Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
X fails to start, missing module bitmap and pcidata.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Extintor
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Oct 2004
Posts: 113
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sat Aug 05, 2006 7:59 pm    Post subject: X fails to start, missing module bitmap and pcidata. Reply with quote

Hello there :)

My X server isn't really happy with me, it fails to start with following errormessage.

Code:
xauth:  creating new authority file /root/.serverauth.8945

X Window System Version 7.1.0
Release Date: 22 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1
Build Operating System: Linux 2.6.17-r4 ppc
Current Operating System: Linux neon 2.6.17-r4 #1 Fri Aug 4 09:51:31 Local time zone must be set--see zic manua ppc
Build Date: 04 August 2006
   Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Aug  5 21:53:26 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"

(EE) Failed to load module "bitmap" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "pcidata" (module does not exist, 0)

Fatal server error:
Unable to load required base modules, Exiting...

XIO:  fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"

      after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.


And here is my xorg.conf:
Code:

Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
#   Option  "BlankTime"  "5"  # Blank the screen after 5 minute (Fake)
   Option  "StandbyTime"  "10"  # Turn off screen after 10 minutes (DPMS)
#   Option  "SuspendTime"  "20"  # Full suspend after 20 minutes
   Option  "OffTime"  "15"  # Turn off after half an hour
   
EndSection

Section "Files"
   RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
   ModulePath   "/usr/X11R6/lib/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/misc/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/TTF/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/Speedo/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/Type1/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/"
EndSection

Section "Module"
   Load  "record"
   Load  "extmod"
   Load  "dbe"
   Load  "dri"
   Load  "glx"
   Load  "xtrap"
   Load  "freetype"
   Load  "type1"
   Load  "speedo"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "keyboard"
   Option       "XkbOptions" "lv3:lwin_switch"
   Option      "XkbModel" "pc105"
   Option      "XkbLayout" "se"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option      "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
   Option   "DPMS"   "true"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"               # [<bool>]
        #Option     "SWcursor"              # [<bool>]
        #Option     "Dac6Bit"               # [<bool>]
        #Option     "Dac8Bit"               # [<bool>]
        #Option     "ForcePCIMode"          # [<bool>]
        #Option     "BusType"               # [<str>]
        #Option     "CPPIOMode"             # [<bool>]
        #Option     "CPusecTimeout"         # <i>
        #Option     "AGPFastWrite"          # [<bool>]
        #Option     "AGPSize"               # <i>
        #Option     "GARTSize"              # <i>
        #Option     "RingSize"              # <i>
        #Option     "BufferSize"            # <i>
        #Option     "EnableDepthMoves"      # [<bool>]
        #Option     "EnablePageFlip"        # [<bool>]
        #Option     "NoBackBuffer"          # [<bool>]
        #Option     "DRIReinit"             # [<bool>]
        #Option     "PanelOff"              # [<bool>]
        #Option     "DDCMode"               # [<bool>]
        #Option     "MonitorLayout"         # [<str>]
        #Option     "IgnoreEDID"            # [<bool>]
        #Option     "OverlayOnCRTC2"        # [<bool>]
        #Option     "CloneMode"             # [<str>]
        #Option     "CloneHSync"            # [<str>]
        #Option     "CloneVRefresh"         # [<str>]
        #Option     "VideoKey"              # <i>
        #Option     "DisplayPriority"       # [<str>]
        #Option     "PanelSize"             # [<str>]
        #Option     "ForceMinDotClock"      # <freq>
   Identifier  "Card0"
   Driver      "ati"
   VendorName  "ATI Technologies Inc"
   BoardName   "Radeon 9200 Mobility"
   BusID       "PCI:0:16:0"
   Option      "UseFBDev"
   Option      "AGPMode" "4"
   Option      "EnablePageFlip" "On"
    #ChipID      0x514d
   Option      "CloneMode" "1024x768"
EndSection

Section "DRI"
   Mode 0666
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device     "Card0"
   Monitor    "Monitor0"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection



The same happens if I try with my normal user. And I also installed the module/ebuild called bitmap.
Anyone got an idea? (It is an iBook G4)
_________________
Beerhazard | Nobelium | VIm | Perl | Ruby
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sat Aug 05, 2006 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Gentoo on PPC to Duplicate Threads.
See https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-3451360.html#3451360
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum