Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] Emerge Gnome problems
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
solution zero
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Sun Mar 25, 2007 9:41 pm    Post subject: [Solved] Emerge Gnome problems Reply with quote

Hi. I have read other threads about this problem, but none of the solutions have worked for me. When emerging gnome, I run into this error:

Quote:


Calculating dependencies ..... ... ... done!

>>> Emerging (1 of 119) x11-libs/gtk+2.10.9 to /
* gtk+2.10.9.tar.bz2 MD5 ; -) ... [ ok ]
* gtk+2.10.9.tar.bz2 RMD160 ; -) ... [ ok ]
* gtk+2.10.9.tar.bz2 SHA1 ; -) ... [ ok ]
* gtk+2.10.9.tar.bz2 SHA256 ; -) ... [ ok ]
* gtk+2.10.9.tar.bz2 size ; -) ... [ ok ]
* checking ebuild checksums ; -) ... [ ok ]
* checking auxfile checksums ; -) ... [ ok ]
* checking miscfile checksums ; -) ... [ ok ]
* checking gtk+2.10.9.tar.bz2 ; -) ... [ ok ]
* Please re-emerge x11-libs/cairo with the X USE flag set

!!! ERROR: x11-libs/gtk+2.10.9 failed.
Call stack:
ebuild.sh, line 1630: Called dyn_setup
ebuild.sh, line 702: Called qa_call 'pkg_setup'
ebuild.sh, line 38: Called pkg_setup
gtk+2.10.9.ebuild, line 52: Called die

!!! cairo needs the X flag set
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
!!! A complete build log is located at '/var/tmp/portage/x11-libs/gtk+2.10.9/temp/build.log'.


In the other threads, the solution is to set the X flag in the USE statement. However, it is already set. Is there something that I am missing?


Last edited by solution zero on Mon Mar 26, 2007 3:38 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
solution zero
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Sun Mar 25, 2007 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

Just for kicks and giggles, I decided to emerge cairo directly. To my surprise, it worked. Now im reemerging gnome, and so far, there are no more errors. I'll wait before I determine if this tread is solved, however.
Back to top
View user's profile Send private message
deface
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Mar 2007
Posts: 205

PostPosted: Mon Mar 26, 2007 3:17 am    Post subject: Reply with quote

cairo needs the X flag set

Pretty straight forward message.
The base contains cairo, but not built w/ X as a USE flag.
Back to top
View user's profile Send private message
solution zero
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Mon Mar 26, 2007 3:36 am    Post subject: [Solved] Emerge Gnome problems Reply with quote

I had figured thats what it was, but the problem was that X was already in my USE string. I'm still not sure why it did not work the first time, but after I emerged cairo first, gnome installed just fine. Thanks, though.
Back to top
View user's profile Send private message
desultory
Administrator
Administrator


Joined: 04 Nov 2005
Posts: 7818

PostPosted: Mon May 21, 2007 7:39 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Desktop Environments to Duplicate Threads, refer to topic "Please re-emerge [solved]".

As noted in the handbook USE flags specified via environment variables are not retained as persistent settings so, aside from when a given USE flag setting is itself transient in nature, use one of the persistent USE flag setting methods (/etc/make.conf, /etc/portage/package.use). Also, note that USE flags are case sensitive.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum