Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problema com kdemultimedia arts
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portuguese
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Maleita
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Sep 2004
Posts: 246
Location: Brasil -> São Paulo->Campinas

PostPosted: Thu Dec 08, 2005 2:16 pm    Post subject: Problema com kdemultimedia arts Reply with quote

/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::SynthModule_stub::streamInit()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::StdSynthModule::stop()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::SynthModule_stub::streamEnd()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::StdSynthModule::streamEnd()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::SynthModule_stub::autoSuspend()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::StdSynthModule::streamInit()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::StdSynthModule::streamStart()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::StdSynthModule::autoSuspend()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::StdSynthModule::start()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::SynthModule_stub::start()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::SynthModule_stub::streamStart()'
/usr/kde/3.4/lib/libartskde.so: undefined reference to `virtual thunk to Arts::SynthModule_stub::stop()'
collect2: ld returned 1 exit status
make[4]: ** [artsbuilder] Erro 1
make[4]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdemultimedia-arts-3.4.1/work/kdemultimedia-arts-3.4.1/arts/builder'
make[3]: ** [all-recursive] Erro 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdemultimedia-arts-3.4.1/work/kdemultimedia-arts-3.4.1/arts/builder'
make[2]: ** [all-recursive] Erro 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdemultimedia-arts-3.4.1/work/kdemultimedia-arts-3.4.1/arts'
make[1]: ** [all-recursive] Erro 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdemultimedia-arts-3.4.1/work/kdemultimedia-arts-3.4.1'
make: ** [all] Erro 2

!!! ERROR: kde-base/kdemultimedia-arts-3.4.1 failed.
!!! Function kde_src_compile, Line 173, Exitcode 2
!!! died running emake, kde_src_compile:make
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message.

Isso acontece depois de ter compilado o kernel na unha e com esse make.conf
cat /etc/make.conf
# These settings were set by the catalyst build script that automatically built this stage
# Please consult /etc/make.conf.example for a more detailed example
#CFLAGS="-Os -march=athlon-xp -pipe"
CFLAGS="-march=athlon-xp -O2 -mtune=i686 -pipe -fomit-frame-pointer -mmmx -m3dnow -msse"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
MAKEOPTS="-j2"
USE=" 16bit 16bittmp 3dnow 3dnowext X a52 aac aalib alsa amd amuled apm applet aqua aqua_theme audiofile avi bash-completion berkdb bitmap-fonts bonobo bzip2 cddb cdparanoia cdr cdrom crypt cups dbus dhcp divx4linux dvd dvdread eds elibc_glibc emboss encode fam fame fbsplash ffmpeg firefox flac foomaticdb fortran gdbm gif gnome gpm gstreamer gtk gtk2 gzip hal imlib ipv6 java jpeg kde kernel_linux lame libg++ libwww lm_sensors mad mikmod mjpeg mmx mmxext motif mp3 mp4live mpeg mpeg2 mpeg4 mplayer ncurses network nls nsplugin nvidia ogg oggvorbis opengl oss pam pdflib perl png posix python qt quicktime rar readline real reiserfs sdl sox speedo spell sse ssl symlink tcpd theora timidity toolbar transcode truetype truetype-fonts type1 type1-fonts userland_GNU v4l vcd vcdimager vorbis win32codecs wxwindows x86 xine xml2 xmms xscreensaver xv xvid zlib"
FEATURES=""
ACCEPT_KEYWORDS=""
#CONFIG_PROTECT_MASK="/etc /usr"
LINGUAS="pt_BR"
GENTOO_MIRRORS="http://mirror.gentoo.gr.jp/ ftp://ftp.solnet.ch/mirror/Gentoo"
ALSA_CARDS="cmipci"
agora saiu o kernel novo vou compilar e ver se da tudo certo e tambem tem um erro no desligamento do sistema quando ele vai parar o alsa ,mas quando sistema carrega vai tudo (ok),e o som funciona normal
# Alsa 0.9.X kernel modules' configuration file.
# $Header: /var/cvsroot/gentoo-x86/media-sound/alsa-utils/files/alsa-modules.conf-rc,v 1.4 2004/11/16 01:31:22 eradicator Exp $

# ALSA portion
# OSS/Free portion

##
## IMPORTANT:
## You need to customise this section for your specific sound card(s)
## and then run `update-modules' command.
## Read alsa-driver's INSTALL file in /usr/share/doc for more info.
##
## ALSA portion
## alias snd-card-0 snd-cmipci
## alias snd-card-1 snd-ens1371
## OSS/Free portion
## alias sound-slot-0 snd-card-0
## alias sound-slot-1 snd-card-1
##

# OSS/Free portion - card #1
## OSS/Free portion - card #2
## alias sound-service-1-0 snd-mixer-oss
## alias sound-service-1-3 snd-pcm-oss
## alias sound-service-1-12 snd-pcm-oss

#alias /dev/mixer snd-mixer-oss
#alias /dev/dsp snd-pcm-oss
#alias /dev/midi snd-seq-oss

# Set this to the correct number of cards.

#options snd cards_limit=1

alias /dev/mixer snd-mixer-oss
alias /dev/dsp snd-pcm-oss
alias /dev/midi snd-seq-oss

# --- BEGIN: Generated by ALSACONF, do not edit. ---
# --- ALSACONF version 1.0.10rc3 ---
alias snd-card-0 snd_cmipci
alias sound-slot-0 snd_cmipci
# --- END: Generated by ALSACONF, do not edit. ---
bom é isso galera ,obrigado por ajudar
Back to top
View user's profile Send private message
oompawampa
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 183
Location: São Paulo - Brasil

PostPosted: Sat Dec 10, 2005 8:12 pm    Post subject: Reply with quote

:cry: quando for recompilar o kernel remove tudo relativo a oss que para de dar erro, e adiciona arts no seu make.conf

voi-la!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Maleita
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Sep 2004
Posts: 246
Location: Brasil -> São Paulo->Campinas

PostPosted: Sat Dec 10, 2005 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

valeu,agora resolvi de outro jeito eu tirei o kde da parada ,só tô usando o Gnome e ta tudo redondo ,magnifico, ja fiz a atualização como manda o handbook ,realmente o melhor linux que ja usei!!!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portuguese All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum