Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problem internet
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Russian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
curbat
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 172
Location: Russia

PostPosted: Sun May 07, 2006 10:37 pm    Post subject: problem internet Reply with quote

Настроил сеть через eth0 и появилась проблема когда запускаю

ocalhost usr # /etc/init.d/net.eth0 start
* Caching service dependencies ...
* Can't find service 'alsasound' needed by 'mpd'; continuing... [ ok ]
* Starting eth0
* Bringing up eth0
* 192.168.1.7 [ ok ]
* Adding routes
* default gw 192.168.1.1 ... [

Сеть появляется а интернет,он у меня настроен /dev/ttyS0 исчезает.Соединение остаётся а страницы не открываются.А делаю

localhost usr # /etc/init.d/net.eth0 stop
* Stopping eth0
* Bringing down eth0
* Shutting down eth0 ...

Продолжает работать, как от этого избавиться?
_________________
Registered Linux user #393446
Back to top
View user's profile Send private message
hermes_jr
l33t
l33t


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 701
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Mon May 08, 2006 6:59 am    Post subject: Reply with quote

А ты точно уверен что default gw 192.168.1.1? Может лучше для каждой подсети отдельно роуты прописать? А то оно так и будет в локалку все пакеты кидать...

Last edited by hermes_jr on Mon May 08, 2006 7:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
fedukoff
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Dec 2005
Posts: 229
Location: Latvia

PostPosted: Mon May 08, 2006 6:59 am    Post subject: Reply with quote

Как мне стало понятно, из вышеизложенного, что у Вас мопед. В компе с мопедом есть сетевая карточка. И этот комп должен работать как рутер.
Это правильно?

Если так, то дело в волшебных пузырьках, а точнее в строчках
Code:
 * Adding routes
* default gw 192.168.1.1 ...


Шлюз по умолчанию становится не что иное, как некая машина по адресу 192.168.1.1. В результате все пакеты бегут туда, а не на мопед.
В общем нужно убрать default gw 192.168.1.1, и настроить намана routes, чтобы на адреса в сети 192.168.1.0 ходило бы через eth0, а default gw оставался бы ppp0
Back to top
View user's profile Send private message
curbat
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 172
Location: Russia

PostPosted: Mon May 08, 2006 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Спасибо буду пробовать.
_________________
Registered Linux user #393446
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Russian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum