Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
32bit emul libs problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Mon Sep 05, 2005 11:15 pm    Post subject: 32bit emul libs problem Reply with quote

I dont know why but after my last world update none of the 32 bit gtk apps work, firefox and gmplayer and others exit with the following message: symbol lookup error:
Code:
/emul/linux/x86/usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_option_context_new


anyone know what to do about it?
Back to top
View user's profile Send private message
loftwyr
l33t
l33t


Joined: 29 Dec 2004
Posts: 970
Location: 43°38'23.62"N 79°27'8.60"W

PostPosted: Tue Sep 06, 2005 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

We need a bit more info. Maybe even emerge --info?

What versions of the emul libs do you have?
_________________
My emerge --info
Have you run revdep-rebuild lately? It's in gentoolkit and it's worth a shot if things don't work well.
Celebrating 5 years of Gentoo-ing.
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Wed Sep 07, 2005 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

I'm using the default ones in the 2005.1 profile, after i switched to that and ran a world update it broke.
Back to top
View user's profile Send private message
Kuhrscher
Guru
Guru


Joined: 29 Dec 2003
Posts: 496
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Thu Sep 08, 2005 7:35 am    Post subject: Reply with quote

Try to run:

Code:
revdep-rebuild
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Mon Sep 12, 2005 5:38 pm    Post subject: Reply with quote

i tried that didn't help
Back to top
View user's profile Send private message
babo
Guru
Guru


Joined: 10 Aug 2004
Posts: 477
Location: Ljubljana

PostPosted: Mon Sep 12, 2005 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

did you try swicthing to some other emul-linux-x86-gtklibs?
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Tue Sep 13, 2005 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

i only have 1.2-r1 and 2.1 and i tried both, no success on changin unfortunatly
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Tue Sep 13, 2005 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

Tho i noticed when changing to 1.2 the error chages into:

Code:
/opt/firefox/firefox-bin: symbol lookup error: /emul/linux/x86/usr/lib/      1-2.0.so.0: undefined symbol: g_get_application_name
firefox-bin exited with non-zero status (127)
Back to top
View user's profile Send private message
loftwyr
l33t
l33t


Joined: 29 Dec 2004
Posts: 970
Location: 43°38'23.62"N 79°27'8.60"W

PostPosted: Tue Sep 13, 2005 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Coud you post the output of emerge --info for us?
_________________
My emerge --info
Have you run revdep-rebuild lately? It's in gentoolkit and it's worth a shot if things don't work well.
Celebrating 5 years of Gentoo-ing.
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Tue Sep 13, 2005 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Portage 2.0.51.22-r2 (default-linux/amd64/2005.1, gcc-3.4.4, glibc-2.3.5-r1, 2.6.12-gentoo-r9 x86_64)
=================================================================
System uname: 2.6.12-gentoo-r9 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
Gentoo Base System version 1.12.0_pre6
dev-lang/python: 2.3.4-r1, 2.4.1-r1
sys-apps/sandbox: 1.2.12
sys-devel/autoconf: 2.13, 2.59-r7
sys-devel/automake: 1.4_p6, 1.5, 1.6.3, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6
sys-devel/binutils: 2.16.1
sys-devel/libtool: 1.5.18-r1
virtual/os-headers: 2.6.11-r2
ACCEPT_KEYWORDS="amd64"
AUTOCLEAN="yes"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O3 -march=athlon64 -ffast-math -funroll-all-loops -funit-at-a-time -fpeel-loops -ftracer -funswitch-loops -fomit-frame-pointer -pipe"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/2/share/config /usr/kde/3.4/env /usr/kde/3.4/share/config /usr/kde/3.4/shutdown /usr/kde/3/share/config /usr/lib/X11/xkb /usr/share/config /var/qmail/control"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/gconf /etc/splash /etc/terminfo /etc/env.d"
CXXFLAGS="-O3 -march=athlon64 -ffast-math -funroll-all-loops -funit-at-a-time -fpeel-loops -ftracer -funswitch-loops -fomit-frame-pointer -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="autoconfig distlocks sandbox sfperms strict"
GENTOO_MIRRORS="ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/os/linux/gentoo"
MAKEOPTS="-j2"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/local/portage"
SYNC="rsync://rsync.nl.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="amd64 X a52 aalib alsa apache2 arts audiofile avi berkdb bitmap-fonts bmp bzip2 cddb cdparanoia cdr crypt cups curl directfb dpms dvd dvdr dvdread eds encode esd exif expat faad fam fame ffmpeg flac foomaticdb fortran gdbm ggi gif gnome gnutls gphoto2 gpm gstreamer gtk gtk2 hal imagemagick imlib ipv6 jack java javascript jpeg jpeg2k kde kdeenablefinal kerberos lcms ldap libmatroska libwww live lm_sensors lzo lzw lzw-tiff mad mikmod mjpeg mp3 mpeg musicbrainz mysql nas ncurses network nls nvidia ogg oggvorbis openexr opengl pam pccts pdflib perl png python qt quicktime readline ruby samba scanner sdl snmp speex spell sqlite ssl tcltk tcpd theora tiff truetype truetype-fonts type1-fonts usb userlocales v4l v4l2 vorbis xanim xine xml xml2 xmms xpm xprint xv xvid zlib userland_GNU kernel_linux elibc_glibc"
Unset: ASFLAGS, CTARGET, LANG, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Updated again and i still get these symbol lookup errors.
Back to top
View user's profile Send private message
The_Wounded
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2005
Posts: 25

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

well it seems mozilla-bin does work so i guess i'll have to use that one instead of firefox.
Back to top
View user's profile Send private message
-=GGW=- $ol!d $n4>|e
Veteran
Veteran


Joined: 12 Apr 2004
Posts: 1614
Location: USA

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

I'm havin the same problem here with firefox-bin, tried all the above suggetsions.. here my emerge --info

Quote:

gentoo fuag # emerge --info
Portage 2.1-r1 (default-linux/amd64/2006.0, gcc-3.4.6/amd64-vanilla, glibc-2.4-r3, 2.6.16-gentoo-r13 x86_64)
=================================================================
System uname: 2.6.16-gentoo-r13 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+
Gentoo Base System version 1.6.15
app-admin/eselect-compiler: 2.0.0_rc2-r1
dev-lang/python: 2.4.3-r1
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r5
dev-util/ccache: [Not Present]
dev-util/confcache: [Not Present]
sys-apps/sandbox: 1.2.17
sys-devel/autoconf: 2.13, 2.59-r7
sys-devel/automake: 1.4_p6, 1.5, 1.6.3, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6-r2
sys-devel/binutils: 2.16.1-r3
sys-devel/gcc-config: 1.3.13-r2
sys-devel/libtool: 1.5.22
virtual/os-headers: 2.6.11-r2
ACCEPT_KEYWORDS="amd64"
AUTOCLEAN="yes"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -march=athlon64 -pipe -msse3"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/3.5/env /usr/kde/3.5/share/config /usr/kde/3.5/shutdown /usr/share/X11/xkb /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/eselect/compiler /etc/gconf /etc/splash /etc/terminfo"
CXXFLAGS="-O2 -march=athlon64 -pipe -msse3"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="autoconfig ccache distlocks metadata-transfer sandbox sfperms strict"
GENTOO_MIRRORS="http://adelie.polymtl.ca/ http://gentoo.osuosl.org/ ftp://ftp.ucsb.edu/pub/mirrors/linux/gentoo/ ftp://gentoo.chem.wisc.edu/gentoo/ http://cudlug.cudenver.edu/gentoo/ "
MAKEOPTS="-j3"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --delete-after --stats --timeout=180 --exclude='/distfiles' --exclude='/local' --exclude='/packages'"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/local/portage"
SYNC="rsync://rsync.namerica.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="amd64 X aalib aim alsa amd apache2 authdaemond avi berkdb bitmap-fonts cairo cdr cli crypt cups divx4linux dlloader dri dvd dvdr eds emboss encode foomaticdb fortran gif gimpprint glitz gnome gpm gstreamer gtk gtk2 hal howl imap imlib ipv6 isdnlog java jpeg kde libcaca libwww lzw lzw-tiff mad maildir mozilla mp3 mpeg mysql ncurses nls nptl nptlonly openal opengl pam pcre pdflib perl pic png ppds pppd python qt qt3 qt4 quicktime readline reflection sasl scanner sdl session spell spl ssl svg tcpd tiff truetype-fonts type1-fonts usb vda xinerama xorg xpm xv zlib elibc_glibc input_devices_keyboard input_devices_mouse kernel_linux userland_GNU video_cards_nvidia"
Unset: CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS

gentoo fuag #
Back to top
View user's profile Send private message
clytle374
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 196

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Kuhrscher wrote:
Try to run:

Code:
revdep-rebuild


WHere does this come from, as it is not on my system.
I have a folder revdep-rebuild in /etc.
Cory
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum