Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.13.2-nitro1 "Down with latency!'
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Phlogiston
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jan 2004
Posts: 1925
Location: Europe, Swizerland

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 8:32 am    Post subject: Reply with quote

1U wrote:
From what I can tell, I don't see any difference between this one and the testing thread. I still get the same errors and nothing works, I can't even get past compiling nor does it have the mouse polling patch included like all the previous ones did. And also, what's with this being a .2 but the ebuild being a .1?


It should be .2 ->
Code:
nitro-sources-2.6.13.2-r1


Did you played too much or what? :D

cu
_________________
Workstation: 5.1 SurroundSound, LIRC remote control; Laptop [IBM-T43]: patched sources, s2disk/ram, fingerprint sensor
Back to top
View user's profile Send private message
Phlogiston
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jan 2004
Posts: 1925
Location: Europe, Swizerland

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 8:43 am    Post subject: Reply with quote

_sys/sid wrote:
Code:

  CC      drivers/video/logo/logo.o
drivers/video/logo/logo.c: In function `fb_find_logo':
drivers/video/logo/logo.c:84: error: `logo_nitro_clut224' undeclared (first use in this function)
drivers/video/logo/logo.c:84: error: (Each undeclared identifier is reported only once
drivers/video/logo/logo.c:84: error: for each function it appears in.)
make[3]: *** [drivers/video/logo/logo.o] Error 1
make[2]: *** [drivers/video/logo] Error 2
make[1]: *** [drivers/video] Error 2
make: *** [drivers] Error 2


:(


same here, logo does not compile...
_________________
Workstation: 5.1 SurroundSound, LIRC remote control; Laptop [IBM-T43]: patched sources, s2disk/ram, fingerprint sensor
Back to top
View user's profile Send private message
na641
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 169
Location: Sacramento

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

works great for me! once again working flawlessly, just so you know :)
Back to top
View user's profile Send private message
satanskin
Guru
Guru


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 353

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

No logo here either. Same error as everyone else. And still no susp2 either.
Back to top
View user's profile Send private message
rjmalagon
n00b
n00b


Joined: 16 Jul 2005
Posts: 7
Location: Cuernavaca, Mexico

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 4:59 pm    Post subject: Re: ... Reply with quote

If not a problem, can you add a sk98lin patch for this release?
Back to top
View user's profile Send private message
jurrie
Apprentice
Apprentice


Joined: 14 Mar 2004
Posts: 177
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

sk98lin patch?

Code:

Generic Driver Options  --->
    [*] Network device support
        Ethernet (1000 Mbit)  --->
            <M> Marvell Yukon Chipset / SysKonnect SK-98xx Support


That does the trick for me.
Back to top
View user's profile Send private message
rjmalagon
n00b
n00b


Joined: 16 Jul 2005
Posts: 7
Location: Cuernavaca, Mexico

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

The driver included in this kernel doesn't support my Marvell 88E8053,
But 2.6.12-nitro5 works well...
Back to top
View user's profile Send private message
kopp
Advocate
Advocate


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 2885
Location: Grenoble, France

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

Eventually I end up having booting problem, but I can't figure out how to log the error message, so I can't paste it here. When coldpluging pci devices, it fails and says something like "in modules : nividia", even if said module isn't loaded. It also says somewhere something like PREEMPT SMP . Does it have anything to do with smp and the fact that I made the kernel preemptible?
I'd add that the configuration is the same than the one for 2.6.13.1-nitro1, which works well.
Back to top
View user's profile Send private message
1U
Guru
Guru


Joined: 21 Jul 2005
Posts: 319

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

The link for the ebuild on the first page does not work. By the same errors I meant I still get the identical errors from the previous testing thread where I had nvidia agp problems. The reason they are the same is because it downloaded the exact same thing since the version numbers were not correct.
Back to top
View user's profile Send private message
Varuna
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 97
Location: Connecticut, United States

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

working perfectly so far :)
including Reiser4
Code:
varuna@KuiperBelt ~ $ uptime
 16:48:49 up 19:20,  3 users,  load average: 0.63, 0.55, 0.28
Back to top
View user's profile Send private message
RobertDavid
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Aug 2005
Posts: 271
Location: Czech Republic

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

I dont know why but for me didnt work any of the 13-based kernel,, now have 2.6.12.nitro5 and works fine

tryed to copy my old best .config to new 13th kernel, but every time during boot it hangs on some bad interupt
(this .config is from my curent running kernel and its best I ever have)

something like :
Code:

.....
hda IRQ probe failed
......
......
hda: lost interupt



hda is one of the cdroms I have (DVD or CDRW, dont know now)
any 13based kernel do the same, ck, nitro, givid, vivid

I tryed to configure with plain config, didnt work,,,
I have noticed taht the 13th kernel has smaler bzimage (12th - 2.3MB, 13th - 2.1MB)
_________________
Arch & Fluxbox & 2.6.24-rc-zen!!!!
robertek.brevnov.net
Back to top
View user's profile Send private message
XioXouS
n00b
n00b


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 59

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 1:41 am    Post subject: Reply with quote

Couple of comments/complaints:

1) New menuconfig colors - ewwww! How can I change them back?
2) What happened to that very handy, helpful, obvious Nitro Menu from 2.6.12-nitro5?
3) Standard Layer7 patches against it don't work once again :(
Back to top
View user's profile Send private message
John5788
Advocate
Advocate


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 2140
Location: 127.0.0.1

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 4:45 am    Post subject: Reply with quote

sweet this works and has the usb polling patch :)

Code:
[/home/john5788 :: 09:43 PM :: 1]
[john5788@john5788]
$ uname -a
Linux john5788 2.6.13.2-nitro1 #1 SMP Wed Sep 21 20:18:35 PDT 2005 i686 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz GenuineIntel GNU/Linux

_________________
John5788
Back to top
View user's profile Send private message
Kuroki Kaze
n00b
n00b


Joined: 16 Aug 2005
Posts: 19
Location: Net-Sphere

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 6:00 am    Post subject: Reply with quote

CC drivers/video/logo/logo.o
drivers/video/logo/logo.c: In function `fb_find_logo':
drivers/video/logo/logo.c:84: error: `logo_nitro_clut224' undeclared (first use in this function)
drivers/video/logo/logo.c:84: error: (Each undeclared identifier is reported only once
drivers/video/logo/logo.c:84: error: for each function it appears in.)
make[3]: *** [drivers/video/logo/logo.o] ïÛÉÂËÁ 1
make[2]: *** [drivers/video/logo] ïÛÉÂËÁ 2
make[1]: *** [drivers/video] ïÛÉÂËÁ 2
make: *** [drivers] ïÛÉÂËÁ 2

# uname -r -m -p
2.6.13-gentoo-r2-THI x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
gcc-3.4.4 glibc-2.3.5
_________________
Blame!
Back to top
View user's profile Send private message
Kuroki Kaze
n00b
n00b


Joined: 16 Aug 2005
Posts: 19
Location: Net-Sphere

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 6:08 am    Post subject: Reply with quote

without [*]logo

LD .tmp_vmlinux1
kernel/built-in.o: In function `do_suspend2_lowlevel':
: undefined reference to `suspend_cpu_counter'
make: *** [.tmp_vmlinux1] ïÛÉÂËÁ 1

hmmmfff....
_________________
Blame!
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 7:07 am    Post subject: Reply with quote

XioXouS wrote:
Couple of comments/complaints:

1) New menuconfig colors - ewwww! How can I change them back?
2) What happened to that very handy, helpful, obvious Nitro Menu from 2.6.12-nitro5?
3) Standard Layer7 patches against it don't work once again :(

1)
- Download 14_menucolors
- cd /usr/src/linux
- patch -p1 -R < /path/to/14_menucolors
- make menuconfig (and you have your old colors back)

2) I don't have that Nitro_menu patch, and I was too lazy to do it myself. Maybe next time.

3) What are those Layer7 patches, and where can I find them?


1U wrote:

The link for the ebuild on the first page does not work. By the same errors I meant I still get the identical errors from the previous testing thread where I had nvidia agp problems. The reason they are the same is because it downloaded the exact same thing since the version numbers were not correct.

Link to the ebuild on the first page is fixed, so it should download the right patch now. I don't now what caused the nvidia-agp problem, but I hope it's gone in 2.6.13.2-nitro1.


Kuroki Kaze wrote:

without [*]logo

LD .tmp_vmlinux1
kernel/built-in.o: In function `do_suspend2_lowlevel':
: undefined reference to `suspend_cpu_counter'
make: *** [.tmp_vmlinux1] ïÛÉÂËÁ 1

If you have "software suspend" AND "software suspend 2" enabled, disable "software suspend". If that doesn't work, disable "software suspend 2" as well.
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
Zyne
Guru
Guru


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 334

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 7:38 am    Post subject: Reply with quote

kernel compiled and works perfectly fine for me...
I tried to use the nitro logo, but the compilation process craps out with the same errors everyone else posts here....

Other than that, I had a few stupid errors on my end, but those were solved after a 2nd reboot :)



thanks for the new patchset seppe!


here's the output with the logo error... Maybe it help you a bit ;)

Code:

  CC      drivers/video/logo/logo.o
drivers/video/logo/logo.c: In function `fb_find_logo':
drivers/video/logo/logo.c:84: error: `logo_nitro_clut224' undeclared (first use in this function)
drivers/video/logo/logo.c:84: error: (Each undeclared identifier is reported only once
drivers/video/logo/logo.c:84: error: for each function it appears in.)
make[3]: *** [drivers/video/logo/logo.o] Error 1
make[2]: *** [drivers/video/logo] Error 2
make[1]: *** [drivers/video] Error 2
make: *** [drivers] Error 2
Back to top
View user's profile Send private message
bob_111
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 155

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 7:55 am    Post subject: Reply with quote

Still breaking on amd64. Ive tryed a little hack and i will see if it works ;). I't compiling fine and ill report back with some info.

- bob_111

EDIT: Ok. My little hack seems to be working fine. Can i get some info in making a patch and ill post it!
Code:
michael@PikleBox ~ $ uname -a
Linux PikleBox 2.6.13.2-nitro1 #1 SMP Thu Sep 22 17:54:14 Local time zone must be set--see zic  x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ AuthenticAMD GNU/Linux
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 8:53 am    Post subject: Reply with quote

bob_111 wrote:
Still breaking on amd64. Ive tryed a little hack and i will see if it works ;). I't compiling fine and ill report back with some info.

- bob_111

EDIT: Ok. My little hack seems to be working fine. Can i get some info in making a patch and ill post it!
Code:
michael@PikleBox ~ $ uname -a
Linux PikleBox 2.6.13.2-nitro1 #1 SMP Thu Sep 22 17:54:14 Local time zone must be set--see zic  x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ AuthenticAMD GNU/Linux


HOW TO MAKE THE PATCH
1) go to your unpatched linux-2.6.13.2-nitro1 directory and clean it:
Code:

cd /usr/src/linux-2.6.13.2-nitro1
make clean ; make mrproper

2) copy your clean linux-2.6.13.2-nitro1 tree to a directory like this:
Code:

cd /usr/src/
cp -rf linux-2.6.13.2-nitro1 linux-2.6.13.2-nitro1b
cd linux-2.6.13.2-nitro1b

3) do your changes in the code (in /usr/src/linux-2.6.13.2-nitro1b) to make it work on your amd64
4) make the patch:
Code:

cd /usr/src
diff -Nuar linux-2.6.13.2-nitro1 linux-2.6.13.2-nitro1b > fix_2.6.13.2-nitro1_amd64_oops

5) Upload the patch "fix_2.6.13.2-nitro1_amd64_oops" (which you can find in /usr/src) somewhere and post the link here ;)
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
bob_111
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 155

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 9:24 am    Post subject: Reply with quote

Eeek. Double post! Look below!!

--DELETE ME SOMEONE!!

- bob_111


Last edited by bob_111 on Thu Sep 22, 2005 9:27 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
bob_111
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 155

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 9:26 am    Post subject: Reply with quote

Ok, I made the patch!. Lets hope this patch gets added to the first post! :D. Good luck all you amd64 users!

- bob_111
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 10:53 am    Post subject: Reply with quote

bob_111 wrote:
Ok, I made the patch!. Lets hope this patch gets added to the first post! :D. Good luck all you amd64 users!

- bob_111

added to the first post, thanks again ;)
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
satanskin
Guru
Guru


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 353

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

bob_111 wrote:
Ok, I made the patch!. Lets hope this patch gets added to the first post! :D. Good luck all you amd64 users!

- bob_111


What does this fix for us? The logo errors? The software suspend 2 errors? Something else?
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

satanskin wrote:
bob_111 wrote:
Ok, I made the patch!. Lets hope this patch gets added to the first post! :D. Good luck all you amd64 users!

- bob_111


What does this fix for us? The logo errors? The software suspend 2 errors? Something else?

It fixes the troubles on AMD64 platforms
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
brot
Guru
Guru


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 322

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 12:58 pm    Post subject: ... Reply with quote

the nitro menu was really usefull, but thats not a "i cant live without" feature.

For now, it runs completely stable (tested with number crunching with prime and normal workload),..

thanks for your work seppe. Let me know if i can help somehow except of testing your releases ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 2 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum