Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Dell Inspiron 8200 and Alsa
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
swingarm
l33t
l33t


Joined: 08 Jun 2002
Posts: 627
Location: Northern Colorado

PostPosted: Mon Jul 01, 2002 6:20 am    Post subject: Dell Inspiron 8200 and Alsa Reply with quote

Anybody got this to work? If yes, how?

Kent
Back to top
View user's profile Send private message
dj-submerge
n00b
n00b


Joined: 04 Jun 2002
Posts: 27

PostPosted: Mon Jul 01, 2002 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

Yes it works fine on my dell 8200

Just follow the Desktop guide but used snd-intel8x0 instead of snd-emu10k1

good luck

marc
Back to top
View user's profile Send private message
swingarm
l33t
l33t


Joined: 08 Jun 2002
Posts: 627
Location: Northern Colorado

PostPosted: Mon Jul 01, 2002 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, I did do that. The problem was when I tried to run amixer, via the Desktop Guide, it gave me this error:

amixer: Mixer attach default error: No such file or directory




Kent
Back to top
View user's profile Send private message
jezza
n00b
n00b


Joined: 09 Jun 2002
Posts: 16
Location: Essex, UK

PostPosted: Tue Jul 02, 2002 12:56 am    Post subject: Reply with quote

I had no problem with the Intel8x10 alsa driver on the 8200. I believe you may not have the alsa utilities which is why it can't find the amixer. Perhaps its not in your path, try searching for its location.

Also there is another way to adjust the mixer settings, via the ncurses based program alsamixer.

Good Luck,
Jeremy.
Back to top
View user's profile Send private message
swingarm
l33t
l33t


Joined: 08 Jun 2002
Posts: 627
Location: Northern Colorado

PostPosted: Tue Jul 02, 2002 1:53 am    Post subject: Reply with quote

OK, I got the amixer problem fixed but when intializing the snd-intel8x0 driver on bootup it never gets the [ok], it locks up solid. If I don't make entries for snd-intel8x0 in modules.autoload and aliases it boots up fine and I can 'modprobe snd-intel8x0' from the command line successfully. Another side question, does Freeamp work with Alsa? I can't emerge Xmms because of a Gnome 2.0 conflict.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum