Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Error when compiling x11-apps/xdriinfo-1.0.1
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ntwrkguy
n00b
n00b


Joined: 21 May 2006
Posts: 11

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 4:41 pm    Post subject: Error when compiling x11-apps/xdriinfo-1.0.1 Reply with quote

Code:
make[1]: Entering directory `/var/tmp/portage/xdriinfo-1.0.1/work/xdriinfo-1.0.1'
if i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.     -O2 -march=i686 -pipe -MT xdriinfo-xdriinfo.o -MD -MP -MF ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Tpo" -c -o xdriinfo-xdriinfo.o `test -f 'xdriinfo.c' || echo './'`xdriinfo.c; \
then mv -f ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Tpo" ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Po"; else rm -f ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Tpo"; exit 1; fi
In file included from xdriinfo.c:27:
/usr/include/GL/glxext.h:403: error: syntax error before "glXGetProcAddress"
/usr/include/GL/glxext.h:405: error: syntax error before '*' token
/usr/include/GL/glxext.h:405: error: `__GLXextFuncPtr' declared as function returning a function
make[1]: *** [xdriinfo-xdriinfo.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xdriinfo-1.0.1/work/xdriinfo-1.0.1'
make: *** [all] Error 2

!!! ERROR: x11-apps/xdriinfo-1.0.1 failed.
Call stack:
  ebuild.sh, line 1539:   Called dyn_compile
  ebuild.sh, line 939:   Called src_compile
  ebuild.sh, line 1248:   Called x-modular_src_compile
  x-modular.eclass, line 327:   Called x-modular_src_make
  x-modular.eclass, line 322:   Called die

!!! emake failed
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.


Is this an error with the ebuild?
Back to top
View user's profile Send private message
nunogt
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Dec 2004
Posts: 134
Location: Lisbon, Portugal

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Same here. Maybe filling a bug report is in order?
Back to top
View user's profile Send private message
Lasker
Guru
Guru


Joined: 17 Jul 2002
Posts: 445

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

Here too. But even more strange, on
Code:
pi@K6 ~ $ ACCEPT_KEYWORDS="~x86" emerge -pu xdriinfo

I get this:
Code:
Calculating dependencies... done!
[ebuild     U ] sys-devel/gettext-0.14.5 [0.14.4] USE="-nocxx%"
[ebuild     U ] sys-devel/binutils-2.17 [2.16.1-r3]
[ebuild     U ] sys-libs/ncurses-5.5-r3 [5.5-r2] USE="-trace%"
[ebuild     U ] sys-apps/texinfo-4.8-r3 [4.8-r2]
[ebuild     U ] sys-devel/autoconf-2.60 [2.59-r7]
[ebuild     U ] x11-proto/xproto-7.0.7 [7.0.5]
[ebuild     U ] sys-devel/autoconf-wrapper-3.2-r2 [3.2]
[ebuild     U ] x11-libs/libX11-1.0.3 [1.0.1-r1]
[ebuild  N    ] x11-apps/xdriinfo-1.0.1  USE="-debug"

but when I put x11-apps/xdriinfo into /etc/portage/package.keywords
Code:
emerge -pu xdriinfo

only gives me this:
Code:
 [ebuild  N    ] x11-apps/xdriinfo-1.0.1  USE="-debug"

with the errors (after executing) already posted by ntwrkguy. Really odd, isn't it?

EDIT
Got a solution here.
Back to top
View user's profile Send private message
ntwrkguy
n00b
n00b


Joined: 21 May 2006
Posts: 11

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1382
Location: indiana

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

Code:

config.status: executing depfiles commands
make  all-am
make[1]: Entering directory `/var/tmp/portage/xdriinfo-1.0.1/work/xdriinfo-1.0.1'
if i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.     -O2 -march=pentium3 -fomit-frame-pointer -MT xdriinfo-xdriinfo.o -MD -MP -MF ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Tpo" -c -o xdriinfo-xdriinfo.o `test -f 'xdriinfo.c' || echo './'`xdriinfo.c; \
then mv -f ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Tpo" ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Po"; else rm -f ".deps/xdriinfo-xdriinfo.Tpo"; exit 1; fi
sed -e 's|__vendorversion__|"xdriinfo 1.0.1" "X Version 11"|' -e 's|__xorgversion__|"xdriinfo 1.0.1" "X Version 11"|' -e 's|__xservername__|Xorg|g' -e 's|__xconfigfile__|xorg.conf|g' -e 's|__projectroot__|/usr|g' -e 's|__apploaddir__||' -e 's|__appmansuffix__|1x|g' -e 's|__libmansuffix__|3x|g' -e 's|__adminmansuffix__|8|g' -e 's|__miscmansuffix__|7|g' -e 's|__filemansuffix__|5x|g' < xdriinfo.man > xdriinfo.1x
In file included from xdriinfo.c:27:
/usr/include/GL/glxext.h:399: error: syntax error before "glXGetProcAddress"
/usr/include/GL/glxext.h:401: error: syntax error before '*' token
/usr/include/GL/glxext.h:401: error: `__GLXextFuncPtr' declared as function returning a function
make[1]: *** [xdriinfo-xdriinfo.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xdriinfo-1.0.1/work/xdriinfo-1.0.1'
make: *** [all] Error 2

!!! ERROR: x11-apps/xdriinfo-1.0.1 failed.
Call stack:
  ebuild.sh, line 1539:   Called dyn_compile
  ebuild.sh, line 939:   Called src_compile
  ebuild.sh, line 1248:   Called x-modular_src_compile
  x-modular.eclass, line 327:   Called x-modular_src_make
  x-modular.eclass, line 322:   Called die

!!! emake failed
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.


same error here, any solution ??

right know i try this : emerge -evD mesa first, but there are 88 packages.. so its gonna take a while

then we also could try this :
Code:

eselect opengl set xorg-x11

then emerge the package. Then
Code:
 
eselect opengl set nvidia

just a trick i read in another thread, dont know if this will work for us..
do you have send out a bug report already ?

thx a lot
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D
Back to top
View user's profile Send private message
Mgiese
Veteran
Veteran


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 1382
Location: indiana

PostPosted: Sun Jul 09, 2006 12:48 am    Post subject: Reply with quote

Code:
emerge -evD mesa

was not helping, but
Code:
eselect opengl set xorg-x11
did it, i could compile "xdriinfo" successfully ... !
_________________
I do not have a Superman complex, for I am God not Superman :D
Back to top
View user's profile Send private message
bubbl07
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 237
Location: New York City

PostPosted: Sun Jul 09, 2006 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

Mgiese wrote:
Code:
eselect opengl set xorg-x11
did it, i could compile "xdriinfo" successfully ... !

worked like a charm. ty.
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Administrator
Administrator


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7219
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Thu Jul 13, 2006 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads, please follow up to this topic: XDRIINFO wont install.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum