Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Two small problems
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dank_waldmb
n00b
n00b


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 22

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 8:07 pm    Post subject: Two small problems Reply with quote

'm having two small problems with my AMD64 system at boot with gentoo but everything still seems to work so I'm not sure if they're major problems or not but I would like to clear them up. I posted these errors under the AMD64 bit section too as this is a 64bit system I'm on, but its been without 64bit errors for a while now so I thought I would post it here as well just to get some other opinions.

Problem 1:
I get the following errors when udev starts:
udevd[644]: add_to_rules : unknown key 'ATTRS{idProduct}' in 'ATTRS{idVendor}'
udevd[644]: add_to_rules : unknown key 'ATTRS{idVendor}' in 'ATTRS{idVendor}'

It repeats those two lines for about 20 lines or so. I apologize if there is a little misspelling or something, I had to copy them from the login onto paper and I think I got them right but I couldn't do a direct copy and paste.

This just started since I did a system update (emerge -D world) and so my only thoughts was it has something to do with a new version of udev? Anyone have any ideas?

Problem 2:
I've also been getting these weird usb errors that I can't seem to figure out. during boot when its doing the coldplugging I get these errors:

Coldplugging USB Devices
chown : cannot access '/proc/bus/usb/002/006' no such file or directory
chmod : cannot access '/proc/bus/usb/002/006' no such file or directory

And then this repeats these two lines about 3-4 times.
This has been happening for longer, but still started after an update so I'm not sure what causes it. This motherboard has extra usb headers that I'm not using so I thought it might have something to do with that, but I don't know how. Anyone have any ideas on this?

Neither of these problems seem to cause any problems with the operation of the computer but I haven't tried to mount anything other than whats mounted at boot so I don't really know.

Any help is appreciate as this is both my personal and business computer so I'd rather have a computer that boots error free just for peace of mind.

Thanks, if you need more information to understand the problems just ask.
_________________
Take care,

D.A.N.

Owner/Editor - Sights & Sounds from the Fifth Column
The Fifth Column Online Magazine - www.fifthcolumnmagazine.com

A division of Fifth Column Media -- Freelance Graphic/Web/Multimedia Design
www.fifthcolumnmedia.com
Back to top
View user's profile Send private message
Dan
Veteran
Veteran


Joined: 25 Oct 2005
Posts: 1301

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

try puting your error in the search bar next time...
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-532612-highlight-unknown+key+attrs+idproduct+attrs+idvendor.html

delete you other post before someone replies and you can't. :P

oops too late
_________________
- Failure is not an option. It's bundled with your software.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31342
Location: 56N 3W

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Other Things Gentoo to Duplicate Threads.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum