Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Code::Blocks live svn ebuild - Part 2
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
xaviermiller
Administrator
Administrator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 8263
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Tue Dec 04, 2007 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

codeblocks-9999-r18 works fine with unmasked portage wxGTK 8)
Code:
emerge --info
Portage 2.1.4_rc7 (default-linux/amd64/2007.0/desktop, gcc-4.2.2, glibc-2.7-r0, 2.6.23-gentoo-r3 x86_64)
=================================================================
System uname: 2.6.23-gentoo-r3 x86_64 AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 4400+
Timestamp of tree: Tue, 04 Dec 2007 18:30:01 +0000
ccache version 2.4 [enabled]
app-shells/bash:     3.2_p17-r1
dev-java/java-config: 1.3.7, 2.1.3
dev-lang/python:     2.4.4-r7, 2.5.1-r4
dev-util/ccache:     2.4-r7
sys-apps/baselayout: 1.12.10-r5
sys-apps/sandbox:    1.2.18.1-r2
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.61-r1
sys-devel/automake:  1.5, 1.6.3, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6-r2, 1.10
sys-devel/binutils:  2.18-r1
sys-devel/gcc-config: 1.4.0-r4
sys-devel/libtool:   1.5.24
virtual/os-headers:  2.6.23-r2
ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -pipe -fomit-frame-pointer -march=native -mtune=native"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/3.5/env /usr/kde/3.5/share/config /usr/kde/3.5/shutdown /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/php/apache2-php5/ext-active/ /etc/php/cgi-php5/ext-active/ /etc/php/cli-php5/ext-active/ /etc/revdep-rebuild /etc/terminfo /etc/texmf/web2c /etc/udev/rules.d"
CXXFLAGS="-O2 -pipe -fomit-frame-pointer -march=native -mtune=native"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
EMERGE_DEFAULT_OPTS="--with-bdeps y"
FEATURES="candy ccache distlocks metadata-transfer parallel-fetch sandbox sfperms strict unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS="ftp://ftp.belnet.be/mirror/rsync.gentoo.org/gentoo/"
LANG="fr_BE.UTF-8"
LC_ALL="fr_BE.UTF-8"
LINGUAS="fr fr_BE fr_BE.UTF-8 nl nl_BE nl_BE.UTF-8"
MAKEOPTS="-j5"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --delete-after --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages --filter=H_**/files/digest-*"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/portage/local/overlays /usr/portage/local/layman/sunrise /usr/portage/local/layman/pro-audio"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="3dnow 3dnowext 7zip X a52 aac acl acpi alsa amd64 amr apache2 berkdb bitmap-fonts bogofilter branding bzip2 cairo cdda cddb cdr cgi cli contrib cracklib crypt ctype cups cvs dbus dri dts dvd dvdr dvdread dvi emacs emboss encode esd evo fam fat ffmpeg firefox flac freetds gd gdbm gif glitz gpm gtk hal iconv ieee1394 imlib isdnlog jabber jack jackmidi java javascript jpeg jpeg2k kerberos ladspa ldap libnotify lilypond mad matroska midi mikmod mmx mod modplug mozbranding mp3 mpeg msn mudflap musepack mysql ncurses netjack nfs nls nosendmail nptl nptlonly ntfs nxclient ogg opengl openmp oss pam pcre pdf perl php png ppds pppd python qt3 qt3support quicktime readline reflection rt2500usb rtsp samba sdl session sid slang sndfile soap sound speex spell spl sqlite sqlite3 sse sse2 ssl startup-notification subversion svg tcpd tetex theora threads tidy tiff timidity truetype truetype-fonts type1-fonts udev unicode usb vcd vorbis wavpack wma wxwindows x264 xcb xch xcomposite xml xorg xosd xrc xscreensaver xv xvid zip zlib" ALSA_CARDS="ice1712 usb-audio virmidi" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LINGUAS="fr fr_BE fr_BE.UTF-8 nl nl_BE nl_BE.UTF-8" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="nvidia"
Unset:  CPPFLAGS, CTARGET, INSTALL_MASK, LDFLAGS, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS

_________________
Kind regards,
Xavier Miller


Last edited by xaviermiller on Wed Dec 05, 2007 7:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Tue Dec 04, 2007 9:44 pm    Post subject: Re: compile error, affected ebuilds r17, r18 Reply with quote

spaetzle wrote:
portage version is 2.1.3.19

I downgraded to your portage version and got the same behavior as yours. I wonder which one behaves correctly old or new portage :)
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
spaetzle
n00b
n00b


Joined: 26 Aug 2003
Posts: 10

PostPosted: Wed Dec 05, 2007 12:51 am    Post subject: Re: compile error, affected ebuilds r17, r18 Reply with quote

That's really simple.

Take a closer look to the ebuild code and you will see that portage 2.1.3.19 produce the right code.
Well, that's such a thing with unstable arch.

The stable portage do the things right.

Bye
Christian
Back to top
View user's profile Send private message
spaetzle
n00b
n00b


Joined: 26 Aug 2003
Posts: 10

PostPosted: Wed Dec 05, 2007 12:56 am    Post subject: Re: compile error, affected ebuilds r17, r18 Reply with quote

To XavierMiller:

No, codeblocks-9999-r17 can't work right without tweeking ebuild code.
Back to top
View user's profile Send private message
xaviermiller
Administrator
Administrator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 8263
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Wed Dec 05, 2007 7:01 am    Post subject: Re: compile error, affected ebuilds r17, r18 Reply with quote

spaetzle wrote:
To XavierMiller:

No, codeblocks-9999-r17 can't work right without tweeking ebuild code.


oops, I would say "-r18" :oops:
_________________
Kind regards,
Xavier Miller
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Wed Dec 05, 2007 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

I filled a bug report for portage. So we'll see if we use trunk or not at the end of ${ESVN_CO_DIR}.
As a workaround, stable arch users should remove the "/trunk" from the 55 and 56. lines.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Thu Dec 06, 2007 4:52 am    Post subject: Re: compile error, affected ebuilds r17, r18 Reply with quote

spaetzle wrote:
To XavierMiller:

No, codeblocks-9999-r17 can't work right without tweeking ebuild code.

I fixed and updated the ebuild. Please redownload it. It includes both r17 and r18. Now r18 uses rsync as "maloc" suggested at C::B forums. Thus it uses update_revision.sh script that comes with C::B sources. But r17 emulates this script within the ebuild. They both must work for all archs.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"


Last edited by keenblade on Sat Dec 08, 2007 12:27 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Bluespear
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Jul 2005
Posts: 164
Location: Switzerland

PostPosted: Fri Dec 07, 2007 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot for keeping this very useful ebuild up to date ! Codeblocks is a very good IDE for C/C++ projects :)
Back to top
View user's profile Send private message
rhill
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 22 Oct 2004
Posts: 1629
Location: sk.ca

PostPosted: Sat Dec 08, 2007 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

i second that. thanks for keeping this going.
_________________
by design, by neglect
for a fact or just for effect
Back to top
View user's profile Send private message
xaviermiller
Administrator
Administrator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 8263
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Sat Dec 08, 2007 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

yes, thank you Keenblade ;)
_________________
Kind regards,
Xavier Miller
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for all your comments. Nice to be here.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
andreyu
n00b
n00b


Joined: 28 Mar 2006
Posts: 25
Location: Belarus

PostPosted: Sat Jan 26, 2008 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

Trying compile Code::Blocks many times.

Today:

>>> Source unpacked.
>>> Compiling source in /var/tmp/portage/dev-util/codeblocks-9999-r18/work/codeblocks-9999 ...
svn: '.' is not a working copy
svn: '.' is not a working copy
You should add the contents of `/usr/share/aclocal/libtool.m4' to `aclocal.m4'.
/usr/share/aclocal/dynamite.m4:4: warning: underquoted definition of AM_PATH_LIBDYNAMITE
run info '(automake)Extending aclocal'
or see http://sources.redhat.com/automake/automake.html#Extending-aclocal
aclocal:configure.in:77: warning: macro `AM_OPTIONS_WXCONFIG' not found in library
aclocal:configure.in:78: warning: macro `AM_PATH_WXCONFIG' not found in library
configure.in: installing `./install-sh'
configure.in: installing `./missing'
src/base/tinyxml/Makefile.am: installing `./depcomp'
configure.in:77: error: possibly undefined macro: AM_OPTIONS_WXCONFIG
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
See the Autoconf documentation.

x11-libs/wxGTK:
2.6.4.0-r3 X opengl sdl unicode -debug -doc -gnome -odbc -pch
2.8.7.1-r1 X opengl sdl -debug -doc -gnome -gstreamer -odbc -pch
both in main portage tree.
_________________
Regards, _Andrey_
http://www.wegroup.org
Back to top
View user's profile Send private message
andreyu
n00b
n00b


Joined: 28 Mar 2006
Posts: 25
Location: Belarus

PostPosted: Sat Jan 26, 2008 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

andreyu wrote:

configure.in:77: error: possibly undefined macro: AM_OPTIONS_WXCONFIG
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
See the Autoconf documentation.


SOLVED: Just copy wxwin.m4 from aclocal to /usr/share/aclocal/
_________________
Regards, _Andrey_
http://www.wegroup.org
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Sun Jan 27, 2008 12:36 am    Post subject: Reply with quote

andreyu wrote:

SOLVED: Just copy wxwin.m4 from aclocal to /usr/share/aclocal/

That file comes with app-admin/eselect-wxwidgets.
If eselecting wxwidgets v2.8.7.x does not work, then try :
Code:

emerge -va1 app-admin/eselect-wxwidgets

But, you have already solved your problem. I like that quote;
"If it ain't broken don't fix it.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"


Last edited by keenblade on Sun Mar 09, 2008 10:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Yamakuzure
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 2277
Location: Bardowick, Germany

PostPosted: Sun Mar 09, 2008 10:34 am    Post subject: Reply with quote

Code::Blocks finally hit a release. (V8.02)

Do you think there will be an ebuild soon?
(I have no problem continuing to use this awesome svn-ebuild, though...)
_________________
Important German:
  1. "Aha" - German reaction to pretend that you are really interested while giving no f*ck.
  2. "Tja" - German reaction to the apocalypse, nuclear war, an alien invasion or no bread in the house.
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Sun Mar 09, 2008 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

Yamakuzure wrote:
Code::Blocks finally hit a release. (V8.02)

Do you think there will be an ebuild soon?
(I have no problem continuing to use this awesome svn-ebuild, though...)

I believe, it won't take long to see v8.02 in portage. You may want to use the ebuild for v8.02 at bugzilla.
For bleeding edge stay tuned with the svn ebuild.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
xaviermiller
Administrator
Administrator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 8263
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Tue Mar 11, 2008 7:22 pm    Post subject: Reply with quote

codeblocks-8.02 installed on ~amd64 ! 8)
_________________
Kind regards,
Xavier Miller
Back to top
View user's profile Send private message
andreyu
n00b
n00b


Joined: 28 Mar 2006
Posts: 25
Location: Belarus

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 11:00 am    Post subject: Reply with quote

Trying to update codeblocks, get error:

svn: Can't connect to host 'svn.berlios.de': Connection refused

I try dev-util/codeblocks-9999-r18 and dev-util/codeblocks-9999-r19.

In browser http://svn.berlios.de works fine.
_________________
Regards, _Andrey_
http://www.wegroup.org
Back to top
View user's profile Send private message
galaxy001
n00b
n00b


Joined: 15 Jun 2008
Posts: 11

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 2:48 am    Post subject: Reply with quote

I find svn:// is not accessable.
Maybe ESVN_REPO_URI="http://svn.berlios.de/svnroot/repos/codeblocks/trunk" is better.

BTW: the icc is not automatly found. I wonder why.
_________________
Galaxy
Back to top
View user's profile Send private message
andreyu
n00b
n00b


Joined: 28 Mar 2006
Posts: 25
Location: Belarus

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 6:49 am    Post subject: Reply with quote

galaxy001 wrote:
I find svn:// is not accessable.
Maybe ESVN_REPO_URI="http://svn.berlios.de/svnroot/repos/codeblocks/trunk" is better.


This is doesn't help.
_________________
Regards, _Andrey_
http://www.wegroup.org
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:14 am    Post subject: Reply with quote

galaxy001 wrote:
I find svn:// is not accessable.
Maybe ESVN_REPO_URI="http://svn.berlios.de/svnroot/repos/codeblocks/trunk" is better.

BTW: the icc is not automatly found. I wonder why.


I don't know which is better, svn://svn or svn://http. But I am sure svn access will be fixed soon at berlios servers.

For icc, the trunk C::B can detect Intel C/C++ compiler 9.x or 10.x (I did not tried).
Look at Code::Blocks to use the Intel C++ Compiler.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
Yamakuzure
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 2277
Location: Bardowick, Germany

PostPosted: Wed Jan 07, 2009 9:09 am    Post subject: Reply with quote

The new -r20 ebuild works like a charm, thank you very much! :)

But I have got one question: Why have the useflags been stripped? I don't care about "monolithic" and "xrc", but why is "unicode" gone as well?

emerge update shows:
Code:
USE="contrib -debug (-monolithic%) -static (-unicode%*) -vanilla (-xrc%)"

_________________
Important German:
  1. "Aha" - German reaction to pretend that you are really interested while giving no f*ck.
  2. "Tja" - German reaction to the apocalypse, nuclear war, an alien invasion or no bread in the house.
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1087

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

Yamakuzure wrote:
The new -r20 ebuild works like a charm, thank you very much! :)

But I have got one question: Why have the useflags been stripped? I don't care about "monolithic" and "xrc", but why is "unicode" gone as well?

emerge update shows:
Code:
USE="contrib -debug (-monolithic%) -static (-unicode%*) -vanilla (-xrc%)"

Hi,Yamakuzure. The configure script for Code::blocks does not have options that xrc, monolithic and unicode useflags did provide before. They are obsolete. And c::b is unicode by default. C::b svn sources uses wxGTK-2.8 which is unicode only. If you need an ansi c::b, you need wxGTK-2.6. But I don't think c.:b compiles with wxGTK-2.6 for a long time. So to keep the ebuild clean, they are removed.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
Yamakuzure
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 2277
Location: Bardowick, Germany

PostPosted: Fri Jan 16, 2009 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

oh, I work with unicode-only systems, anyway. I just was curious.

btw.: Has anybody witnessed crashes while saving files with codeblocks? Sometimes (well, 3 or 4 times per hour) codeblocks just freezes when I save my project, files, workspace, whatever. Luckily it freezes *after* the files are saved, but these restarts are quite unnerving.
I already tried to delete all config files and let the actual (Revision 5404) code::blocks write new ones... :(
_________________
Important German:
  1. "Aha" - German reaction to pretend that you are really interested while giving no f*ck.
  2. "Tja" - German reaction to the apocalypse, nuclear war, an alien invasion or no bread in the house.
Back to top
View user's profile Send private message
Yamakuzure
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 2277
Location: Bardowick, Germany

PostPosted: Mon Mar 16, 2009 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your work on that ebuild! Merging the new -r21 right now.
_________________
Important German:
  1. "Aha" - German reaction to pretend that you are really interested while giving no f*ck.
  2. "Tja" - German reaction to the apocalypse, nuclear war, an alien invasion or no bread in the house.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 4 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum