Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Midnight Commander "Console" trouble....
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mustard007
Apprentice
Apprentice


Joined: 31 May 2002
Posts: 235
Location: Montreal, Quebec, Canada

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 7:58 pm    Post subject: Midnight Commander "Console" trouble.... Reply with quote

Hi !

I have the framebuffer (splashscreen et bootsplash too) console and midnight commander don't display line separation and are not well aligned.

I have try to recompile with: USE="slang -ncurse" but this don't work.

Thanks !
Back to top
View user's profile Send private message
EzInKy
Veteran
Veteran


Joined: 11 Oct 2002
Posts: 1734
Location: Kentucky

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

I've found that setting unicode="no" in rc.conf fixes mc's console display problems. Hopefully someday Midnight Commander's unicode issues will be addressed.
_________________
Time is what keeps everything from happening all at once.
Back to top
View user's profile Send private message
Mustard007
Apprentice
Apprentice


Joined: 31 May 2002
Posts: 235
Location: Montreal, Quebec, Canada

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

yep, this is do the job ;o) Thanks !!!
Back to top
View user's profile Send private message
EzInKy
Veteran
Veteran


Joined: 11 Oct 2002
Posts: 1734
Location: Kentucky

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Great! Please add "solved" to the thread title B-)
_________________
Time is what keeps everything from happening all at once.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert S
Guru
Guru


Joined: 15 Aug 2004
Posts: 414
Location: Canberra Australia

PostPosted: Fri Sep 08, 2006 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

I've just tried this on two of my PCs. Worked fine on my x86 box, but no luck on my amd64 box (with frame buffer splash on). Some info:
Quote:
$ equery uses mc
[ Searching for packages matching mc... ]
[ Colour Code : set unset ]
[ Legend : Left column (U) - USE flags from make.conf ]
[ : Right column (I) - USE flags packages was installed with ]
[ Found these USE variables for app-misc/mc-4.6.1 ]
U I
- - 7zip : add support for 7zip archives
+ + X : Adds support for X11
+ + gpm : Adds support for sys-libs/gpm (Console-based mouse driver)
+ + ncurses : Adds ncurses support (console display library)
+ + nls : Adds Native Language Support (using gettext - GNU locale utilities)
+ + pam : Adds support PAM (Pluggable Authentication Modules) - DANGEROUS to arbitrarily flip
+ + samba : Adds support for SAMBA (Windows File and Printer sharing)
- - slang : Adds support for the slang text display library (it's like ncurses, but different)
- - unicode : Adds support for Unicode

and:
Quote:
$ tail /etc/rc.conf
unicode="no"


Any more suggestions? I've tried rebooting after setting this up. I've tried compiling mc with USE="slang".
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum