Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
yakuake can't compile.....please help me
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stobbsm
Guru
Guru


Joined: 23 May 2004
Posts: 452

PostPosted: Tue Aug 15, 2006 6:20 pm    Post subject: yakuake can't compile.....please help me Reply with quote

This is the relevant error message. It looks like a problem with either qt or libstdc++, which is strange because everything else compiles fine.
Just wanted to see if this is a yakuake problem or a system problem.

yakuake-2.7.5, kde-3.5.2, gcc-3.4.6, glibc-2.3.6-r4

any help will be greatly appreciated.

Code:
/usr/kde/3.5/bin/dcopidl ./dcop_interface.h > dcop_interface.kidl || ( rm -f dcop_interface.kidl ; false )
/usr/kde/3.5/bin/dcopidl: /usr/lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /usr/kde/3.5/bin/dcopidl)
/usr/kde/3.5/bin/dcopidl: /usr/lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /usr/kde/3.5/bin/dcopidl)
/usr/kde/3.5/bin/dcopidl: /usr/lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /usr/qt/3/lib/libqt-mt.so.3)
/usr/kde/3.5/bin/dcopidl: /usr/lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /usr/qt/3/lib/libqt-mt.so.3)
/usr/kde/3.5/bin/dcopidl: relocation error: /usr/qt/3/lib/libqt-mt.so.3: symbol _ZTVN10__cxxabiv121__vmi_class_type_infoE, version CXXABI_1.3 not defined in file libstdc++.so.6 with link time reference
make[3]: *** [dcop_interface.kidl] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/stobbsm/yakuake-2.7.5/yakuake/src'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/stobbsm/yakuake-2.7.5/yakuake'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/stobbsm/yakuake-2.7.5'
make: *** [all] Error 2

_________________
Sysadmin of Ubuntu systems and servers....
Although my own server is gentoo....
Back to top
View user's profile Send private message
alienjon
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1693

PostPosted: Wed Aug 16, 2006 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Might be a broken link, have you revdepped?
Back to top
View user's profile Send private message
stobbsm
Guru
Guru


Joined: 23 May 2004
Posts: 452

PostPosted: Wed Aug 16, 2006 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

yes I have, and everything come back clean.....

this is very confusing. I have the same error with kuake...
_________________
Sysadmin of Ubuntu systems and servers....
Although my own server is gentoo....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum