Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
media-video/mplayer-1.0.20070321
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 1:23 pm    Post subject: media-video/mplayer-1.0.20070321 Reply with quote

After a lot of hard work, finally got a new ebuild for mplayer in the tree.

This release fixes a lot of bugs from upstream, and the ebuild added something like 15 new use flags or so. If you're not sure which to use, just go with the defaults and you'll be fine.

Please lemme know about any issues you get with it, and I'll see what I can fix.

edit: there have already been two revision bumps, so if you're having issues with GMPlayer wait for that one, pleez.

edit: three revision bumps, so use -r3 for maximum goodness :D

edit: If youre having problems, post output of emerge -pv mplayer

edit: ebuild renamed to media-video/mplayer-1.0.20070321

mod edit: made unstick - pilla
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki


Last edited by beandog on Thu Apr 26, 2007 3:55 pm; edited 6 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Monkeh
Veteran
Veteran


Joined: 06 Aug 2005
Posts: 1656
Location: England

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

You'll need to add a dependency on libdvdnav if you want that USE flag to be of any help ;)
Back to top
View user's profile Send private message
furanku
l33t
l33t


Joined: 08 May 2003
Posts: 902
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 4:27 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
These are the packages that would be merged, in order:

Calculating world dependencies \
!!! Multiple versions within a single package slot have been
!!! pulled into the dependency graph:

('ebuild', '/', 'sys-kernel/linux-headers-2.6.19.2-r2', 'merge') pulled in by
  ('ebuild', '/', 'media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r1', 'merge')

('ebuild', '/', 'sys-kernel/linux-headers-2.6.20-r2', 'nomerge') pulled in by
  ('ebuild', '/', 'sys-apps/hal-0.5.7.1-r5', 'nomerge')
  ('ebuild', '/', 'media-gfx/sane-backends-1.0.18-r2', 'nomerge')

It may be possible to solve this problem by using package.mask to
prevent one of those packages from being selected. However, it is also
possible that conflicting dependencies exist such that they are
impossible to satisfy simultaneously. If such a conflict exists in the
dependencies of two different packages, then those packages can not be
installed simultaneously.

For more information, see MASKED PACKAGES section in the emerge man page
or refer to the Gentoo Handbook.


Why does the new mplayer package depend on a specific version of the installed kernel headers?
Back to top
View user's profile Send private message
Monkeh
Veteran
Veteran


Joined: 06 Aug 2005
Posts: 1656
Location: England

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

furanku wrote:
Code:
These are the packages that would be merged, in order:

Calculating world dependencies \
!!! Multiple versions within a single package slot have been
!!! pulled into the dependency graph:

('ebuild', '/', 'sys-kernel/linux-headers-2.6.19.2-r2', 'merge') pulled in by
  ('ebuild', '/', 'media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r1', 'merge')

('ebuild', '/', 'sys-kernel/linux-headers-2.6.20-r2', 'nomerge') pulled in by
  ('ebuild', '/', 'sys-apps/hal-0.5.7.1-r5', 'nomerge')
  ('ebuild', '/', 'media-gfx/sane-backends-1.0.18-r2', 'nomerge')

It may be possible to solve this problem by using package.mask to
prevent one of those packages from being selected. However, it is also
possible that conflicting dependencies exist such that they are
impossible to satisfy simultaneously. If such a conflict exists in the
dependencies of two different packages, then those packages can not be
installed simultaneously.

For more information, see MASKED PACKAGES section in the emerge man page
or refer to the Gentoo Handbook.


Why does the new mplayer package depend on a specific version of the installed kernel headers?


My guess would be ivtv being broken with 2.6.20 headers. Like a lot of things.
Back to top
View user's profile Send private message
furanku
l33t
l33t


Joined: 08 May 2003
Posts: 902
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

Monkeh wrote:
My guess would be ivtv being broken with 2.6.20 headers. Like a lot of things.
You're right, thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

Monkeh wrote:
You'll need to add a dependency on libdvdnav if you want that USE flag to be of any help ;)


MPlayer uses its own internal version actually

Edit: I read that wrong. It does have an internal version of dvdread, not nav.
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki


Last edited by beandog on Thu Mar 22, 2007 6:57 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
furanku
l33t
l33t


Joined: 08 May 2003
Posts: 902
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

Now that I removed the ivtv flag, compilation fails with
Code:
stream_radio.c: In function 'init_audio':
stream_radio.c:916: error: 'audio_in_t' has no member named 'oss'
make[1]: *** [stream_radio.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r1/work/mplayer/stream'
make: *** [stream/stream.a] Error 2

flags in use:
Code:
[ebuild     U ] media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r1 [1.0_rc1-r2] USE="3dnow 3dnowext X a52%* aac aalib alsa arts cddb%* cdparanoia directfb dv dvb dvd dvdnav%* dvdread encode fbcon ftp%* gif gtk iconv ipv6 jack jpeg libcaca lirc live lzo mad mmx mmxext mp3%* opengl png quicktime%* radio%* real rtc samba sdl sse sse2 theora truetype unicode v4l v4l2 vorbis xinerama xv xvid (-altivec) -amr -bidi -bindist -bl -cpudetection -custom-cflags -debug -dga -doc -dts -enca -esd -ggi -ivtv% -joystick -livecd -md5sum% -mp2% -musepack -nas -openal -oss -pnm% -rar% -speex -srt% (-svga) -tivo% (-win32codecs) -x264 -xanim -xvmc -zoran% (-3dfx%) (-matrox%) (-tga%)" LINGUAS="de -bg -cs -da -el -es -fr -hu -it% -ja -ko -mk -nb% -no -pl -pt_BR -ro -ru -sk -sv% -tr -uk -zh_CN -zh_TW (-en%*) (-nl%)" VIDEO_CARDS="vesa%* -mga% -s3virge% -tdfx% -tga%" 0 kB
Back to top
View user's profile Send private message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

take out radio. I probably should do some kernel checks to see that yes indeed v4l2 support is enabled.
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki
Back to top
View user's profile Send private message
furanku
l33t
l33t


Joined: 08 May 2003
Posts: 902
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 6:45 pm    Post subject: Reply with quote

OK, thanks! mplayer compiled & works.
Back to top
View user's profile Send private message
ShadowWizzard
n00b
n00b


Joined: 04 Mar 2006
Posts: 70

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 10:45 am    Post subject: Reply with quote

Here is the result of running mplayer on my system:
Quote:
mplayer
MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-4.1.2 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Athlon(tm) XP 2800+ (Family: 6, Model: 10, Stepping: 0)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0
СкОмпилиŃОванО Đ´ĐťŃ x86 CPU ŃО ŃНодŃŃŃиПи ŃĐ°ŃŃиŃониŃПи: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE
ĐŃпОлŃзОвание: mplayer [ОпŃии] [URL|ĐżŃŃŃ/]иПŃ_ŃаКла

ĐазОвŃĐľ ОпŃии: (пОлнŃК ŃпиŃОк ŃĐź. на man-ŃŃŃаниŃĐľ)
-vo <drv[:dev]> вŃĐąĐžŃ Đ´ŃаКвеŃĐ° и ŃŃŃŃОКŃŃва видеОвŃвОда (ŃпиŃОк ŃĐź. Ń '-vo help')
-ao <drv[:dev]> вŃĐąĐžŃ Đ´ŃаКвеŃĐ° и ŃŃŃŃОКŃŃва Đ°ŃдиОвŃвОда (ŃпиŃОк ŃĐź. Ń '-ao help')
vcd://<Đ˝ĐžĐźĐľŃ ŃŃока> игŃĐ°ŃŃ Đ´ĐžŃĐžĐśĐşŃ (S)VCD (Super Video CD) (ŃкаСŃваКŃĐľ ŃŃŃŃОКŃŃвО,
но мОнŃиŃŃКŃĐľ егО)
dvd://<Đ˝ĐžĐźĐľŃ ŃОлика> игŃĐ°ŃŃ DVD ŃОлик Ń ŃŃŃŃОКŃŃва вПоŃŃО ŃаКла
-alang/-slang вŃĐąŃĐ°ŃŃ ŃСŃĐş Đ°ŃдиО/ŃŃĐąŃиŃŃОв DVD (двŃĐąŃквоннŃК кОд ŃŃŃĐ°Đ˝Ń)
-ss <вŃоПŃ> поŃоПоŃŃиŃŃŃŃ Đ˝Đ° СаданнŃŃ (ŃокŃĐ˝Đ´Ń Đ¸ĐťĐ¸ ЧЧ:ĐĐ:ĐĄĐĄ) пОзиŃиŃ
-nosound йоС СвŃка
-fs ОпŃии пОлнОŃĐşŃаннОгО ĐżŃОигŃŃĐ˛Đ°Đ˝Đ¸Ń (иНи -vm, -zoom, пОдŃОбнОŃŃи
на man-ŃŃŃаниŃĐľ)
-x <x> -y <y> ŃŃŃанОвиŃŃ ŃаСŃĐľŃонио диŃĐżĐťĐľŃ (иŃпОлŃзОваŃŃ Ń -vm иНи -zoom)
-sub <ŃаКл> ŃкаСаŃŃ ŃаКл ŃŃĐąŃиŃŃОв (ŃĐź. ŃакМо -subfps, -subdelay)
-playlist <ŃаКл> ŃкаСаŃŃ ŃпиŃОк вОŃĐżŃĐžĐ¸ĐˇĐ˛ĐľĐ´ĐľĐ˝Đ¸Ń (плеКлиŃŃ)
-vid x -aid y ОпŃии Đ´ĐťŃ Đ˛ŃбОŃĐ° видеО (x) и Đ°ŃдиО (y) пОŃОка Đ´ĐťŃ Đ˛ĐžŃĐżŃОизведениŃ
-fps x -srate y ОпŃии Đ´ĐťŃ Đ¸ĐˇĐźĐľĐ˝ĐľĐ˝Đ¸Ń ŃĐ°ŃŃОŃŃ Đ˛Đ¸Đ´ĐľĐž (x, кадŃ/Ńок) и Đ°ŃдиО (y, ĐŃ)
-pp <quality> ŃаСŃĐľŃиŃŃ ŃиНŃŃŃ ĐżĐžŃŃОбŃабОŃки (пОдŃОбнОŃŃи на man-ŃŃŃаниŃĐľ)
-framedrop вкНŃŃиŃŃ ĐžŃĐąŃĐ°ŃŃванио кадŃОв (Đ´ĐťŃ ĐźĐľĐ´ĐťĐľĐ˝Đ˝ŃŃ ĐźĐ°Ńин)

ĐŃнОвнŃĐľ кнОпки: (пОлнŃК ŃпиŃОк в ŃŃŃаниŃĐľ man, ŃакМо ŃĐź. input.conf)
<- иНи -> поŃоПоŃонио впоŃŃĐ´/наСад на 10 ŃокŃнд
up иНи down поŃоПоŃонио впоŃŃĐ´/наСад на 1 ПинŃŃŃ
pgup or pgdown поŃоПоŃонио впоŃŃĐ´/наСад на 10 ПинŃŃ
< иНи > поŃоПоŃонио впоŃŃĐ´/наСад в ŃпиŃко вОŃĐżŃОизведениŃ
p иНи ĐĐ ĐĐĐĐ ĐżŃиОŃŃанОвиŃŃ ŃиНŃĐź (ĐťŃĐąĐ°Ń ĐşĐťĐ°Đ˛Đ¸ŃĐ° - ĐżŃОдОлжиŃŃ)
q иНи ESC ОŃŃанОвиŃŃ Đ˛ĐžŃĐżŃОизведение и вŃКŃи
+ иНи - ŃогŃНиŃОваŃŃ ĐˇĐ°Đ´ĐľŃĐśĐşŃ ĐˇĐ˛Ńка пО +/- 0.1 ŃокŃндо
o ŃикНиŃĐ˝ŃК поŃĐľĐąĐžŃ OSD ŃежимОв: Đ˝ĐľŃ / навигаŃĐ¸Ń / навигаŃиŃ+ŃаКмеŃ
* иНи / ĐżŃийавиŃŃ Đ¸ĐťĐ¸ ŃйавиŃŃ PCM ĐłŃОмкОŃŃŃ
z иНи x ŃогŃНиŃОваŃŃ ĐˇĐ°Đ´ĐľŃĐśĐşŃ ŃŃĐąŃиŃŃОв Đ

What is this mess ?
[/topic]The version used:
media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r2
Back to top
View user's profile Send private message
Monkeh
Veteran
Veteran


Joined: 06 Aug 2005
Posts: 1656
Location: England

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 10:48 am    Post subject: Reply with quote

I'd take a guess at chinese?
Back to top
View user's profile Send private message
ShadowWizzard
n00b
n00b


Joined: 04 Mar 2006
Posts: 70

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 10:50 am    Post subject: Reply with quote

my locale is set to:
Quote:
LANG=pl_PL.ISO-8859-2
LC_CTYPE="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_NUMERIC="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_TIME="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_COLLATE="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_MONETARY="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_MESSAGES="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_PAPER="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_NAME="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_ADDRESS="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_TELEPHONE="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_MEASUREMENT="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_IDENTIFICATION="pl_PL.ISO-8859-2"
LC_ALL=pl_PL.ISO-8859-2


And mplayer USE Flags are:
Quote:
media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r2 USE="3dnow 3dnowext X aac aalib alsa arts cdparanoia doc dts dvd dvdread encode esd gif gtk iconv ipv6 jpeg lirc mad mmx mmxext mp3 musepack opengl oss png quicktime real rtc samba sdl sse svga truetype unicode v4l v4l2 vorbis win32codecs x264 xv xvid xvmc -a52 (-altivec) -amr -bidi -bindist -bl -cddb -cpudetection -custom-cflags -debug -dga -directfb -dv -dvb -dvdnav -enca -fbcon -ftp -ggi -ivtv -jack -joystick -libcaca -live -livecd -lzo -md5sum -mp2 -nas -openal -pnm -radio -rar -speex -srt -sse2 -theora -tivo -xanim -xinerama -zoran" LINGUAS="pl ru -bg -cs -da -de -el -es -fr -hu -it -ja -ko -mk -nb -no -pt_BR -ro -sk -sv -tr -uk -zh_CN -zh_TW" VIDEO_CARDS="vesa -mga -s3virge -tdfx -tga" 0 kB


What now ?
Back to top
View user's profile Send private message
piercey
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 182

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

I seem to have a similar problem, and it seems to be eastern European, like Russian or something. I have LINGUAS set to "uk", and my LANG is set to en_GB.UTF-8.
_________________
[ 2008.0 X86 E8400 @ 4.0Ghz ]
Back to top
View user's profile Send private message
Monkeh
Veteran
Veteran


Joined: 06 Aug 2005
Posts: 1656
Location: England

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

piercey wrote:
I seem to have a similar problem, and it seems to be eastern European, like Russian or something. I have LINGUAS set to "uk", and my LANG is set to en_GB.UTF-8.


Ukranian to be specific. That's what uk is for. You want en_GB (which isn't available for mplayer, so it just defaults to en, which is fine).
Back to top
View user's profile Send private message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

There was a bug in the way languages were handled, and iconv support being disabled forcibly on some conditions.

That's been fixed in -r3 release in CVS.

However, how it handles the LINGUAS is different now as well.

MPlayer will use the first variable in the LINGUAS flag as the one to display the messages as. It will also add man pages for that language and any others you have set, along with English whether or not its in LINGUAS or not.
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki
Back to top
View user's profile Send private message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Actually it occurs to me now that even using the LINGUAS use flags on the ebuild doesnt make sense at all, since the ebuild loops through them alphabetically and sees if the flag is set, while the configure script can read the LINGUAS variable in the first place. The problem with that approach is that if you have "fr and ja" linguas set, then it will set --language=fr,ja,en even if in LINGUAS the order is "ja fr en".

I think I'll probably remove the LINGUAS use flags completely. I'm going to have to research some more to make sure it would work okay.
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki
Back to top
View user's profile Send private message
buanzo
n00b
n00b


Joined: 21 Apr 2006
Posts: 40
Location: Buenos Aires, Argentina

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

In my case, I have NO OSD output at all: no subtitles, no video position, to volume change osd...

I've added the "srt" use flags, and removed LINGUAS (because I prefer mplayer's output in english). I've even specified a -font /path/to/a/ttf/font (arial.ttf from ms corefonts, just to test)...
but nothing.

I've also ~x86 freetype, then upgraded both slots.

This is emerge -pv output:

Code:
Calculating dependencies... done!
[ebuild   R   ] media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r2  USE="3dnow 3dnowext X a52 aac alsa amr arts dga dvd dvdnav encode ggi gif gtk jpeg libcaca mad mmx mmxext mp3 opengl oss png real sdl srt sse theora truetype unicode v4l v4l2 vorbis win32codecs x264 xinerama xv xvid -aalib (-altivec) -bidi -bindist -bl -cddb -cdparanoia -cpudetection -custom-cflags -debug -directfb -doc -dts -dv -dvb -dvdread -enca -esd -fbcon -ftp -iconv -ipv6 -ivtv -jack -joystick -lirc -live -livecd -lzo -md5sum -mp2 -musepack -nas -openal -pnm -quicktime -radio -rar -rtc -samba -speex -sse2 -svga -tivo -xanim -xvmc -zoran" LINGUAS="-bg -cs -da -de -el -es -fr -hu -it -ja -ko -mk -nb -no -pl -pt_BR -ro -ru -sk -sv -tr -uk -zh_CN -zh_TW" VIDEO_CARDS="-mga -s3virge -tdfx -tga -vesa" 0 kB


Any ideas?
_________________
Arturo 'Buanzo' Busleiman - http://www.buanzo.com.ar/pro/eng.html
Enigform - Securely Login to websites using OpenPGP+Firefox
http://wiki.buanzo.org
Back to top
View user's profile Send private message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 6:17 pm    Post subject: Reply with quote

buanzo wrote:
In my case, I have NO OSD output at all: no subtitles, no video position, to volume change osd...


Yah, that was my bad too. Fixed in -r3 as well.

It's already mirrored, so sync up and upgrade and you should be fine.

Oh, and viva la argentina. :)
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki
Back to top
View user's profile Send private message
buanzo
n00b
n00b


Joined: 21 Apr 2006
Posts: 40
Location: Buenos Aires, Argentina

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, fixed! Thanks for the "viva argentina" :) :D
_________________
Arturo 'Buanzo' Busleiman - http://www.buanzo.com.ar/pro/eng.html
Enigform - Securely Login to websites using OpenPGP+Firefox
http://wiki.buanzo.org
Back to top
View user's profile Send private message
drphibes
Guru
Guru


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 432

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 7:22 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, I lost my ac3 audio with this build.
Back to top
View user's profile Send private message
beandog
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 May 2003
Posts: 2070
Location: /usa/utah

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

drphibes wrote:
Hm, I lost my ac3 audio with this build.


What's emerge -pv mplayer say
_________________
If it ain't broke, tweak it. dvds | blurays | blog | wiki
Back to top
View user's profile Send private message
drphibes
Guru
Guru


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 432

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
[ebuild   R   ] media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r3  USE="X a52 aac aalib alsa amr cdparanoia dts dvd encode fbcon gif iconv jpeg live lzo mad mmx mmxext mp3 opengl png quicktime real rtc sdl sse sse2 truetype unicode v4l2 vorbis win32codecs xv xvid -3dnow -3dnowext (-altivec) -arts -bidi -bindist -bl -cddb -cpudetection -custom-cflags -debug -dga -directfb -doc -dv -dvb -dvdnav -dvdread -enca -esd -ftp -ggi -gtk -ipv6 -ivtv -jack -joystick -libcaca -lirc -livecd -md5sum -mp2 -musepack -nas -openal -oss -pnm -radio -rar -samba -speex -srt -svga -theora -tivo -v4l -vidix -x264 -xanim -xinerama -xvmc -zoran" LINGUAS="-bg -cs -da -de -el -es -fr -hu -it -ja -ko -mk -nb -no -pl -pt_BR -ro -ru -sk -sv -tr -uk -zh_CN -zh_TW" VIDEO_CARDS="-mga -s3virge -tdfx -tga -vesa" 0 kB

I added USE a52 and re-emerged mplayer. It pulled in a52dec and now it works, but I didn't need that lib before.

a52dec is now needed for that?
Back to top
View user's profile Send private message
piercey
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 182

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Monkeh wrote:
piercey wrote:
I seem to have a similar problem, and it seems to be eastern European, like Russian or something. I have LINGUAS set to "uk", and my LANG is set to en_GB.UTF-8.


Ukranian to be specific. That's what uk is for. You want en_GB (which isn't available for mplayer, so it just defaults to en, which is fine).


Haha. I feel pretty dumb after that :) Although there's no "en" flag in this version so I guess that was worth reporting.
_________________
[ 2008.0 X86 E8400 @ 4.0Ghz ]
Back to top
View user's profile Send private message
Monkeh
Veteran
Veteran


Joined: 06 Aug 2005
Posts: 1656
Location: England

PostPosted: Sat Mar 24, 2007 7:20 am    Post subject: Reply with quote

piercey wrote:
Monkeh wrote:
piercey wrote:
I seem to have a similar problem, and it seems to be eastern European, like Russian or something. I have LINGUAS set to "uk", and my LANG is set to en_GB.UTF-8.


Ukranian to be specific. That's what uk is for. You want en_GB (which isn't available for mplayer, so it just defaults to en, which is fine).


Haha. I feel pretty dumb after that :) Although there's no "en" flag in this version so I guess that was worth reporting.


Because en is the default if you don't specify a different language.
Back to top
View user's profile Send private message
drphibes
Guru
Guru


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 432

PostPosted: Sun Mar 25, 2007 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

drphibes wrote:
Code:
[ebuild   R   ] media-video/mplayer-1.0_rc2_pre20070321-r3  USE="X a52 aac aalib alsa amr cdparanoia dts dvd encode fbcon gif iconv jpeg live lzo mad mmx mmxext mp3 opengl png quicktime real rtc sdl sse sse2 truetype unicode v4l2 vorbis win32codecs xv xvid -3dnow -3dnowext (-altivec) -arts -bidi -bindist -bl -cddb -cpudetection -custom-cflags -debug -dga -directfb -doc -dv -dvb -dvdnav -dvdread -enca -esd -ftp -ggi -gtk -ipv6 -ivtv -jack -joystick -libcaca -lirc -livecd -md5sum -mp2 -musepack -nas -openal -oss -pnm -radio -rar -samba -speex -srt -svga -theora -tivo -v4l -vidix -x264 -xanim -xinerama -xvmc -zoran" LINGUAS="-bg -cs -da -de -el -es -fr -hu -it -ja -ko -mk -nb -no -pl -pt_BR -ro -ru -sk -sv -tr -uk -zh_CN -zh_TW" VIDEO_CARDS="-mga -s3virge -tdfx -tga -vesa" 0 kB

I added USE a52 and re-emerged mplayer. It pulled in a52dec and now it works, but I didn't need that lib before.

a52dec is now needed for that?


ok, -r4 dropped the a52dec req. thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum