Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
nagios: problem with service command
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bluland
n00b
n00b


Joined: 20 Apr 2006
Posts: 3

PostPosted: Thu May 04, 2006 12:01 pm    Post subject: nagios: problem with service command Reply with quote

thats my problem my nagios running (almost) normally but the service command says: "It appears as though Nagios is not running, so commands are temporarily unavailable..."
Anybody has some ideas??
thanks for all advices...
best regard
ENzo
Back to top
View user's profile Send private message
grimm26
Guru
Guru


Joined: 23 May 2004
Posts: 302
Location: Chicagoland, IL

PostPosted: Thu May 04, 2006 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

I don't know what you mean by service command, but likely you need to adjust your nagios_check_command in /etc/nagios/cgi.cfg. Did you compile nagios with a db (postgres or mysql)? If so, the standard check_nagios won't work for you. You should change your nagios_check_command to /usr/nagios/libexec/check_nagios_db.pl
and see if that helps.
_________________
"Blessed is he who finds happiness in his own foolishness, for he will always be happy".
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum