Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Get aMSN to use anti-aliased fonts (with ebuilds)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Priyantha Bleeker
n00b
n00b


Joined: 24 Jun 2004
Posts: 74
Location: Amsterdam

PostPosted: Sun Jun 18, 2006 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

When you using tcl tk 8.5.x then you have to look to this page to get TLS working with amsn :)
http://permalink.gmane.org/gmane.network.instant-messaging.amsn.devel/4402
It helped me a lot :)
Now I can use tls without any problems.
_________________
Greetings, Priyantha Bleeker
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Sun Jun 18, 2006 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

Truc,
Yep you're right about the 3 spaces, copy/paste from Firefow always does that... I hadn't noticed
Hopefully it's corrected now.
(It didn't prevent them from working though ;))

For your dependency problem, what version of Xorg are you currently using? If Modular X is masked it shouldn't pop up in the emerge world...
Back to top
View user's profile Send private message
truc
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 3199

PostPosted: Sun Jun 18, 2006 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

truc wrote:
Code:
emerge -DNutav world

These are the packages that would be merged, in reverse order:

Calculating world dependencies... done!
[nomerge      ] net-im/amsn-0.95-r2  USE="gnome imlib -kde -xmms"
[ebuild     U ]  dev-lang/tk-8.5.0 [8.4.13] USE="-threads" 0 kB [2]
[ebuild  N    ]   virtual/x11-7.0-r2  0 kB
[ebuild  N    ]    x11-misc/gccmakedep-1.0.2  USE="-debug" 68 kB
[ebuild  N    ]    x11-libs/liboldX-1.0.1  USE="-debug" 210 kB
[ebuild  N    ]    x11-libs/libXTrap-1.0.0  USE="-debug" 214 kB
[ebuild  N    ]    x11-libs/libXevie-1.0.1  USE="-debug" 219 kB
[ebuild  N    ]    x11-themes/xcursor-themes-1.0.1  USE="-debug" 2,204 kB
[ebuild  N    ]     x11-apps/xcursorgen-1.0.1  USE="-debug" 80 kB
[ebuild  N    ]    x11-apps/xsetroot-1.0.1  USE="-debug" 75 kB
[ebuild  N    ]    x11-libs/libXprintAppUtil-1.0.1  USE="-debug" 203 kB
[ebuild  N    ]     x11-libs/libXprintUtil-1.0.1  USE="-debug" 218 kB
[ebuild  N    ]    x11-libs/libXvMC-1.0.2  USE="-debug" 224 kB
[ebuild  N    ]    x11-apps/xdm-1.0.4  USE="xprint -debug -ipv6 -pam" 354 kB
[ebuild  N    ]    x11-themes/gentoo-xcursors-0.3.1  1,168 kB
[ebuild     U ]  dev-lang/tcl-8.5.0 [8.4.13] USE="-threads" 0 kB [2]

Total size of downloads: 5,245 kB
Portage overlays:
 [1] /usr/local/overlays/portage
 [2] /usr/local/overlays/test

Would you like to merge these packages? [Yes/No]


Why does it want to install virtual/x11-7.0-r2 and then all it dependencies! I don't want that! Anything I can do?


And as a comment, you might be interested in this link Especially the part: Rules for writing an ebuild file, because you used 3 spaces instead one tabulation, hopefully in vim :%s/ /\t/g will correct them :)


well actually I took example in the previous ebuild of tk and tcl, and have no longer all theses dependencies:

tk-8.5.0.ebuild:
# Copyright 1999-2005 Gentoo Foundation
# Distributed under the terms of the GNU General Public License v2
# $Header: /var/cvsroot/gentoo-x86/dev-lang/tk/tk-8.5.0.ebuild,v 1.5 2005/05/09 17:37:33 gustavoz Exp $

inherit eutils

DESCRIPTION="Tk Widget Set"
HOMEPAGE="http://dev.scriptics.com/software/tcltk/"
SRC_URI="mirror://sourceforge/tcl/tk8.5a3-src.tar.gz"


LICENSE="BSD"
SLOT="0"
KEYWORDS="~alpha amd64 ~arm ~hppa ia64 ~mips ~ppc ~ppc64 sparc x86"
IUSE="threads"

RDEPEND="|| ( x11-libs/libX11 virtual/x11 )
    ~dev-lang/tcl-${PV}"
DEPEND="${RDEPEND}
    >=sys-apps/sed-4.0.5
    >=sys-apps/portage-2.0.47-r10
    || (
        ( x11-libs/libXt x11-proto/xproto )
        virtual/x11
    )"

S=${WORKDIR}/${PN}8.5a3

pkg_setup() {
    if use threads
    then
        ewarn ""
        ewarn "PLEASE NOTE: You are compiling ${P} with"
        ewarn "threading enabled."
        ewarn "Threading is not supported by all applications"
        ewarn "that compile against tcl. You use threading at"
        ewarn "your own discretion."
        ewarn ""
        epause 5
    fi
}

src_unpack() {
    unpack ${A}
    cd ${S}
    #epatch ${FILESDIR}/remove-control-v-${PV}.diff || die
    #epatch ${FILESDIR}/${P}-man.patch || die

    sed -i -e "s/relid'/relid/" "${S}"/unix/configure

}

src_compile() {
    cd ${S}/unix

    local local_config_use=""

    if use threads
    then
        local_config_use="--enable-threads"
    fi
   
    econf \
        --with-tcl=/usr/$(get_libdir) \
        ${local_config_use} || die

    emake CFLAGS="${CFLAGS}" || die
}                                                                                                                                                                                             
src_install() {
    #short version number
    local v1
    v1=${PV%.*}

    cd ${S}/unix
    #make INSTALL_ROOT=${D} MAN_INSTALL_DIR=${D}/usr/share/man install || die
    S= make INSTALL_ROOT=${D} install || die

    # fix the tkConfig.sh to eliminate refs to the build directory
    sed -i \
        -e "s,^\(TK_BUILD_LIB_SPEC='-L\)${S}/unix,\1/usr/$(get_libdir)," \
        -e "s,^\(TK_SRC_DIR='\)${S}',\1/usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include'," \
        -e "s,^\(TK_BUILD_STUB_LIB_SPEC='-L\)${S}/unix,\1/usr/$(get_libdir)," \
        -e "s,^\(TK_BUILD_STUB_LIB_PATH='\)${S}/unix,\1/usr/$(get_libdir)," \
        -e "s,^\(TK_CC_SEARCH_FLAGS='.*\)',\1:/usr/$(get_libdir)'," \
        -e "s,^\(TK_LD_SEARCH_FLAGS='.*\)',\1:/usr/$(get_libdir)'," \
        ${D}/usr/lib/tkConfig.sh

    # install private headers
    dodir /usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/unix
    install -c -m0644 ${S}/unix/*.h ${D}/usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/unix
    dodir /usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/generic
    install -c -m0644 ${S}/generic/*.h ${D}/usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/generic
    rm -f ${D}/usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/generic/tk.h
    rm -f ${D}/usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/generic/tkDecls.h
    rm -f ${D}/usr/$(get_libdir)/tk${v1}/include/generic/tkPlatDecls.h

    # install symlink for libraries
    #dosym /usr/$(get_libdir)/libtk${v1}.a /usr/$(get_libdir)/libtk.a
    dosym /usr/$(get_libdir)/libtk${v1}.so /usr/$(get_libdir)/libtk.so
    dosym /usr/$(get_libdir)/libtkstub${v1}.a /usr/$(get_libdir)/libtkstub.a

    ln -sf wish${v1} ${D}/usr/bin/wish

    cd ${S}
    dodoc README changes license.terms
}


and
tcl-8.5.0.ebuild:
...

EDIT: erf I don't think I modified tcl ebuild :)


And it's running smoothly, thanks again for the good work :)
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Sat Jul 08, 2006 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Edited ebuilds for version 8.5a4 of tcl and tk:
tcl-8.5.0.ebuild
tk-8.5.0.ebuild

NOTE: The fix for bash3.1 is included in this version.
Back to top
View user's profile Send private message
truc
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 3199

PostPosted: Wed Jul 12, 2006 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

I also use
Code:
DEPEND=">=sys-apps/sed-4.0.5
    >=sys-apps/portage-2.0.47-r10
    =dev-lang/tcl-${PV}*
    || (
        ( x11-libs/libXt x11-proto/xproto )
        virtual/x11
        )"
for the tk ebuild, otherwise I had lot of useless dependency due to virtual/x11 ( see my previous post





And, I've just learned a little trick that put the EXTRA_ECONF="--enable-xft" automaticaly for the package you want:

Code:
for pkg in {dev-lang/tk,dev-lang/tcl,net-im/amsn} ; do mkdirhier /etc/portage/env/${pkg%/*} ; echo "EXTRA_ECONF=\"--enable-xft\"" >> /etc/portage/env/$pkg ; done


Next time tk, tcl or amsn will be emerged, it will be with the EXTRA_ECONF="--enable-xft" :) (obviously you can do that with whatever you want, USE, CFLAGS, LDFLAGS and so on )


Last edited by truc on Thu Jul 13, 2006 7:53 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Thu Jul 13, 2006 7:51 am    Post subject: Reply with quote

Nice hacks ;)
Thanks, I'll do that too.
Back to top
View user's profile Send private message
CoffeeBuzz
Apprentice
Apprentice


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 269
Location: Canada Eh.

PostPosted: Sun Jul 30, 2006 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

Not sure if I'm using an outdated tk 8.5 ebuild but graphviz compile failed claiming tkUnixPort.h didnt exist. I created a link from unix/tkUnixPort.h to generic/tkUnixPort.h to fix the issue. (not sure if this is a graphviz bug, no idea if tk8.4 puts the file in the same place as 8.5)
_________________
HP Pavilion zd7260us
Xgl Overlay: http://svn.xgl-coffee.org/xgl-coffee/trunk
Xgl Forums: http://forums.xgl-coffee.org
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Sun Jul 30, 2006 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Yep CoffeBuzz you are using obsolete ebuilds, probably 8.5a3, the path to some include files was broken in a3 and fixed in a4 if I remember well.
Anyway the problem comes from tcl/tk.
Back to top
View user's profile Send private message
CoffeeBuzz
Apprentice
Apprentice


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 269
Location: Canada Eh.

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Priyantha Bleeker wrote:
When you using tcl tk 8.5.x then you have to look to this page to get TLS working with amsn :)
http://permalink.gmane.org/gmane.network.instant-messaging.amsn.devel/4402
It helped me a lot :)
Now I can use tls without any problems.


What is TLS exactly?
_________________
HP Pavilion zd7260us
Xgl Overlay: http://svn.xgl-coffee.org/xgl-coffee/trunk
Xgl Forums: http://forums.xgl-coffee.org
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Wed Aug 02, 2006 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

Transport Layer Security
Apparently similar to SSL

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer
Back to top
View user's profile Send private message
soya
Guru
Guru


Joined: 29 Jan 2004
Posts: 425

PostPosted: Thu Oct 12, 2006 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

After emerging tcl, tk and amsn-svn i'm getting involved in this trouble

Code:

You can't load tkcximage....

I'm using amsn-svn (but also tried the stable versio 0.96Rc1, 0.96 etc). tcl tk version is
Code:

dev-lang/tcl-8.5 (tcl8.5a4)
tk-8.5 (tk8.5a4)
tls-1.5.0


Also have tried compiling the libraries with/without debug support etc..
This seems ok
Code:

paupc ~ # ls -l /usr/lib/libtclstub.a
lrwxrwxrwx 1 root root 24 oct  5 02:08 /usr/lib/libtclstub.a -> /usr/lib/libtclstub8.5.a
paupc ~ # ls /usr/lib/libtkstub.a
/usr/lib/libtkstub.a
paupc ~ # ls -l /usr/lib/libtkstub.a
lrwxrwxrwx 1 root root 23 oct  5 02:10 /usr/lib/libtkstub.a -> /usr/lib/libtkstub8.5.a


Also tried downloading the source tarball and compiling by hand, tried cd utils/TkCximage/ && configure etc but no luck..

I don't know what to do, i hate other msn clones, i would like to solve the problem, what can i do? thanks in advanced :)
_________________
Si el tonto te alaba lamentalo, si el listo te censura piensalo...
Back to top
View user's profile Send private message
soya
Guru
Guru


Joined: 29 Jan 2004
Posts: 425

PostPosted: Sun Oct 15, 2006 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Amsn-svn compiles fine and TkCximage.so too
Code:
ldd /usr/share/amsn/utils/TkCximage/TkCximage.so
        linux-gate.so.1 =>  (0xffffe000)
        libpng12.so.0 => /usr/lib/libpng12.so.0 (0x40050000)
        libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x40087000)
        libjpeg.so.62 => /usr/lib/libjpeg.so.62 (0x40099000)
        libstdc++.so.5 => /usr/lib/libstdc++.so.5 (0x400cc000)
        libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x40189000)
        libgcc_s.so.1 => /usr/lib/gcc/i686-pc-linux-gnu/3.4.4/libgcc_s.so.1 (0x401ae000)
        libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x401b8000)
        /lib/ld-linux.so.2 (0x80000000)


When doing this i get this errors

Code:
# wish
% load ./TkCximage.so
couldn't load file "./TkCximage.so": ./TkCximage.so: undefined symbol: _ZNSt15_List_node_base6unhookEv

_________________
Si el tonto te alaba lamentalo, si el listo te censura piensalo...
Back to top
View user's profile Send private message
Alejandro Nova
n00b
n00b


Joined: 08 Sep 2004
Posts: 50

PostPosted: Sun Nov 05, 2006 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

Can any 1 update the ebuild for TCL/Tk 8.5 a5?
_________________
Becoming someone beautiful, through my music, my silent devotion...
Alejandro Nova™.
Back to top
View user's profile Send private message
toaster.waffle
n00b
n00b


Joined: 25 Oct 2005
Posts: 31
Location: Thunder Bay, ON

PostPosted: Fri Dec 15, 2006 12:18 am    Post subject: Reply with quote

EDIT:

Nevermind, I rebooted and things are better... Only the menu/contacts list fonts are aliased... Improvement! *high fives*
_________________
$ mkdir matter; cat >matter
matter: cannot create
Back to top
View user's profile Send private message
pacho2
Developer
Developer


Joined: 04 Mar 2005
Posts: 2593
Location: Oviedo, Spain

PostPosted: Fri Dec 15, 2006 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

I am trying with this ebuilds, but antialias doesn't seem to work in amsn :-(:
http://files.myopera.com/pacho/files/tcl-8.5.0.ebuild
http://files.myopera.com/pacho/files/tk-8.5.0.ebuild

If you are able to fix this... thanks a lot :-)
Back to top
View user's profile Send private message
pacho2
Developer
Developer


Joined: 04 Mar 2005
Posts: 2593
Location: Oviedo, Spain

PostPosted: Fri Dec 15, 2006 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

media-gfx/graphviz-2.8-r2 failed to merge against new tk/tcl version with the following error:
Code:

 i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I/usr/lib/tk8.5/include/generic -I//usr/lib/tcl8.5/include/generic -I//usr/lib/tcl8.5/include/generic -I/usr/lib/tk8.5/include/generic -DUSE_TCL_STUBS -DUSE_TK_STUBS -DPACKAGE_NAME=\"tk\" -DPACKAGE_TARNAME=\"tk\" -DPACKAGE_VERSION=\"8.5\" "-DPACKAGE_STRING=\"tk 8.5\"" -DPACKAGE_BUGREPORT=\"\" -DSTDC_HEADERS=1 -DHAVE_SYS_TYPES_H=1 -DHAVE_SYS_STAT_H=1 -DHAVE_STDLIB_H=1 -DHAVE_STRING_H=1 -DHAVE_MEMORY_H=1 -DHAVE_STRINGS_H=1 -DHAVE_INTTYPES_H=1 -DHAVE_STDINT_H=1 -DHAVE_UNISTD_H=1 -DHAVE_LIMITS_H=1 -DUSE_THREAD_ALLOC=1 -D_REENTRANT=1 -D_THREAD_SAFE=1 -DHAVE_PTHREAD_ATTR_SETSTACKSIZE=1 -DHAVE_PTHREAD_GETATTR_NP=1 -DGETATTRNP_NOT_DECLARED=1 -DTCL_THREADS=1 -DPEEK_XCLOSEIM=1 -DTCL_SHLIB_EXT=\".so\" -DTCL_CFG_OPTIMIZED=1 -DTCL_CFG_DEBUG=1 -D_LARGEFILE64_SOURCE=1 "-DTCL_WIDE_INT_TYPE=long long" -DHAVE_STRUCT_STAT64=1 -DHAVE_OPEN64=1 -DHAVE_LSEEK64=1 -DHAVE_TYPE_OFF64_T=1 -DHAVE_SYS_TIME_H=1 -DTIME_WITH_SYS_TIME=1 -DHAVE_PW_GECOS=1 -DHAVE_XSS=1 -DHAVE_XFT=1 -UPACKAGE_NAME -UPACKAGE_STRING -UPACKAGE_TARNAME -UPACKAGE_VERSION -O2 -pipe -fomit-frame-pointer -march=pentium-m -mfpmath=sse -msse3 -Wno-unknown-pragmas -Wstrict-prototypes -Wpointer-arith -Wall -ffast-math -c tkspline.c  -fPIC -DPIC -o .libs/tkspline.o
In file included from /usr/lib/tk8.5/include/generic/tkInt.h:27,
                 from tkspline.c:22:
/usr/lib/tk8.5/include/generic/tkPort.h:32:25: error: tkUnixPort.h: No such file or directory
make[4]: *** [tkspline.lo] Error 1
make[4]: se sale del directorio `/var/tmp/portage/graphviz-2.8-r2/work/graphviz-2.8/tclpkg/tkspline'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: se sale del directorio `/var/tmp/portage/graphviz-2.8-r2/work/graphviz-2.8/tclpkg/tkspline'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: se sale del directorio `/var/tmp/portage/graphviz-2.8-r2/work/graphviz-2.8/tclpkg'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: se sale del directorio `/var/tmp/portage/graphviz-2.8-r2/work/graphviz-2.8'
make: *** [all] Error 2
Back to top
View user's profile Send private message
pacho2
Developer
Developer


Joined: 04 Mar 2005
Posts: 2593
Location: Oviedo, Spain

PostPosted: Fri Dec 22, 2006 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

What about this?

Anybody has amsn with antialiased fonts? What ebuild has he used?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
pacho2
Developer
Developer


Joined: 04 Mar 2005
Posts: 2593
Location: Oviedo, Spain

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Nothing? :-|
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Sat Jan 06, 2007 4:14 am    Post subject: Reply with quote

Working here... with amsn from svn. Didn't try with 0.96 though.
The ebuild for amsn-svn is in zugaina's overlay.
If you use layman: layman -a zugaina

I used my same old ebuilds updated for 8.5a5.

Edited ebuilds for version 8.5a5 of tcl and tk:
tcl-8.5.0.ebuild
tk-8.5.0.ebuild

Redigest and recompile:
Code:
EXTRA_ECONF="--enable-xft" emerge -av tcl tk amsn-svn


Looking nice with Dejavu-Sans font and emerald theme

EDIT: however, pixmapmenu is *very* broken at the moment, don't even try to enable it in Chameleon...
EDIT2: actually, the whole chameleon plugin is broken in amsn-svn, just don't use it till it's updated
EDIT3: haha, tested with amsn 0.96 to which I actually reverted. My old theme looked so much better and I really hate those frames around the groups. And the pixmap menus work in here. Screenshot
_________________
Plasma desktop on Core i7 8086K OC @ 5GHz, 64GB DDR4, 2 x M.2 Samsung 970 PRO 1TB SSDs
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Sat Jan 06, 2007 5:47 am    Post subject: Reply with quote

Oh, by the way, Pacho2, have a closer look at your error when you build graphiz...
They actually moved the file tkUnixPort.h. You can either fix the include in the source or link the file to its old location:
Code:
ln -s /usr/lib/tk8.5/include/unix/tkUnixPort.h /usr/lib/tk8.5/include/generic/


! check out the number of views of this topic !
LOL
_________________
Plasma desktop on Core i7 8086K OC @ 5GHz, 64GB DDR4, 2 x M.2 Samsung 970 PRO 1TB SSDs
Back to top
View user's profile Send private message
pacho2
Developer
Developer


Joined: 04 Mar 2005
Posts: 2593
Location: Oviedo, Spain

PostPosted: Sat Jan 06, 2007 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Ok, I will try with them now :-)

Why don't you try to add an "xft" USE flag?

Thanks a lot :-)
Back to top
View user's profile Send private message
aproan
Guru
Guru


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 415

PostPosted: Mon Feb 19, 2007 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

I think the site http://evaost4.free.fr/ is dead right now, couldn't manage to install your ebuilds.

By the way, ive tried several tutorials on doing this and i always get this, it's quite wierd.

Code:
>>> Unpacking tcl8.5a3-src.tar.gz to /var/tmp/portage/dev-lang/tcl-8.5.0/work

gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Error exit delayed from previous errors

!!! ERROR: dev-lang/tcl-8.5.0 failed.
Call stack:
  ebuild.sh, line 1614:   Called dyn_unpack
  ebuild.sh, line 751:   Called qa_call 'src_unpack'
  environment, line 3036:   Called src_unpack
  tcl-8.5.0.ebuild, line 37:   Called unpack 'tcl8.5a3-src.tar.gz'
  ebuild.sh, line 423:   Called die

!!! failure unpacking tcl8.5a3-src.tar.gz
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
!!! A complete build log is located at '/var/tmp/portage/dev-lang/tcl-8.5.0/temp/build.log'.

!!! This ebuild is from an overlay: '/usr/local/portage'
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 12:37 am    Post subject: Reply with quote

It was temporarily down. Free hosting sucks ;) Hope you get it to work.
_________________
Plasma desktop on Core i7 8086K OC @ 5GHz, 64GB DDR4, 2 x M.2 Samsung 970 PRO 1TB SSDs
Back to top
View user's profile Send private message
aproan
Guru
Guru


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 415

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

I was able to get the ebuilds.

However, they don't seem to work that well. They seem to replace in /usr/portage/distfiles the .tar.gz with some wierd .tar.gz (HTML document) that is only 971Kbs.

I've even tried to download (using wget) the tar file but it gets overwritten when i do the emerge. Can I tell the ebuild not to download anything but just to proceed? I have tried commenting on the SRC_URI line but that didnt help
Back to top
View user's profile Send private message
HTS
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 410
Location: Bristol, UK

PostPosted: Thu Feb 22, 2007 12:21 am    Post subject: Reply with quote

Don't really know what you're doing wrong...
The archive is fetched correctly here:
Code:
>>> Downloading 'http://ufpr.dl.sourceforge.net/sourceforge/tcl/tcl8.5a5-src.tar.gz'
--00:20:11--  http://ufpr.dl.sourceforge.net/sourceforge/tcl/tcl8.5a5-src.tar.gz
           => `/usr/portage/distfiles/tcl8.5a5-src.tar.gz'
Resolving ufpr.dl.sourceforge.net... 200.17.202.1
Connecting to ufpr.dl.sourceforge.net|200.17.202.1|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 3,997,622 (3.8M) [application/x-tar]

100%[==============================================================================================>] 3,997,622    138.10K/s    ETA 00:00

_________________
Plasma desktop on Core i7 8086K OC @ 5GHz, 64GB DDR4, 2 x M.2 Samsung 970 PRO 1TB SSDs
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum