Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[ grub ? ] probleme
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bricole
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 14 Aug 2004
Posts: 81

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 8:06 am    Post subject: [ grub ? ] probleme Reply with quote

Bonjour

Apres une mise à jour emerge --update --deep --newuse world
ma gentoo est detraquee
au demarrage de grub kernel.......... initrd...initramfs...........le message suivant:
You passed undefined mode number.
il me demande de choisir unmode video.......puis charge le systeme
avec des erreurs sans fin (udevd.....
et ouverture de session gnome !!!!!!


qui peut m'eclairer ?

MERCI
Back to top
View user's profile Send private message
kaworu
Guru
Guru


Joined: 07 Dec 2005
Posts: 450

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 8:08 am    Post subject: Reply with quote

Salut !
pour le mode video dans grub, je pense pas que ça aie un rapport avec les erreurs udev.
T'as bien fait un etc-update après ta mise à jours ?
_________________
Macbook
Core2Duo @ 2.0GHz - 1Go RAM - HD 80Go - Intel GMA 945

Gentoo GNU/Linux
~amd64 - 2.6.24-gentoo-r2 - Fluxbox || (KDE && Compiz-Fusion)
Back to top
View user's profile Send private message
bricole
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 14 Aug 2004
Posts: 81

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 11:33 am    Post subject: Reply with quote

Merci pour la reponse
je crois bien que tout vient de etc-update


Merci je vais recompiler le kernel et .........on vera ce que ca donne
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index French All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum