Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No video on Ultra 2?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
alexbuell
Guru
Guru


Joined: 18 Jul 2002
Posts: 471
Location: "Hemp"shire, UK

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 12:20 pm    Post subject: No video on Ultra 2? Reply with quote

Guys,

I got a wierd problem with my Ultra-2. This box has a pair of 300MHz Blackbird processors, 2GB of memory, 18GB hard disk, and a crummy cgsix video adapter. The problem is that it does boot ino 2.6.17 perfectly, but the display actually goes blank and there's no output. I can ssh into the box and everything looks fine apart from there being absoutely nothing at all on the display.

I can see SILO loading on the machnie, but as soon as it boots Linux, the display goes blank. I tried appending "video=cgsix" to the kernel parameters but that did not work. The cgsix driver is definitely compiled into the kernel, I can see it in the dmesg output, and also in /proc/fb - it's a TGX+.

Any ideas? Thanks.
_________________
Cheers,
Alex.

Linux - the best text adventure game ever.
Back to top
View user's profile Send private message
alexbuell
Guru
Guru


Joined: 18 Jul 2002
Posts: 471
Location: "Hemp"shire, UK

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 4:32 pm    Post subject: Ah... Reply with quote

I just rebooted again and caught a message which said something about going into PROM mono, something like that. What's that? Should I be using something like video=sbus?

Thanks.
_________________
Cheers,
Alex.

Linux - the best text adventure game ever.
Back to top
View user's profile Send private message
Risk
n00b
n00b


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 38
Location: Zoo York City

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

Not that weird. I've had that problem with all our Ultra80 machines from:

2.6.12-r[15]
2.6.16-r[16]
2.6.17-r[24578]

Video has never worked for us on those machines with the exception of one Ultra80 with an Elite3d (afb) running 2.6.17-r8

My suggestion is to:

Code:
enable:
support for frame buffer devices
CGsix (GX,TurboGX) support
Framebuffer Console support

disable:
PROM console
Back to top
View user's profile Send private message
alexbuell
Guru
Guru


Joined: 18 Jul 2002
Posts: 471
Location: "Hemp"shire, UK

PostPosted: Mon Dec 18, 2006 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

You are absolutely 100% correct, disabling the PROM console solved my problem! Thanks anyway, I'm falling in love with it the more I use it. Now what can I do with 2GB of memory?!
_________________
Cheers,
Alex.

Linux - the best text adventure game ever.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum