Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Cannot mount installation CD after boot on HP PA-RISC
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Alternative Architectures
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eehmke
n00b
n00b


Joined: 11 Nov 2002
Posts: 13

PostPosted: Mon Nov 07, 2005 8:20 pm    Post subject: Cannot mount installation CD after boot on HP PA-RISC Reply with quote

I try to install Gentoo Linux on my Hp PA-RISC workstation.
It has a PA7300LC cpu, and the install cd is install-hppa-minimal-2005.1.iso.
I have attached an external Sun SCSI CD drive to the box. I can boot from that
device, the installation kernel loads until the point where it tries to
mount the cdrom. It tries several devices like /dev/cdroms/cdrom0,
/dev/sg0 etc and finally gives up. At that point a root shell is offered
with some minimal commands. Also manually I am not able to mount the cdrom at
that point. Must I supply some special boot parameters, and which?
Regards
Eggert
Back to top
View user's profile Send private message
HPRichard
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Feb 2005
Posts: 94
Location: KA, Germany

PostPosted: Tue Nov 08, 2005 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

I cannot state what exactly causes your problem, but it could be that the kernel of the install CD does not sport the driver for your SCSI chipset. (the kernel itself is loaded via firmware routines) For narrowing the problem down it would be very helpful if you could state which workstation you have as there is a large variety of computers carrying that CPU.

It would also be helpful to know to which SCSI bus the CD-ROM drive is connected, as some of these workstations sport two different SCSI buses (a Single Ended SCSI-2 one and a Fast-Wide SCSI-2 one).
Back to top
View user's profile Send private message
eehmke
n00b
n00b


Joined: 11 Nov 2002
Posts: 13

PostPosted: Tue Nov 08, 2005 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

The workstation is a B132+, cpuinfo tells:
cat /proc/cpuinfo:
processor : 0
cpu family : PA-RISC 1.1e
cpu : PA7300LC (PCX-L2)
cpu MHz : 132.000000
model : 9000/778/B132L+
model name : Merlin L2+ 132 (9000/778/B132L)
hversion : 0x00005030
The workstation has a narrow and a wide SCSI bus, the drive is connected to the narow. At the cdrom drive there is a terminator on the second connector. The SCSI ID is 6, as recognized by the IPL.
Back to top
View user's profile Send private message
eehmke
n00b
n00b


Joined: 11 Nov 2002
Posts: 13

PostPosted: Tue Nov 08, 2005 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, in the end I replaced the external Sun Cd drive by a Nec drive, now it works. Thanks for all suggestions.

I KNOW the Sun drive has been working in the past!
Eggert
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Alternative Architectures All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum