Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Weird problem with fglrx + Radeon 9800
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Wedge_
Advocate
Advocate


Joined: 08 Aug 2002
Posts: 3614
Location: Scotland

PostPosted: Sat Jul 12, 2003 12:09 pm    Post subject: Weird problem with fglrx + Radeon 9800 Reply with quote

Here's the problem: I switch my computer off most nights, and every single morning, when I turn it back on, and boot up Gentoo, the fglrx module refuses to load, complaining about invalid IO or IRQ parameters, and that init_module can't find a device. This is without changing anything - all I did was turn it off then back on again the next day. Remerging the drivers package never helped, nor did anything else I tried, so what I usually did was go boot up Windows and play Vice City for a while. At some point I would go back and try the fglrx module again, and it would work :?: After it happened again today I took the time to check a couple of things, and this is what I found:

1. If I boot straight into Gentoo, the module will not load, end of story.
2. If I boot into Windows first, do some browsing etc but DON'T do anything that requires 3D acceleration (ie games), the module still doesn't load.
3. If I boot into Windows, and play a game for a few minutes, then reboot and try Gentoo again, it works fine.

WTF
:)
_________________
Per Ardua Ad Astra
The Earth is the cradle of the mind, but we cannot live forever in a cradle - Konstantin E. Tsiolkovsky
Gentoo Radeon FAQ
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum