Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
libsdl.org issues (site down?)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Slate
n00b
n00b


Joined: 10 Dec 2006
Posts: 2

PostPosted: Sun Dec 10, 2006 9:26 pm    Post subject: libsdl.org issues (site down?) Reply with quote

Is anyone else having issues emerging libsdl-1.2.11? I'm installing gnome for the first time (somewhat new to this), and have managed to get this far, but now portage cannot connect to www.libsdl.org to download the tar.gz. I tried going to the libsdl.org website from another computer, and get timeout errors. Do I need to try this with an overlay, or something? I just want to make sure I'm not doing anything wrong on my end. :?

Forgive me if this has already been brought up. I did a quick search for "libsdl" and found no other topics addressing this.
Back to top
View user's profile Send private message
// k
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 122
Location: Germany | UK | India

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 12:53 am    Post subject: Reply with quote

I also get a timeout when trying to fetch libsdl...let's just hope they get their
server up and running soon.
_________________
// k
MySpace. | Website.
Back to top
View user's profile Send private message
puddleglum
n00b
n00b


Joined: 04 Jul 2002
Posts: 63
Location: Albuquerque

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 4:07 am    Post subject: Reply with quote

// k wrote:
I also get a timeout when trying to fetch libsdl...let's just hope they get their
server up and running soon.

No luck there -- they've been down all day. Isn't there a mirror site? We have a single point of failure here. I'm in the middle of my gcc 3.4.6 -> 4.1.1 upgrade and am dead in the water. :evil:
_________________
Disregard everything below the line.
Back to top
View user's profile Send private message
mark_alec
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 6066
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 4:51 am    Post subject: Reply with quote

I had SDL-1.2.11 in my distfiles, so I uploaded it for you guys to get: http://dev.gentoo.org/~mark_alec/SDL-1.2.11.tar.gz
_________________
www.gentoo.org.au || #gentoo-au
Back to top
View user's profile Send private message
Slate
n00b
n00b


Joined: 10 Dec 2006
Posts: 2

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 5:24 am    Post subject: Reply with quote

Thanks guys, I'm glad it's not just me at least. Hopefully the site will be back up tomorrow.

mark_alec, thanks man!! Works like a charm. Gnome installation is now chugging along (just 118 packages to go :lol: ).
Back to top
View user's profile Send private message
tucolino
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Jun 2003
Posts: 90

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 11:00 am    Post subject: Reply with quote

mark_alec wrote:
I had SDL-1.2.11 in my distfiles, so I uploaded it for you guys to get: http://dev.gentoo.org/~mark_alec/SDL-1.2.11.tar.gz


thanks for that. was looking for a mirror.
_________________
Alvaro Ramirez
http://www.xenodium.com/blog
eye candy corner
Back to top
View user's profile Send private message
salival
n00b
n00b


Joined: 04 Sep 2005
Posts: 2

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 11:51 am    Post subject: Reply with quote

thanks from me, too.
Back to top
View user's profile Send private message
// k
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 122
Location: Germany | UK | India

PostPosted: Mon Dec 11, 2006 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

And from me. You saved the day!
_________________
// k
MySpace. | Website.
Back to top
View user's profile Send private message
andrewaclt
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2006
Posts: 18

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

A bug for this issue has been filed...

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=159028
Back to top
View user's profile Send private message
Diesel_Fuel
n00b
n00b


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 59

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Hey, sorry if I'm being an idiot here, but I could use a little help: I took the URL and edited the ebuild file to point at the mirror listed above. It downloads the package just fine, but when it comes to compiling it, I get this error:

!!! Digest verification failed:
!!! /usr/portage/media-libs/libsdl/libsdl-1.2.11.ebuild
!!! Reason: Filesize does not match recorded size
!!! Got: 4754
!!! Expected: 4750

I know I probably shouldn't edit the ebuilds, is there a better way to do that? Thanks,

DFO
Back to top
View user's profile Send private message
mark_alec
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 6066
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Tue Dec 26, 2006 4:06 am    Post subject: Reply with quote

You don't need to have edited the ebuild, just `cd /usr/portage/distfiles && wget <file>`, then libsdl will emerge. As you did edit the ebuild, you need to run `ebuild /usr/portage/media-libs/libsdl-1.2.11.ebuild digest`, then it should work.
_________________
www.gentoo.org.au || #gentoo-au
Back to top
View user's profile Send private message
2chucky
n00b
n00b


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 11
Location: Nuremberg

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot for the download, today the server is again/still not reachable or incredibly slow and preventing me from finishing my kde install. It seems that there is no proper solution yet.
Back to top
View user's profile Send private message
SLR-722
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2006
Posts: 27

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Just a quick thanks mark_alec , the libsdl servers have been doing my head in.
Back to top
View user's profile Send private message
zaai
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 175

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, thanks here too :)
_________________
* most bugs can be reduced to either dependency or state *

Athlon64 X2 4800+ on Asus M2N SLI deluxe with 4GB Dual channel
video nVidia GForce 7300 GS 512MB (snail); xorg-7.2
kernel 2.6.24-gentoo-r3
Back to top
View user's profile Send private message
Urkburk
n00b
n00b


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 24

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks alot!
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

mark_alec, thanks man. Had the same problem here for 3 days now. You saved me. Hope there will be alternate download sites for the package. That's why alternative sites exist =P but not for this package.. lol.
_________________
Calling atheism a religion, is like calling bald a haircolour.
Back to top
View user's profile Send private message
rsborn
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 105
Location: Webster, NY

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 12:52 am    Post subject: Thanks Reply with quote

This site has been finicky for a month now, thanks for the link. I was able to finally get a copy of the library but I guess just because the browser was a bit more patient than portage, it a bummer there is no mirror site for libsdl, probably would have made this invisible

Thanks again, I can always count on Gentoo forums for a fix to anything

Rick
Back to top
View user's profile Send private message
Hasardeur
n00b
n00b


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 70

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 1:06 am    Post subject: Reply with quote

thanks alot, you saved my night too.
Back to top
View user's profile Send private message
pils
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 9

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 11:50 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the file, but I'm getting a strange problem. Even though I put the file into the /usr/portage/distfiles directory, it still trys to download the file. I've checked the spelling and location of the file about 20 times but I'm absolutely sure that it is exactly the same name as what its trying to download and in the right directory. This has never happened to me before, but its been a while since I've used gentoo. Is there anything else I have to do to make it recognise that the file is already there? I've tried rebooting, emerge --metadata, not that I thought this should have any effect. The version of portage I'm using is 2.1.1-r2

Could somebody please verify that the md5sum of the file is: 185ecd0cd3463852671312f9884b090e
Back to top
View user's profile Send private message
pils
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 9

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

OK, I tried following mark's advice and doing the ebuild ... digest. That seems to have helped because at least now it recognises that the file is already on my system, but now when trying emerge libsdl it can't properly unpack the file saying:

tar: unexpected EOF in archive

I have tried re-downloading the file. Same md5sum, same error.

Any other ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
rsborn
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 105
Location: Webster, NY

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 12:43 pm    Post subject: My Checksum Reply with quote

My checksum of the file is:

418b42956b7cd103bfab1b9077ccc149 SDL-1.2.11.tar.gz

(I hope I did that right, I just did md5sum filename, let me know if I didn't)

seems strange that you would have got a bad download twice with the same checksum, if you were using ftp I would say that you were in text mode or something but this was a http link,,,, strange indeed,
Back to top
View user's profile Send private message
pils
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 9

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks rsborn. It does seem like I'm getting the wrong file somehow. I'm using wget. I'll try a different download method.
Back to top
View user's profile Send private message
pils
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 9

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

ok, got the right md5sum this time (by downloading with lynx), have done another emerge and am back to square one. Its still trying to download the file even if its on my system. Completely confused.
Back to top
View user's profile Send private message
rsborn
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 105
Location: Webster, NY

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 2:31 pm    Post subject: now you need to redo the digest regeneration Reply with quote

Since you updated the digest, it may now be looking for the checksum of the bad file, now that you have the good file either emerge --sync or regenerate the digest again so it will look for the correct file again.

Not a real expert on manifests or digest but I think this will fix it for you

Rick
Back to top
View user's profile Send private message
pils
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 9

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

I tried doing an emerge --sync, ebuild digest then emerge libsdl and again it tried to download the file. I went into my distfile directory and the file was gone! Would ebuild digest have done that? Anyway I then downloaded the file again, confirmed md5sum then immediately did an emerge libsdl and it WORKED. I still don't know why the file got deleted but it seems happy now. Thanks again Rick for the md5sum, that was a big help in narrowing the problem down.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum