Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge --sync error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bammbamm
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 30

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 3:31 am    Post subject: emerge --sync error Reply with quote

How do I clean this up? I have unmerged gedit, in the hopes that that would do it (yes, admittedly, I don't know a whole lot about how portage really works), however, it did not. TIA!


>>> Updating Portage cache: 6%Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/emerge", line 5266, in ?
retval = emerge_main()
File "/usr/bin/emerge", line 5223, in emerge_main
action_sync(settings, trees, mtimedb, myopts, myaction)
File "/usr/bin/emerge", line 3958, in action_sync
action_metadata(settings, portdb, myopts)
File "/usr/bin/emerge", line 4053, in action_metadata
eclass_cache=ec, verbose_instance=noise_maker)
File "/usr/lib/portage/pym/cache/util.py", line 33, in mirror_cache
try: entry = src_cache[x]
File "/usr/lib/portage/pym/cache/metadata.py", line 32, in __getitem__
return flat_hash.database.__getitem__(self, cpv)
File "/usr/lib/portage/pym/cache/flat_hash.py", line 38, in __getitem__
raise cache_errors.CacheCorruption(cpv, e)
cache.cache_errors.CacheCorruption: app-editors/gedit-2.14.4 is corrupt: [Errno 5] Input/output error
Back to top
View user's profile Send private message
m_spidey
Guru
Guru


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 312
Location: Planetexpress Ship

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 4:01 am    Post subject: Reply with quote

Hi There

Are you running ccache?

Also try removing gedit from /var/tmp/portage

Cheers
_________________
Ronald McDonald -> The necessary Evil.
Back to top
View user's profile Send private message
bammbamm
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 30

PostPosted: Thu Jan 25, 2007 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Not running ccache. Cleaned out /var/tmp/portage. Problem still persists.
Back to top
View user's profile Send private message
nesl247
Veteran
Veteran


Joined: 15 Jun 2004
Posts: 1614
Location: Florida

PostPosted: Thu Jan 25, 2007 2:05 am    Post subject: Reply with quote

This is the effect of filesystem corruption. Not sure what you can do to fix it (I never bothered since mine is on a separate partition, easy to wipe).
Back to top
View user's profile Send private message
herda0505
n00b
n00b


Joined: 04 Nov 2004
Posts: 13

PostPosted: Fri Jan 26, 2007 6:44 am    Post subject: Filesystem corruption is NOT the problem Reply with quote

All,

Ran into this problem and saw this post. I then did a fsck on my file systems and they were fine. Please check this thread for the solution that worked for me:

Code:
rm -fr /var/cache/edb/* && emerge --metadata


Dan H.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4837
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 11:30 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads in favour of topic 466613.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum