Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HOWTO: kicking out Arts in the right way
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Thu Nov 23, 2006 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

AssociateX wrote:
kcontrol>Sound & Multimedia>Sound System>"Enable the sound system" is now unchecked. ( I thought it was supposed to be checked) Doesn't matter though, with "Enable the sound system" checked I still don't have "System Notification" sound although the "Test Sound" button plays a sound.

If I go to kcontrol>Sound & Multimedia>System Notifications>Actions> then press the play button there is no sound there (KDE_Glass_Break.ogg). Although the following does work:

me@athlon ~ $ /usr/local/bin/Ksplay /usr/kde/3.5/share/sounds/KDE_Glass_Break.ogg <--- this plays a sound of glass breaking.

If I put aplay in "Player Settings" kcontrol>Sound & Multimedia>System Notifications>Actions> then press the play button it sounds like garbage, like "cat /dev/urandom > /dev/adsp".

Doing the following sounds like garbage, too:

/usr/bin/aplay /usr/kde/3.5/share/sounds/KDE_Glass_Break.ogg


aplay isn't supposed to play ogg files. try to use:
#ogg123 --device=alsa09 filename.ogg
however your alsa is working if Ksplay works,
so please recheck your Kcontrol->Sound and Multimedia->System Notification-> advanced
the field whould contain JUST "/usr/local/bin/Ksplay" (without parenthesys), NOTHING more
(to change volume or other option, manually edit Ksplay file).
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Thu Nov 23, 2006 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

sonicbhoc wrote:
Why does everybody hate arts so much? It's never given me a problem as far as I know.

eh, uh, ohhhh, well it gaved hundreds of headaches to lots of users, from the infamous 99% cpu use to the issues
for speed, suid, etc.etc.

More than this, arts is gonna being discontuìnued (no arts in kde 4 , but phonon with nmm and other backends).
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
AssociateX
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 134
Location: North Dakota

PostPosted: Thu Nov 23, 2006 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

kcontrol>Sound & Multimedia>System Notifications>Player Settings>"Open file dialog" icon>click on Kplay script>click "OK">click "Apply" (An option that was greyed out previously for some reason)> click "OK">click "Apply" ... now it's working again for some reason.

The only thing that I have done differently beside what I mentioned about was recompile kde-base/kdelibs-3.5.5-r5 with out arts support. I did that before I did what I mentioned about.

Thank you for your help
_________________
AssociateX
Gentoo rocks!
Back to top
View user's profile Send private message
pteppic
l33t
l33t


Joined: 28 Nov 2005
Posts: 781

PostPosted: Thu Nov 23, 2006 10:51 pm    Post subject: Reply with quote

I've been slowly phasing out arts usage on my system for about 3 months now, I readiness for kde4, but my wrapper scripts for system sounds used three separate players for each filetype (ogg, mp3 and wav) and I was just trying to workout how to change the volume, when I saw the sox script, and banged my head against the keyboard a few times for being stupid :oops:
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Fri Nov 24, 2006 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

pteppic wrote:
I've been slowly phasing out arts usage on my system for about 3 months now, I readiness for kde4, but my wrapper scripts for system sounds used three separate players for each filetype (ogg, mp3 and wav) and I was just trying to workout how to change the volume, when I saw the sox script, and banged my head against the keyboard a few times for being stupid :oops:

I did the same at my first tries,perfect solution is often different from first solution :roll:
(and someone suggested me to use sox too....)
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Mon Apr 02, 2007 9:01 am    Post subject: Reply with quote

Care! Latest Sox needs another volume option:
no more
Code:

#!/bin/sh
sox "$@" -v 0.7 -q -t alsa default &

that doesn't works anymore,but
Code:

#!/bin/sh
sox "$@" -q -t alsa default vol 0.7 &

_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
Hwoarang
Developer
Developer


Joined: 24 Feb 2007
Posts: 701
Location: Leeds, UK

PostPosted: Sun Jun 24, 2007 9:17 am    Post subject: Reply with quote

Hello

I just did the above script but there is a series of segmentation fault on dmesg

Have look on some of them
Code:
...
sox[17553]: segfault at 0000000000000000 rip 00002b48c6370ca0 rsp 00007fffe549b468 error 4
sox[17574]: segfault at 0000000000000000 rip 00002b0fa4f55ca0 rsp 00007fff068b4888 error 4
sox[17576]: segfault at 0000000000000000 rip 00002b7954f3bca0 rsp 00007fff568ce8a8 error 4
sox[17648]: segfault at 0000000000000000 rip 00002b43467f3ca0 rsp 00007fff65017fe8 error 4
sox[18187]: segfault at 0000000000000000 rip 00002ace6800eca0 rsp 00007fff437fd7c8 error 4
sox[18573]: segfault at 0000000000000000 rip 00002b3e99e93ca0 rsp 00007fff11978948 error 4
sox[18575]: segfault at 0000000000000000 rip 00002af9c0a0aca0 rsp 00007fffeadffdd8 error 4
sox[19345]: segfault at 0000000000000000 rip 00002ac91db09ca0 rsp 00007fff8dd02cd8 error 4
sox[19347]: segfault at 0000000000000000 rip 00002b1ffce74ca0 rsp 00007fffae995968 error 4
...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum