Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Failed on emerge -u portage
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zecora
l33t
l33t


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 627
Location: Minnetonka, Minnesota

PostPosted: Sun May 14, 2006 4:55 pm    Post subject: Failed on emerge -u portage Reply with quote

Code:
 ~ # emerge -u portage
Calculating dependencies... done!
>>> Emerging (1 of 7) sys-apps/sandbox-1.2.17 to /
>>> checksums files   ;-) sandbox-1.2.17.ebuild
>>> checksums files   ;-) sandbox-1.2.12.ebuild
>>> checksums files   ;-) sandbox-1.2.16.ebuild
>>> checksums files   ;-) sandbox-1.2.18.ebuild

!!! Digest verification Failed:
!!!    /usr/portage/sys-apps/sandbox/files/digest-sandbox-1.2.12
!!! Reason: Failed on SHA256 verification
!!! Got:      7a1fcb1f51ed88f84ded15c6267769ab59f5a4f06e026a34101cf6aef9152c3c
!!! Expected: 458a2a6625d973b66b077631d56a16d875742fa5bc4fa1d950cb3033b820981b

>>> Please ensure you have sync'd properly. Please try 'emerge sync' and
>>> optionally examine the file(s) for corruption. A sync will fix most cases.


EDIT: Just did an emerge sync and same thing.
Back to top
View user's profile Send private message
zecora
l33t
l33t


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 627
Location: Minnetonka, Minnesota

PostPosted: Sun May 14, 2006 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

I see this is a problem does anyone have a link that can help me install the patch?

~Zec
Back to top
View user's profile Send private message
didymos
Advocate
Advocate


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 4798
Location: California

PostPosted: Sun May 14, 2006 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Try this:
Code:

ebuild /usr/portage/sys-apps/sandbox/sandbox-1.2.12.ebuild digest

then try emerging portage again. This isn't a permanent fix, because the ebuild may change, but at that point, it'll have a new digest anyway, and you'll have gotten it by syncing.
_________________
Thomas S. Howard
Back to top
View user's profile Send private message
zecora
l33t
l33t


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 627
Location: Minnetonka, Minnesota

PostPosted: Sun May 14, 2006 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Seems like it is working. I will keep you posted on what happens.

Thx,
~Zec
Back to top
View user's profile Send private message
moesasji
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 May 2005
Posts: 263

PostPosted: Sun May 14, 2006 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

The solution given by didymos comes from this sticky. So it is a known problem with the SHA256 hash.
Back to top
View user's profile Send private message
mark_alec
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 6066
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Mon May 15, 2006 8:16 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads.

Follow up link moesasji provided.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum