Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
OpenSSH complains that LDAP is set, but it is not.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Phylroy
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 18

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 6:27 pm    Post subject: OpenSSH complains that LDAP is set, but it is not. Reply with quote

When a emerge OpenSSH

Code:

[ebuild     U ] net-misc/openssh-4.6_p1-r2 [4.5_p1-r1] USE="X kerberos ldap pam tcpd -X509 -chroot -hpn -libedit (-selinux) -skey -smartcard -static" 0 kB

Total: 1 package (1 upgrade), Size of downloads: 0 kB


And I get the error saying I shouldn't use ldap..
Code:

>>> cfg-update-1.8.2-r1: Creating checksum index...
 * Sorry, but this version does not yet support features
 * that you requested:   ldap
 * Please mask openssh-4.6_p1-r2 for now and check back later:
 *  # echo '=net-misc/openssh-4.6_p1-r2' >> /etc/portage/package.mask

!!! ERROR: net-misc/openssh-4.6_p1-r2 failed.
Call stack:
  ebuild.sh, line 1648:   Called dyn_setup
  ebuild.sh, line 714:   Called qa_call 'pkg_setup'
  ebuild.sh, line 44:   Called pkg_setup
  openssh-4.6_p1-r2.ebuild, line 64:   Called die

!!! booooo
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
!!! A complete build log is located at '/var/tmp/portage/net-misc/openssh-4.6_p1-r2/temp/build.log'.



But I don't have ldap in my /etc/make.conf!

Code:


# These settings were set by the catalyst build script that automatically built this stage
# Please consult /etc/make.conf.example for a more detailed example
CFLAGS="-O2 -mtune=athlon-xp -fomit-frame-pointer"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
MAKEOPTS="-j2"
USE="-xmms posix java nsplugin jack qt3 hal soap xmlrpc unicode \
     musicbrainz threads aac mjpeg -ipv6 msn icq yahoo transcode X joystick \
     mozsvg scanner mysql visualization gtk gtk2 apache2 gnome \
     kde alsa cdr oss fortran dvdr dvd mozilla win32codecs dvdread \
     real v4l v4l2 xvid nvidia ffmpeg samba wifi browserplugin lirc \
     usb logrotate bitmap-fonts truetype-fonts type1-fonts ipod \
     exscalibar nptl nptlonly ivtv pdf foomatic mono qt3support ctype \
     lirc_devices_hauppauge cdaudio libofa gstreamer ffmpeg nls"
ALSA_CARDS="via82xx"
LIRC_DEVICES="hauppauge"
INPUT_DEVICES="keyboard mouse"
VIDEO_CARDS="nvidia vga"
PORTAGE_NICENESS=15

FEATURES="ccache"

#SYNC="rsync://rsync.ca.gentoo.org/gentoo-portage"
#GENTOO_MIRRORS="ftp://gentoo.risq.qc.ca/"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/local/portage"
source /usr/portage/local/layman/make.conf


So where is ldap coming from?
Back to top
View user's profile Send private message
Arfrever
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 29 Apr 2006
Posts: 2462
Location: Polska / Lenkija

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Phylroy wrote:
So where is ldap coming from?


Your profile. Append "-ldap" to USE.

Perduodu linkėjimus
Arfrever
Back to top
View user's profile Send private message
Telexen
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 189

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 6:39 pm    Post subject: Re: OpenSSH complains that LDAP is set, but it is not. Reply with quote

[ebuild U ] net-misc/openssh-4.6_p1-r2 [4.5_p1-r1] USE="X kerberos ldap pam tcpd -X509 -chroot -hpn -libedit (-selinux) -skey -smartcard -static" 0 kB

You can see it right there in the USE flags mentioned on screen, I made it bold so you'd see it.

I would just do a quick:

Code:
echo "net-misc/openssh -ldap" >> /etc/portage/package.use
Back to top
View user's profile Send private message
mark_alec
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 6066
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Sun Aug 05, 2007 3:19 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads.

See https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-573759.html
_________________
www.gentoo.org.au || #gentoo-au
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum