Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[scanner] detecter mais pas reconue par sane
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BuBuaBu
l33t
l33t


Joined: 09 Jul 2005
Posts: 912
Location: France

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 1:27 am    Post subject: [scanner] detecter mais pas reconue par sane Reply with quote

Voile le prob :
J'ai toujours utilisé mon scanner SCSI EPSON GT-7000 avec gentoo sans problème.
Sur ma dernière install, plus moyen de le faire marcher

Il est bien reconue par la carte SCSI :
Code:
scsi4 : Adaptec AIC7XXX EISA/VLB/PCI SCSI HBA DRIVER, Rev 7.0
        <Adaptec aic7850 SCSI adapter>
        aic7850: Single Channel A, SCSI Id=7, 3/253 SCBs

scsi 4:0:2:0: Processor         EPSON    SCANNER GT-7000  1.14 PQ: 0 ANSI: 2
 target4:0:2: Beginning Domain Validation
 target4:0:2: Ending Domain Validation
scsi 4:0:2:0: Attached scsi generic sg2 type 3


Il est bien trouvé par sane-find-scanner :
Code:
serveur linux # sane-find-scanner

  # sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
  # result is different from what you expected, first make sure your
  # scanner is powered up and properly connected to your computer.

found SCSI processor "EPSON SCANNER GT-7000 1.14" at /dev/sg2
  # Your SCSI scanner was detected. It may or may not be supported by SANE. Try
  # scanimage -L and read the backend's manpage.

  # No USB scanners found. If you expected something different, make sure that
  # you have loaded a kernel driver for your USB host controller and have setup
  # the USB system correctly. See man sane-usb for details.
  # SANE has been built without libusb support. This may be a reason
  # for not detecting USB scanners. Read README for more details.

  # Not checking for parallel port scanners.

  # Most Scanners connected to the parallel port or other proprietary ports
  # can't be detected by this program.


Mais lorsque que je veux scanner, c'est le drame :
Code:


serveur / # scanimage -L

No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).


Il n'y a jamais eu de config particulière a faire. Les permissions sur le device /dev/sg2 sont correct, et tests effectués en root.
Back to top
View user's profile Send private message
titoucha
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jul 2005
Posts: 2374
Location: Genève

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 4:33 am    Post subject: Reply with quote

As-tu vérifié dans le fichier /etc/sane.d/dll.conf que le pilote pour ton scanner est bien décommanté.

C'est le backend epson qu'il te faut.
_________________
Assurez-vous que le titre de votre message soit conforme aux conventions de ce forum (paragraphe 3/3 : Comment poster sur le forum ??)
Back to top
View user's profile Send private message
BuBuaBu
l33t
l33t


Joined: 09 Jul 2005
Posts: 912
Location: France

PostPosted: Mon Apr 23, 2007 10:07 pm    Post subject: Reply with quote

titoucha wrote:
As-tu vérifié dans le fichier /etc/sane.d/dll.conf que le pilote pour ton scanner est bien décommanté.

C'est le backend epson qu'il te faut.


Oui, il est bien present, et le backend est bien config pour le scsi
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum