.so.3 -o .libs/libglut.so.3.8.0
/usr/lib64/libGL.so: could not read symbols: File in wrong format
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [libglut.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-libs/freeglut-2.4.0-r1/work/freeglut-2.4.0/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-libs/freeglut-2.4.0-r1/work/freeglut-2.4.0'
make: *** [all] Error 2
 *
 * ERROR: media-libs/freeglut-2.4.0-r1 failed.
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line   49:  Called src_compile
 *             environment, line 2388:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       emake || die "emake failed"
 *  The die message:
 *   emake failed
 *
 * If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
 * A complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-libs/freeglut-2.4.0-r1/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-libs/freeglut-2.4.0-r1/temp/environment'.
 *




ho provato a lincare libGL.so ad un'altro libGL.so trovato con locate ma nulla da fare...!!!!

Qualcuno ne sa qualcosa??


Grazie...!!


Michele[/bug]
Back to top
View user's profile Send private message
crisandbea
Veteran
Veteran


Joined: 03 Jul 2005
Posts: 1778
Location: BOSCO (SA) ... ma domiciliato a Bologna....

PostPosted: Sun May 04, 2008 6:16 pm    Post subject: Reply with quote

prova a guardare qui
_________________
se fossi un disegnatore ti disegnerei, se fossi uno scrittore ti scriverei, se fossi un inventore ti inventerei...ma sono solo un trombettista!!!
Back to top
View user's profile Send private message
miksanta
n00b
n00b


Joined: 25 Dec 2006
Posts: 31
Location: Padova

PostPosted: Sun May 04, 2008 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

mmmhhh ok...!!!

ma non riesco a capire cosa potrei provare a fare...!! :?
Back to top
View user's profile Send private message
miksanta
n00b
n00b


Joined: 25 Dec 2006
Posts: 31
Location: Padova

PostPosted: Sun May 04, 2008 9:55 pm    Post subject: Reply with quote

Ho trovato questo

Code:

Q:   

I have an x86-64 (Athlon 64/Opteron/EM64T) machine with 64-bit OS, and compilation fails with the message /usr/lib/libGL.so: could not read symbols: File in wrong format.
A:   

This has been reported on Fedora Core 5, where libtool incorrectly tries to link against the 32-bit version of libGL.so. The workaround is to run (in the build directory)

sed -i 's#sys_lib_search_path_spec="#sys_lib_search_path_spec="/usr/lib64#' libtool

and re-run make. If this still doesn't work, see if your 64-bit libGL.so is in a different directory and use that in place of /usr/lib64 above.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Forum italiano (Italian) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum