Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] livecd xorg-x11 fails on Inspiron 1501
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Spazz
n00b
n00b


Joined: 09 May 2007
Posts: 3

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 4:09 pm    Post subject: [SOLVED] livecd xorg-x11 fails on Inspiron 1501 Reply with quote

When the LiveCD runs, the following error occurs: "Failed to start the X server" here's the output.
Quote:
dlopen: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so: undefined symbol:
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so
(EE) Failed to load module "GLcore" (loader failed, 7)
(EE) Failed to load module "ati" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available


How would I go about aquiring the drivers? Or just getting the LiveCD to properly run?

Any help is appriciated.

Edit: Ah, the glorious search function. I ended up finding that putting "vesa" instead of ATI solved the window system problem. Thanks anyway guys.

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-572958-highlight-1501.html
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Installing Gentoo to Duplicate Threads.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum