Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
media-libs/jpeg-6b-r7 fails
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dracos
n00b
n00b


Joined: 13 Jan 2005
Posts: 19

PostPosted: Sun Dec 10, 2006 8:55 pm    Post subject: media-libs/jpeg-6b-r7 fails Reply with quote

This is on a 2 day old stage 3 reinstall from a 2006.1 x86 minimal cd (/ partition hdd failure).

The error:

Code:
./libtool-wrap --mode=compile i686-pc-linux-gnu-gcc -march=pentium2 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer  -I. -c ./jcapimin.c
./libtool-wrap --mode=compile i686-pc-linux-gnu-gcc -march=pentium2 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer  -I. -c ./jcapistd.c
libtool: compile: unable to infer tagged configuration
libtool: compile: specify a tag with `--tag'
make: *** [jcapimin.lo] Error 1
make: *** Waiting for unfinished jobs....
libtool: compile: unable to infer tagged configuration
libtool: compile: specify a tag with `--tag'
make: *** [jcapistd.lo] Error 1

!!! ERROR: media-libs/jpeg-6b-r7 failed.
Call stack:
  ebuild.sh, line 1546:   Called dyn_compile
  ebuild.sh, line 937:   Called src_compile
  jpeg-6b-r7.ebuild, line 34:   Called die


And the ebuild info:

Code:
mordor / # emerge --info media-libs/jpeg
Portage 2.1.1-r2 (default-linux/x86/no-nptl, gcc-4.1.1, glibc-2.3.6-r5, 2.6.18-gentoo-r4 i686)
=================================================================
                        System Settings
=================================================================
System uname: 2.6.18-gentoo-r4 i686 Pentium II (Deschutes)
Gentoo Base System version 1.12.6
Last Sync: Fri, 08 Dec 2006 23:00:01 +0000
app-admin/eselect-compiler: [Not Present]
dev-java/java-config: [Not Present]
dev-lang/python:     2.4.3-r4
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r5
dev-util/ccache:     [Not Present]
dev-util/confcache:  [Not Present]
sys-apps/sandbox:    1.2.17
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.60
sys-devel/automake:  1.4_p6, 1.5, 1.6.3, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6-r2
sys-devel/binutils:  2.16.1-r3
sys-devel/gcc-config: 1.3.13-r4
sys-devel/libtool:   1.5.22
virtual/os-headers:  2.6.17-r2
ACCEPT_KEYWORDS="x86"
AUTOCLEAN="yes"
CBUILD="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=pentium2 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/gconf /etc/revdep-rebuild /etc/terminfo"
CXXFLAGS="-march=pentium2 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="autoconfig distlocks metadata-transfer sandbox sfperms strict"
GENTOO_MIRRORS="ftp://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/gentoo/ ftp://mirror.iawnet.sandia.gov/pub/gentoo/ ftp://ftp.ucsb.edu/pub/mirrors/linux/gentoo/ "
MAKEOPTS="-j2"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --delete-after --stats --timeout=180 --exclude='/distfiles' --exclude='/local' --exclude='/packages'"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="x86 X aalib alsa alsa_cards_ens1371 apache2 apm arts bcmath berkdb bitmap-fonts cdr cli cracklib crypt dlloader dri eds elibc_glibc emboss encode expat foomaticdb fortran gd gdbm gif gnome gpm gstreamer gtk gtk2 iconv imagemagick imlib input_devices_evdev input_devices_keyboard input_devices_mouse isdnlog jpeg jpeg2k kernel_linux libg++ libwww mad mikmod mime motif mozilla mp3 mpeg mysql ncurses nls ogg opengl oss pam pcre pdf perl php png posix pppd python qt3 qt4 quicktime readline reflection samba sdl session spell spl ssl svg tcpd truetype truetype-fonts type1-fonts userland_GNU video_cards_fbdev video_cards_nv video_cards_vesa vorbis xml xorg xv zlib"
Unset:  CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS, PORTDIR_OVERLAY


How to get this going?
Back to top
View user's profile Send private message
joefish
Guru
Guru


Joined: 27 Jan 2004
Posts: 316
Location: New Zealand

PostPosted: Tue Dec 12, 2006 5:26 am    Post subject: Reply with quote

Same problem here...
Back to top
View user's profile Send private message
damkor
n00b
n00b


Joined: 21 Nov 2005
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 15, 2006 9:23 pm    Post subject: Same problem here Reply with quote

I am running libtool 1.5.22,
Back to top
View user's profile Send private message
damkor
n00b
n00b


Joined: 21 Nov 2005
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 15, 2006 9:26 pm    Post subject: --tag required by media-libs/jpeg Reply with quote

Same problem in that topic, seems to be solved.

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-503310-highlight-libtool+tag+tagged.html

I'm trying that now.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sat Dec 16, 2006 11:17 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads.
See https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-503310-highlight-libtool+tag+tagged.html
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum