Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Nvidia-glx error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
giantdragon
n00b
n00b


Joined: 02 Jun 2006
Posts: 12

PostPosted: Thu Jul 20, 2006 2:34 pm    Post subject: Nvidia-glx error Reply with quote

I have just installed Gentoo, with Xorg 7.1 and KDE 3.5.3, but when I am trying to emerge nvidia-glx i got a message, that xorg-server-1.1.1 conflicts with it's older version. I have downloaded and installed driver from Nvidia website, but after KDE loads, fonts are not visible (see screenshot http://img99.imageshack.us/img99/3420/snapshot1su0.png). Please, help me to solve this problem. I am a beginner in Gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 33388
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Jul 20, 2006 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

giantdragon,

Xorg 7.1 does not work with any binary drivers yet. You need to use the nv driver.
If 3D acceleration is a must, Downgrade Xorg to 7.0
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
barfo
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Mar 2006
Posts: 163

PostPosted: Thu Jul 20, 2006 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

i have emerged the nvidia drivers and they work perfectly on my machine, after setting renderaccel = "false" and render = "false" in xorg.conf. withouth those two settings in xorg.xonf, i had some font problems.

i simply used the --nodeps option when installing nvidia-glx.

others may say this is an offensive, stupid, convoluted manner to get around the problem, but i ran into an endless stream of problems when trying to fix it the "correct" way.

good luck.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 33388
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Jul 20, 2006 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

barfo,

Thats fine - all you have done is turn off acceleration.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Administrator
Administrator


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7219
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Thu Jul 20, 2006 8:57 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Desktop Environments to Duplicate Threads, please follow up to this topic: >=xorg-server-1.0.99 blocks nvidia/ati binary drivers.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum