Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Como resolver o problema abaixo ?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portuguese
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 12:49 am    Post subject: Como resolver o problema abaixo ? Reply with quote

gtkpod: error while loading shared libraries: libdbus-glib-1.so.1:
cannot open shared object file: No such file or directory



Falta a tal do libdbus-glib-1.so.1 , uso a ultima versão do gtkpod e do dbus hal ivman.

thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Vanquirius
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 14 Jun 2002
Posts: 1297
Location: Ethereal plains

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 2:32 am    Post subject: Reply with quote

Já tentou fazer um re-emerge no gtkpod?

Code:
emerge sys-apps/dbus
emerge app-pda/gtkpod

_________________
Hello.
Back to top
View user's profile Send private message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 3:37 am    Post subject: Reply with quote

Ja sim, fica a mesma coisa olha isso.

/etc/init.d/ivman restart
* Caching service dependencies ...
* Stopping Automounter ...
* Starting Automounter ..
/usr/bin/ivman: error while loading shared libraries:
libdbus-glib-1.so.0: cannot open shared object file: No such file or
directory
Back to top
View user's profile Send private message
Vanquirius
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 14 Jun 2002
Posts: 1297
Location: Ethereal plains

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 5:20 am    Post subject: Reply with quote

:-(.

Isto com certeza está relacionado com upgrade/downgrade do hal e companheiros. Alguma coisa (ivman?) foi linkada contra uma biblioteca que mudou de nome.

Um quebra-galho é fazer um symlink para o nome atual da biblioteca, por exemplo,
Code:
ln -s /usr/lib/libdbus-glib-1.so /usr/lib/libdbus-glib-1.so.0


Mas para resolver mesmo, provavelmente você vai ter que rodar um revdep-rebuild...
_________________
Hello.
Back to top
View user's profile Send private message
MetalGod
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 10 Mar 2003
Posts: 816
Location: Portugal

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 9:58 am    Post subject: Reply with quote

o revdep-rebuild vai resolver pois o dbus 0.6 mudou a API
_________________
ex: Gentoo Linux Developer: amd64 media-optical sound gnome
ex: Portuguese Moderator
------------------------------------------------------------------------------
God Doesn't Play Dice
Back to top
View user's profile Send private message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

como que roda o revdep-rebuild ?
têm que instalar algo ?

thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Vanquirius
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 14 Jun 2002
Posts: 1297
Location: Ethereal plains

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
emerge gentoolkit
revdep-rebuild --library=libdbus-glib-1.so.0

_________________
Hello.
Back to top
View user's profile Send private message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Sat Jan 28, 2006 1:11 am    Post subject: Reply with quote

funcionou , obrigado.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portuguese All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum