Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] xorg 1.5.0
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lysergicacid
Guru
Guru


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 352
Location: The Universe,Virgo Super Cluster,Milky Way,Earth

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 2:43 pm    Post subject: [SOLVED] xorg 1.5.0 Reply with quote

hi i'm trying to upgrade xorg and it keeps failing on dri/drm yet i haven't got any use flags set for dri or drm as i use a nvidia card:

Code:
libtool: compile:  i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../include -I../hw/xfree86/os-support -I../hw/xfree86/os-support/bus -I../hw/xfree86/common -I../hw/xfre$
mv -f .deps/glxext.Tpo .deps/glxext.Plo
/bin/sh ../libtool --tag=CC   --mode=compile i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../include -I../hw/xfree86/os-support -I../hw/xfree86/os-support/bus -I../hw/x$
libtool: compile:  i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../include -I../hw/xfree86/os-support -I../hw/xfree86/os-support/bus -I../hw/xfree86/common -I../hw/xfre$
In file included from glxdriswrast.c:39:
/usr/include/GL/internal/dri_interface.h:45:17: error: drm.h: No such file or directory
In file included from glxdriswrast.c:39:
/usr/include/GL/internal/dri_interface.h:285: error: expected declaration specifiers or '...' before 'drm_clip_rect_t'
/usr/include/GL/internal/dri_interface.h:287: error: expected declaration specifiers or '...' before 'drm_clip_rect_t'
/usr/include/GL/internal/dri_interface.h:341: error: expected declaration specifiers or '...' before 'drm_clip_rect_t'
/usr/include/GL/internal/dri_interface.h:603: error: expected declaration specifiers or '...' before 'drm_drawable_t'
/usr/include/GL/internal/dri_interface.h:611: error: expected declaration specifiers or '...' before 'drm_context_t'
make[1]: *** [glxdriswrast.lo] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/x11-base/xorg-server-1.5.0/work/xorg-server-1.5.0/glx'
make: *** [all-recursive] Error 1


and yet:
Code:
mythbox ~ # ls -a -R /usr/include/ | grep drm.h
xf86drm.h
drm.h
i915_drm.h
mach64_drm.h
mga_drm.h
r128_drm.h
radeon_drm.h
savage_drm.h
sis_drm.h
via_drm.h


oh and my use flags for xorg-server are :
Code:
[ebuild     U ] x11-base/xorg-server-1.5.0 [1.4.2] USE="-3dfx -debug -dmx -dri hal ipv6 -kdrive -minimal nptl* sdl xorg (-xprint%)" INPUT_DEVICES="-acecad -aiptek -calcomp -citron -digitaledge -dmc -dynapro -elo2300 -elographics -evdev* -fpit -hyperpen -jamstudio joystick keyboard -magellan -microtouch mouse -mutouch -palmax -penmount -spaceorb -summa -synaptics -tek4957 -ur98 -vmmouse void -wacom" VIDEO_CARDS="-apm -ark -chips -cirrus -cyrix -dummy -epson -fbdev -fglrx -geode -glint -i128 -i740 -i810 (-impact) -imstt -mach64 -mga -neomagic (-newport) -nsc -nv nvidia -r128 -radeon -radeonhd% -rendition -s3 -s3virge -savage -siliconmotion -sis -sisusb (-sunbw2) (-suncg14) (-suncg3) (-suncg6) (-sunffb) (-sunleo) (-suntcx) -tdfx -tga -trident -tseng -v4l -vermilion -vesa -vga -via -vmware -voodoo -xgi" 0 kB



doesn't make sense to me this all compiled just fine last time round and i have the file its saying i don't have, or am i missing something here, help greatly appreciated, thanks in advance.


Last edited by lysergicacid on Wed Sep 10, 2008 7:04 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
szczerb
Veteran
Veteran


Joined: 24 Feb 2007
Posts: 1707
Location: Poland => Lodz

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

I think that the DRI use flag might be helpfull. Also did you 'emerge -DuN world' or just 'emerge xorg-server'?
Back to top
View user's profile Send private message
zixnub
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2007
Posts: 67
Location: Brasschaat, Belgium

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
nano /usr/include/GL/internal/dri_interface.h

search for #include <drm.h>
replace it with #include <drm/drm.h>

perhaps this wil help
_________________
https://github.com/udevbe/greenfield
https://github.com/udevbe/westfield
Back to top
View user's profile Send private message
lysergicacid
Guru
Guru


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 352
Location: The Universe,Virgo Super Cluster,Milky Way,Earth

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

this was a emerge -Duv --newuse world, that failed on xorg-server, everything else compiled just fine.
anyway added the dri use flag before i went out, got back read this and realised it had finished lol, thank you very much for the sugestions guys :) dont really understand why i have to keep installing these damn bits i don't want but it worked so nevermind i suppose, tvwm again guys :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum