Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
x11-libs/gtk+-2.8.19 failed [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vinodramu
n00b
n00b


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 3:40 am    Post subject: x11-libs/gtk+-2.8.19 failed [Solved] Reply with quote

Hi,

I have installed 2.6.18-gentoo-r3 and then Xorg and then KDE. I was able to pass through all these installations successfully. Now that I am trying to install firefox by using

Code:

emerge mozilla-firefox


I get the below error message:

* Please re-emerge x11-libs/cairo with the X USE flag set

Code:
!!!! ERROR: x11-libs/gtk+-2.8.19 failed.
Call stack:
ebuild.sh, line 1562: Called dyn_setup
ebuild.sh, line 665: Called pkg_setup
gtk+-2.8.19.ebuild, line 57: Called die

!!! Cairo needs the x flag set
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.


Based on the error message I also did

Code:
USE="-X" emerge -av x11-libs/cairo


and then tried emerge mozilla-firefox but the error message is still the same.

I tried this with KDE forum but I was informed that this is Gentoo's issue. Could any one of you please help me?

Thank you,
VinodRamu


Last edited by vinodramu on Sat Dec 09, 2006 6:34 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
wudmx
Guru
Guru


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 527

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 8:36 am    Post subject: Re: x11-libs/gtk+-2.8.19 failed Reply with quote

vinodramu wrote:
* Please re-emerge x11-libs/cairo with the X USE flag set
...
!!! Cairo needs the x flag set
...
Code:
USE="-X" emerge -av x11-libs/cairo


hm, what about trying install cairo with X (not -X) as suggested 8O ? Do this:
Code:
echo "x11-libs/cairo X" >> /etc/portage/package.use
emerge -av cairo
Back to top
View user's profile Send private message
mark_alec
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 6066
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Installing Gentoo to Portage & Programming.
_________________
www.gentoo.org.au || #gentoo-au
Back to top
View user's profile Send private message
vinodramu
n00b
n00b


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 44

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Hi wudmx,

Thanks for your suggestion, it worked !! :-)
This post can be marked as resolved.

VinodRamu
Back to top
View user's profile Send private message
wudmx
Guru
Guru


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 527

PostPosted: Thu Dec 07, 2006 2:19 pm    Post subject: Reply with quote

vinodramu wrote:
Hi wudmx,

Thanks for your suggestion, it worked !! :-)
This post can be marked as resolved.

VinodRamu

you can add [solved] to your posting by editing your post. please do that, thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
desultory
Administrator
Administrator


Joined: 04 Nov 2005
Posts: 8115

PostPosted: Mon May 21, 2007 7:34 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads, refer to topic "Please re-emerge [solved]".

As noted in the handbook USE flags specified via environment variables are not retained as persistent settings so, aside from when a given USE flag setting is itself transient in nature, use one of the persistent USE flag setting methods (/etc/make.conf, /etc/portage/package.use). Also, note that USE flags are case sensitive.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum