Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Subversion won't start [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
drgenius87
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Mar 2004
Posts: 214
Location: Somewhere elsewhere

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 5:58 pm    Post subject: Subversion won't start [solved] Reply with quote

Hey guys, I'm trying to run subversion as the svnserve daemon, it was working fine until a day or two ago i restarted the init script and now it wont start. The only problem is that its not outputting any error messages so far as I can tell. here's some stuff to help you guys help me.

/etc/conf.d/svnserve
Code:

# The commented variables in this file are the defaults that are used
# in the init-script.  You don't need to uncomment them except to
# customize them to different values.

# Options for svnserve
SVNSERVE_OPTS="--root=/var/svn"

# User and group as which to run svnserve
SVNSERVE_USER="svnuser"
SVNSERVE_GROUP="svnusers"


after running '/etc/init.d/svnserve start' all i get is the double !! in red, with no errors i can find, here's 'tail messages'

Code:

Aug 16 10:30:01 tools cron[19270]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 10:40:01 tools cron[19282]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 10:50:01 tools cron[19294]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 11:00:01 tools cron[19306]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 11:00:01 tools cron[19308]: (root) CMD (rm -f /var/spool/cron/lastrun/cron.hourly)
Aug 16 11:10:01 tools cron[19320]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 11:20:01 tools cron[19332]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 11:30:01 tools cron[19344]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 11:40:01 tools cron[19681]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/run-crons && /usr/sbin/run-crons )
Aug 16 11:40:18 tools cron[19786]: (CRON) STARTUP (V5.0)


just me messing around with vixie-cron.

Any ideas on where else I should look?
_________________
Linux user 352455 since April 12, 2004, haven't switched from Gentoo since.


Last edited by drgenius87 on Thu Aug 16, 2007 6:37 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
drgenius87
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Mar 2004
Posts: 214
Location: Somewhere elsewhere

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

A little browsing of the forums led me to run this command,

Code:

svnserve --daemon --foreground --root=/var/svn


and my returned error was

Code:

svnserve: error while loading shared libraries: libexpat.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


Where should it be and where can I get it from?
_________________
Linux user 352455 since April 12, 2004, haven't switched from Gentoo since.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7225
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

Congrats, you've been hit by the dreaded expat-2 update. you have to re-emerge subversion (and probably other things with revdep-rebuild). There's a note about it in the expat ebuild, and several other in the forums.
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
drgenius87
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Mar 2004
Posts: 214
Location: Somewhere elsewhere

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Yea, i looked into that expat error a little more and ran across this posting https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-575655.html

solved my issue entirely. subversion even seems to run faster now than it did before... maybe thats just me though ;)
_________________
Linux user 352455 since April 12, 2004, haven't switched from Gentoo since.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7225
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Networking & Security to Duplicate Threads.
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum