Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
trouble building pam_ldap and nss_ldap
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zaphod_B
n00b
n00b


Joined: 07 Mar 2003
Posts: 17
Location: Amstelveen, NL

PostPosted: Fri Mar 21, 2003 1:01 am    Post subject: trouble building pam_ldap and nss_ldap Reply with quote

Tried emerging both. Both exit during configure with the almost same error. I did some google-ing, and it seems like a known problem on Solaris, but not on Gentoo Linux... Unfortunately I could not find any solutions... Anyone who knows what could help?? I am starting to get really frustrated by it ;)

(and yes, i managed to get openldap 2.1.12 working using another topic here)

checking for ldap_ssl.h... no
checking for main in -ldl... yes
checking for main in -lpam... yes
checking for main in -lresolv... yes
checking for main in -lcrypt... yes
checking for gethostbyname... yes
checking for main in -llber... yes
checking for main in -lldap... no
configure: error: could not locate a valid LDAP library

!!! ERROR: net-libs/pam_ldap-156 failed.
!!! Function src_compile, Line 29, Exitcode 1
!!! (no error message)



checking for main in -ldb... yes
checking for main in -llber... yes
checking for main in -lldap... no
checking for main in -lldap50... no
checking for main in -lldapssl41... no
checking for main in -lldapssl40... no
checking for main in -lldap41... no
checking for main in -lldap40... no
checking for main in -lldapssl30... no
configure: error: could not locate a valid LDAP library

!!! ERROR: net-libs/nss_ldap-202 failed.
!!! Function econf, Line 273, Exitcode 1
!!! econf failed
Back to top
View user's profile Send private message
Zaphod_B
n00b
n00b


Joined: 07 Mar 2003
Posts: 17
Location: Amstelveen, NL

PostPosted: Fri Mar 21, 2003 10:38 am    Post subject: ?? Reply with quote

anyone? pls!
Back to top
View user's profile Send private message
mglauche
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 564
Location: Germany

PostPosted: Fri Mar 21, 2003 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

what does the config.log say ? did you try the openldap 2.0.x ? (i'm running 2.0.x here without problems ...)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum