Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
past gentoo wel op me krappe hd'tjuh
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cybermans
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Apr 2003
Posts: 193

PostPosted: Mon Apr 07, 2003 9:31 pm    Post subject: past gentoo wel op me krappe hd'tjuh Reply with quote

ik heb in me laptop maar 6 gig in totaal zetten en nu ben ik bezig met kde te compileren en ik zie dat ik al 1.8 GiB in gebruik heb. Nu wou ik ff weten of het allemaal wel gaat passen.

hda1 = 100M boot
hda2 = 512M Swap
hda3 = 5+ GiB
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Mon Apr 07, 2003 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Het gaat wel passen denk ik, alleen zal je bv nooit openoffice kunnen compileren omdat die 10 GB temp space nodig heeft.
Gelukkig bestaat er ook een binary van :)
Back to top
View user's profile Send private message
aequitas
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Aug 2002
Posts: 190
Location: Ooy bij arnhem

PostPosted: Mon Apr 07, 2003 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

ik zou me geen zorgen maken.

Ik draai een server met 4 gig. Dus een basis installatie is niet zo groot. Hooguit 1 gb.

Om wat extra ruimte te krijgen kun je na het emerge van programma's enkele tijdelijke bestanden weghalen. Ik weet niet precies meer welke omdat ik er met mijn 80 gig geen zorgen maak om de ene gb meer of minder.

Vast wel iemand hier die het weet.
_________________
I am not superstitious, that brings bad luck.
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Moderator
Moderator


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Mon Apr 07, 2003 10:33 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Ik draai een server met 4 gig. Dus een basis installatie is niet zo groot. Hooguit 1 gb.
Waarom draai je KDE op een server ?

Quote:
Om wat extra ruimte te krijgen kun je na het emerge van programma's enkele tijdelijke bestanden weghalen. Ik weet niet precies meer welke omdat ik er met mijn 80 gig geen zorgen maak om de ene gb meer of minder.

Code:
rm /usr/portage/distfiles/*

_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
aequitas
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Aug 2002
Posts: 190
Location: Ooy bij arnhem

PostPosted: Mon Apr 07, 2003 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
Waarom draai je KDE op een server ?

Ik draai geen kde op een server. Heb ik dat gezegt?

Kan zijn dat ik me vergist heb met de groote van een basisinstallatie. Had ooit een keer een root dir getart inclusief /proc :oops: en die bevatten een kcore van 786 mb misschien daarom


Naast die distfiles was er toch nog eentje?
volgens mij in de /var ergens. Waar die alles compiled.
_________________
I am not superstitious, that brings bad luck.
Back to top
View user's profile Send private message
Rroet
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 May 2002
Posts: 176
Location: The Hague, The Netherlands

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 5:56 am    Post subject: Reply with quote

downloaded sourcefiles:
/usr/portages/distfiles/


de build directory:
/var/tmp/portage/
_________________
Workstation: Shuttle SN85G4v2, AMD64 3200+, 512MB, 250GB sata, Radeon 9800 Pro.
Server 1: here
Server 2: here
Back to top
View user's profile Send private message
cybermans
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Apr 2003
Posts: 193

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 7:53 am    Post subject: Reply with quote

Stuartje wrote:
Het gaat wel passen denk ik, alleen zal je bv nooit openoffice kunnen compileren omdat die 10 GB temp space nodig heeft.
Gelukkig bestaat er ook een binary van :)

w000t das niet gezond man. beterz dan dat er ook een compiled versie van is. Hoop wel K6 geoptimized
Back to top
View user's profile Send private message
iKiddo
Guru
Guru


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 329
Location: Europe?

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 10:31 am    Post subject: Reply with quote

aequitas wrote:
Naast die distfiles was er toch nog eentje?
volgens mij in de /var ergens. Waar die alles compiled.

Ja, maar die blijft bijna altijd heel klein. Alleen als je een installatie stopt bewaard hij alle bestanden, anders alleen een paar kleine logs (die weg kunnen).
Back to top
View user's profile Send private message
aequitas
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Aug 2002
Posts: 190
Location: Ooy bij arnhem

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Stuartje wrote:
Het gaat wel passen denk ik, alleen zal je bv nooit openoffice kunnen compileren omdat die 10 GB temp space nodig heeft.
Gelukkig bestaat er ook een binary van :)


Lijkt me dat die 10Gb aangeraden ruimte is. Ik heb een 6GB root partitie. En daar ding het makkelijk op. Ik had al heel wat andere dingen zoals X en zo gecompiled.
_________________
I am not superstitious, that brings bad luck.
Back to top
View user's profile Send private message
AlterEgo
Veteran
Veteran


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 1619

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Stuartje wrote:
Het gaat wel passen denk ik, alleen zal je bv nooit openoffice kunnen compileren omdat die 10 GB temp space nodig heeft.
Gelukkig bestaat er ook een binary van :)


Het is "slechts" 2.5 Gig.

Java heeft ook zoiets nodig als je hem zelf compileert. Maar ook hier zijn er binaries.
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

AlterEgo wrote:
Stuartje wrote:
Het gaat wel passen denk ik, alleen zal je bv nooit openoffice kunnen compileren omdat die 10 GB temp space nodig heeft.
Gelukkig bestaat er ook een binary van :)


Het is "slechts" 2.5 Gig.

Java heeft ook zoiets nodig als je hem zelf compileert. Maar ook hier zijn er binaries.


Ja? Ik heb nochtans iets opgevangen ooit van 10 GB :roll:
Nuja, het is veel en ik zal er mij niet aan wagen :)
Back to top
View user's profile Send private message
cybermans
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Apr 2003
Posts: 193

PostPosted: Tue Apr 08, 2003 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

ff lui mode uitgezet en naar www.openoffice.org gesurft:

How much hard drive space needed for a full build of OpenOffice.org including source?

The current recommendation is 3GB.
The source code is ~328MB
The build requires 2GB
The creation of an installation set requires ~300MB.

How long does an OpenOffice.org build take?

Our current experience is that a full build of OpenOffice.org is approximately 20 hours on a single CPU Pentium III with 256MB of RAM running Linux.

met dat laatste schiet ik natuurlijk ook geen ene flikker op. want is het een p3 500 of een p3 1000., Iemand het gedaan op een k6-450 of iets in die geest?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum